WEEKEND IN MARAMURES

Perioada: 29.10 – 01.11.2020

 

Plecare din Timsoara si Resita

 

Ziua 1: Resita/Timişoara – Sapanta – Barsana

Plecarea la ora 8:00 din Timisoara pe traseul Timisoara – Arad – Oradea – Sapanta - Barsana. In prima zi a calatoriei noastre vom vizita Cimitirul Vesel de la Sapanata si Manastirea Sapanta Peri. Cimitirul Vesel de la Sapanta este faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective.  Manastirea Sapanta-Peri are 78 de metri inaltime si este cea mai inalta constructie de lemn din Europa. Ne vom caza si vom lua cina  la Barsana.

 

Ziua 2: Barsana – Viseul de Sus – Barsana

 Dupa micul dejun vom pleca spre Viseul de Sus de unde ne vom imbarca pentru o frumoasa plimbare cu „Mocanita” pe Valea Vaserului. Vom incheia ziua cu o vizita la Manastirea Barsana, cea mai veche biserica din lemn inclusa in patrimoniul UNESCO. Cazare si cina la Barsana.

 

Ziua 3: Barsana – Borsa – Baia Sprie

 

Mic dejun. In aceasta zi vom fi mai activi. Vom face o drumetie la Cascada Cailor, cea mai mare cascada din Romania cu o cadere de apa de 90 de m. Accesul la cascada se poate face fie cu telescaunul din Statiunea Borsa, fie pe jos. Vom trece de asemenea prin pasul Prislop care ne va oferi numeroase peisaje pitoresti. Dupa Cascada Cailor vom merge la Lacul Albastru, o minune a naturii ce ne va bucura ochii cu nuante frumoase de albastru. Cazare si cina la  Barsana.

 

Ziua 4: Barsana – Sighetu  Marmatiei  – Timisoara/Resita

 Mic dejun. In aceasta zi autocarul ne va purta in drum spre casa insa nu inainte de a vizita orasul Sighetul Marmatiei, Muzeul Satului Bucovinean si Memorialul Durerii. Vom ajunge in Timisoara spre seara.

 

 

Servcii incluse :

 

·       Transport cu autocar

               ·       3 nopti cazare

               ·       Demipensiune (mic dejun + cina)

                ·       Ghid turistic local 

               ·       Insotitor de grup din partea agentiei

                ·       Bilet de intrare la Cimitirul Vesel

 

 

Servicii neincluse:

 

·       Intrari la celelalte obiectivele turistice

 

·       Alte cheltuieli

 

Tariful este calculat pentru 35 persoane platitoare, In cazul in care vor fi mai putini turisti, tariful se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

 

Ghidul are dreptul a de modifica programul pe zile, pastrand vizitele mentionate in program.

 

Locurile in autocar se dau in functie de inscrierile in agentie.

 

 

 

 

 

TARIF: 650 ron/pers