Piețele de Crăciun din Franconia-NUREMBERG și FURTH

14.12-17.12.2019

ZIUA 1, 14.12.2019: Întâlnire cu conducătorul de grup, în jurul orei 12:30, la aeroportul din Timișoara, pentru zborul Timișoara 14:35 - Nuremberg 15:20 (Wizz Air). Ajunși în cel mai mare oraș al Franconiei, avem transfer și cazare la hotelul Best Western Hotel Nuremberg City West 3* sau similar. După ce ne cazăm, pornim către zona turistică. Ajungem în Piața Hauptmarkt, unde are loc Târgul de Crăciun, care, de peste 400 de ani, conferă strălucire oraşului vechi şi le aduce sclipiri de bucurie în ochi, nu doar copiilor, ci tuturor celor care pătrund în atmosfera feerică de aici. În piața central, vizităm Frauenkirche, o superbă biserică gotică de dimensiuni relativ reduse construită la mijlocul secolului al XIV-lea. Facem un tur al târgului și trecem pe lângă Fântâna Frumoasă (Schoner Brunnen) sculptată în anul 1400, în stil gotic, înaltă de 18 m. Un inel, pe care dacă îl atingi se spune că aduce noroc, este prins de balustrada ce înconjoară fântana. Nu putem pleca fără o porție de Nuremberg Rostbratwurst în compania unei beri bavareze nefiltrate. Avem de unde alege! ”Îmbătați” de aerul de sărbătoare, revenim la hotel.

ZIUA 2, 15.12.2019: Nuremberg. După micul dejun, pornim să descoperim Nuremberg la lumina zilei. Începem cu un tur panoramic (40 minute) cu City mini train  pe care îl luăm din piața centrală. Ne dezmorțim picioarele într-o plimbare pe zidurile Castelului (Kaiserburg), considerat drept una dintre cele mai importante fortărețe din Europa și care a fost reședința oficială a regilor germani între anii 1050 și 1571. Revenim în piața centrală și facem o scurtă oprire la biserica St. Sebaldus, una dintre cele mai importante biserici. Facem o scurtă oprire la Casa lui Albrecht Dürer, apoi continuăm plimbarea către Biserica St. Lorentz, o construcție de o frumusețe impresionantă. În zona se află trei poduri, iar cel care urmează Konigstrasse este superbul pod numit Podul Cărnii – Fleischbrucke. Timp liber pentru masă. Ne îndreptăm către Fântâna Ehekarussel, cunoscută sub numele de Caruselul Căsniciei. În continuare, putem opta pentru vizitarea Muzeului Durer și a Muzeului Jucăriilor sau avem program liber pentru cumpărături în zona centrului. Merită dată o tură și prin Curtea Meşteşugarilor, amenajată în stil neobaroc, de unde putem cumpăra  turtă dulce originală din Nürnberg, renumită în întreaga lume.

ZIUA 3, 16.12.2019: Fürth. După micul dejun, plecăm spre Fürth (8 km distanta). Este orașul cu 1169 de monumente istorice. Vom trece în revistă câteva dintre ele: Biserca St. Michael, cu o vechime de 1000 de ani, Primăria (Rathaus), o construcție cu multe elemente pe care le găsim și la Pallazzo Vecchio din Florența. Fântâna căldărarului (Gauklerbrunnen), Gustavstrasse zona cu restaurant, taverne unde se servesc preparate din bucătăria Franconiei.Târgul de Crăciun este unul cu tradiție și se desfășoară în Waagplatz și in Piața Fürther Freiheit, iar atmosfera de acolo te introduce instantaneu în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Cu siguranță, vom pleca, spre seara, cu amintiri frumoase. Revenim la hotel.

ZIUA 4, 17.12.2019: Micul dejun. Eliberarea camerelor. Timp liber pentru cumpărături în zona hotelului sau putem merge în centru. La ora 13:00 pornim spre aeroport pentru îmbarcare pe cursa Wizz Air cu decolare la ora 15:50. Sosire în Timișoara la ora 18:30.

                                        TARIF: 395 euro / persoana (loc in camera dubla)

Servicii incluse:

bilet de avion compania Wizz Air (bagaj de mână mic, dimensiuni 40cmx30cmx20cm);

3 nopți de cazare cu mic dejun;

• servicii ghid pe tot parcursul excursiei; 

• transfer de la și la aeroport, cu metroul (direct din aeroport).

Tariful nu include:

bagaj de cală;

intrările la obiectivele turistice;

• supliment cameră single: 95 E;

•  transportul pe mijloace de transport în comun (8,30 euro/zi/persoana).

• asigurarea medicală/storno.

 

Acte Necesare:

·paşaport original sau carte de identitate;
·cazier judiciar pentru însoţitorul de grup de copii;
·pentru copiii sub 18 ani – declaraţie notarială de la ambii părinţi, după caz.

 

TERMENE ȘI CONDIȚII DE PLATĂ: Tarifele sunt exprimate în euro/pers/în cameră dublă.

 Avans, la confirmarea rezervării, minim 30%, următoarea tranșă, de 30%, cu 60 de zile înainte de data plecării, rest de plată, cu 30 zile înainte de plecare.

 

 Nota*: Ofertele early-booking și cele promoționale sunt valabile în limita locurilor disponibile