TRANSILVANIA DE VEST

   Guruslău – Sălaj – Trăznea - Moigrad – Cluj - Galțiu - Lancrăm

 Data plecare : 24.10.2020

 

Ziua 1: Plecare din  Timișoara, cu oprire la primul obiectiv -  Monumentul comemorativ de la  Ip (jud. Salaj), apoi cel de la Guruslău, în cinstea lui Mihai Viteazul. ”Mihai Viteazul a rămas în mentalul colectiv al sălăjenilor prin bătălia câştigată în data 3 august 1601, la Guruslău. După bătălie, care a fost urmată de un ospăţ domnesc”.  După vizita, ne vom opri pentru masa de pranz la Zalău. Vom continua cu o vizită la Monumentul comemorativ de la Trăznea, apoi la Castrul de la Porolissum, centru administrativ al Daciei Porolissensis, în vremea stăpânirii romane. Cina si cazare in zona Cluj.

 

Ziua 2:  După micul dejun ne îndreptăm spre Manastirea Mihai Vodă , unde este îngropat trupul lui Mihai Viteazul. Apoi mergem până la Galțiu, unde vom face o fotografie de grup cu Bustul lui Samoilă Mârza (fotograful unirii din 1918) și vom cumpăra celebra pâine de la Sântimbru . Ne indreptam aproi spre Casa memorială Lucian Blaga din Lancrăm apoi la Monumentul în cinstea lui Pavel Chinezu, comitele  Timișoarei, la Șibot, după care ne îndreptăm spre casă.

 

350 lei/persoana

 

PREȚUL INCLUDE:

 ·       transport        

 

·       1 noapte de cazare cu demipensiune la pensiune 3* 

 

·       ghid

 

 

PREȚUL NU INCLUDE:

 

·       cheltuieli de natura persoana

 

·       intrari obiective:

 

Ø  Castrul de la Porolissum : 4 lei/persoana

 

Ø  Casa memorială Lucian Blaga din Lancrăm : 3 lei/persoana

 

NOTA:

 

Tariful este valabil pentru un grup de 35 de persoane. In cazul in care sunt mai putini participanti, excursia se anuleaza, se reprogrameaza sau tariful se recalculeaza.

Locurile in autocar vor fi rezervate in functie de ordinea inscrierii in agentie