SKI LA BANSKO

05.01-11.01.2020

Autocar din Timișoara

 

ZIUA 1, 05.01.2020: Plecare dimineața devreme pe traseul Timișoara – Belgrad – Niș – Sofia – Bansko (aprox. 650 km). În drum se vizitează Mânăstirea Rila, care este considerată centrul spiritual al țării și unul dintre cele mai importante locuri pentru pelerinajul religios ortodox din întreaga Europă Balcanică, alături de Muntele Athos și Meteora. Se ajunge seara; cazare la hotel 4*.

ZIUA 2-3, 06-07.01.2020: Program de schi în Bansko - staţiunea de schi numărul 1 din Bulgaria, având cel mai performant şi modern centru de schi din Europa de Est, localizat în sud-vestul Bulgariei.

ZIUA 4, 08.01.2020: Program de schi.

ZIUA 5, 09.01.2020: Program de schi. Seara, opțional, ne distrăm la unul din cluburile din Bansko.

ZIUA 6, 10.01.2020: Program de schi.

ZIUA 7, 11.01.2020: Plecare dimineața către Sofia, unul dintre cele mai vechi oraşe din Europa. Se preconizează vizitarea următoarelor obiective turistice: Catedrala Alexander Nevski, Biserica Boyana – aflându-se pe lista monumentelor UNESCO, Galeria Naţională de Artă, Muzeul Național de Istorie, Opera Națională, Teatrul Naţional, Piața Nezavisimost, Parlamentul, Sinagoga, Universitatea etc. Seara, sosire în Timișoara.

 

 
   

 

 

Preț*: 390 euro/adult în camera dublă

      360 euro/copil până la 14 ani (neîmpliniți)

 

*Notă: Oferta specială este valabilă până în 31 octombrie 2019, în limita locurilor disponibile.

 PREȚUL INCLUDE:

·         transport autocar omologat curse externe;

·         cazare 6 nopți în camera dublă, la hotel Panorama Resort 4*;

·         demipensiune;

·         asistență turistică;

·         2 excursii (mânăstirea Rila și capitala Sofia).

 

PREȚUL NU INCLUDE:

·         supliment cameră single 250 euro;

·         asigurări medicale;

·         ski pass.

 

 Informații suplimentare:

 

Pârtiile de schi sunt situate în două centre principale: Chalin Valog (1100 – 1600 m) și Shiligarnika (1700 – 2500 m). Aceste 2 zone se află la aproximativ 10 km în susul orașului, pe coastele nordice ale muntelui Pirin și sunt ușor accesibile (25 min. cu telecabina din Bansko).

Lungimea totală a pârtiilor este de 65 km (reamintim că nicio stațiune de schi din România nu totalizează o astfel de lungime a pârtiilor). Sezonul de schi în Bansko se prelungește destul de mult, grație celor 44 de tunuri de zăpadă care asigură pârtiile schiabile de pe majoritatea costelor muntelui Pirin. În plus, există și 12 vehicule care se ocupă de întreținerea pârtiilor. Pârtiile din stațiune sunt variate și se potrivesc oricărui tip de schior/efort. Iubitorii de snowboard se pot bucura de primul parc de distracții din Balcani, unde vin turiști din lumea întreaga, conduși de pasiunea sporturilor extreme. Atât schiorii, cât și iubitorii de snowboard, pot participa zilnic la diferite concursuri organizate pe pârtia nouă din Shiligarnika. Urcarea pe pârtii le este asigurată turiștilor de 8 telecabine Dopplemayer cu scaune, 4 telescaune Dopplemayer, 3 telescaune Poma, 7 teleschiuri și 10 teleschiuri pentru copii.

Stațiunea le oferă, ca  bonus, schiorilor pârtia nocturnă, care se întinde de la Banderishka Polyana până în oraș, având o lungime de 7 km. Nocturna funcționează între orele 18.30 și 21.30 pe mai multe piste special amenajate.

 

Cea mai înaltă pârtie de schi: 2.600 m.

 

Lungimea totală a pârtiilor de schi: 65 km.

 

Pârtia cea mai lungă: 7 km.

 

Orientare versanți: nord.

 

Echipament modern: Noua telecabină Dopplemayer cu 8 scaune a fost inaugurată în urma cu 2 sezoane și se întinde pe 6 km, unind stațiunea cu poiana Banderishka. Instalațiile pe cablu se întind de-a lungul a 26 de km în toata stațiunea. Personalul specializat de pe aceste instalații este de mare ajutor schiorilor.

S-au inaugurat de curând doua telescaune, unul între Banderishki și Kolarski, celălalt între Zelezniq Bridge și Platoto. Pe coasta Tomba, rezervată începătorilor, funcționează un teleschi.

 

Echipament de schi pentru copii: În stațiune există o “grădiniță de schi” pentru copiii între 4 și 7 ani, dotată cu teleschi și pârtii special amenajate. Junior Club-ul din stațiune oferă distracție maximă celor mici.