Pelerinaj in Israel

PERIOADA 29.02 – 07.03.2020

7 NOPTI / 8 ZILE

BONUS: 1 zi la TEL AVIV  - cel mai cosmopolit oras al israelului

 

ZIUA 1 Decolare din Timisoara spre Tel Aviv la ora 06:35  unde aterizam in cursul diminetii la ora 09:25. Ne indreptam spre Haifa, splendid oras-port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom privi Templul cultului Bahai, cu superbe gradini pe terase suspendate, superioare gradinilor de la Versailles. Vizitam Manastirii Stela Maris (Steaua Marii) cu pestera proorocului Ilie Tezviteanul. Pornim catre Tiberias  unde ne cazam la hotel si luam cina.

ZIUA 2 Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Tabor - vizitarea bisericii ortodoxe ridicata pe  locul unde s-a petrecut Schimbarea la fata. Vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare constructie de cult din Orientul apropiat si a bisericii ortodoxe Sf Gavril din Nazaret cu izvorul Mariei. Vizita in satul Cana, vizitarea bisericii ortodoxe ridicate pe locul casei lui Simion Cananitul unde Isus a facut prima minune a transformarii apei in vin. Deplasare la Capernaum, oras denumit si “Cetatea Domnului", vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sfantului Petru, Tabgha unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si a pestilor, Muntele Fericirilor, vizitarea bisericii. Incheiem ziua cu cina si cazare in Tiberias.

ZIUA 3 Mic dejun. Deplasare la Ein Karem - patria Sf. Ioan Botezatorul, vizitarea Bisericii Sf.Ioan si a criptei in care s-a nascut "cel mai mare om nascut dintr-o femeie", fantana Fecioarei Maria si Biserica Vizitarii - cea mai artistica biserica din Tara Sfanta. Vizita pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului si Foisorul "Cina cea de Taina", Mormantul marelui Rege David. Vizita la zidul Plangerii. Cina si cazare in Bethlehem.

ZIUA 4 Mic dejun. Ziua intreaga este rezervata orasului Betlehem ( zona de Autoritate Palestiniana) si locul nasterii lui Isus. Incepem ziua cu o sesiune de shopping intr-un magazim crestin de suveniruri. Vizităm cu emoţie Biserica Naşterii Domnului, ridicată de Împărăteasa Elena peste peştera în care s-a născut Pruncul Iisus, Biserica Sfanta Ecaterina si Grota Pruncilor ucisi de Irod), mormantul Preafericitului Ieronim cel care a tradus pentru prima data Biblia in limba latina, Grota Laptelui si Campul Pastorilor. Hebron – stejarul lui Avraam aflat in Valea Mammre, Biserica Sf. Nicolae, cina si cazare in Betlehem.

ZIUA 5 Mic dejun. Incepem programul urcand pe Muntele Scopus, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului si a Sfintei Cetati-Muntele Maslinilor, vizitarea Manastirii Eleon, a Bisericii Pater Noster (Tatal Nostru) si a Bisericii "Dominus Flevit" (Domnul a plans). Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor, Biserica Maicii Domnului si Pestera Maria din Cetatea Antonia. Parcurgem pe jos Via Dolorosa cu oprire in cele 14 statii in care s-a oprit Isus pe Drumul Crucii, pana la Sfantul Mormant. Urcare pe Golgota, apoi la Piatra Ungerii, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Cina si cazare in Bethlehem.

ZIUA 6  Mic dejun. Pornim catre Raul Iordan – locul original al botezului Domnului Isus. Optional, plimbare cu o copie a  “barcii lui Iisus pe apele Marii Galileii. Deplasare spre Ierihon, vizitarea locului de veci al Sf. Ioan Iacob Romanul - optional. Intrare in orasul Ierihon,vizita la biserica greco-ortodoxa unde vom vedea Dudul lui Zacheu, Biserica si Caminul romanesc de la Ierihon. Scurta oprire la Qumran ( Marea Moarta) - vechiul Centru al Esenienilor. Scurta oprire pentru baie Marea Moarta. Vizitarea manastirii Sf. Gherasim. Revenim in Bethlehem pentru cazare si cina.

ZIUA 7 Mic dejun. Ultima zi o petrecem in Tel Aviv, cel mai cosmopolit oras al Israelului, considerat si Miami Beach-ul din Marea Mediterana si Cartierul vechi Yafo. Prima oprire o facem in Yafo, orasul in care a locuit Sfantul Apostol Petru, unde vizitam Biserica Ortodoxa Romaneasca Sfantul Mihail. Ne indreptam catre Poarta Sarutului, facand un scurt popas pe Puntea Dorintelor. În Yafo putem găsi cea mai bună mâncare din tot oraşul. Plimbarea se va încheia în capătul străzii Yefet, unde stă de veghe Turnul cu Ceas. Continuam cu un tur panoramic al orasului Tel Aviv. Spre seara revenim in Betlehem pentru cazare si cina.

ZIUA 8 Deplasare la aeroportul Ben Gurion, decolare catre Timisoara la ora  10:15 AM. Parasim Tara Sfanta incarcati si plini  de emotii, cu speranta ca vom reveni intr-o buna zi. Sosire in Timisoara la 13:35.

 

Tarif  : 770 euro/ loc in camera dubla

TARIFUL INCLUDE:

·        transportul cu avionul, compania WIZZ Air, pe ruta Timisoara -Tel Aviv- Timisoara cu bagaj de mana mic inclus ( dimensiunea 40/30/20cm)

·        taxe de aeroport

·        asistenta in aeroport (Tel Aviv) atat la sosire cat si la plecare

·        7 nopti cazare in camera dubla  cu demipensiune (mic dejun si cina) in hoteluri de 3* si 4* clasificate dupa normele locale

·        autocar modern cu aer conditionat pe tot parcursul pelerinajului

·        intrari la obiectivele turistice precizate in program

·        ghid- insotitor permanent la principalele obiective turistice, vorbitor de limba romana

·        asistenta din partea agentiei de turism din Romania

 

NU SUNT INCLUSE IN TARIF:

·        tips (bacsis) 35 euro / persoana, care se achita cel mai tarziu inainte de decolare la insotitorul de grup

·        asigurarea medicala de sanatate si calatorieaprox. 43 lei /persoana.

·        asigurare storno + medicala – aprox. 79 lei  / persoana

·        bagaj de cala de 10 kg – aprox. 60 euro

·        bagaj de cala de 20 kg – aprox. 100 euro

OPTIONAL:

·        plimbare cu Barca lui Isus pe Marea Galileii

·        vizitarea locului de veci al Sf. Ioan Iacob Romanul

·        vizita la Masada

·        Tariful excursiilor optionale se poate stabili sau modifica in functie de numarul de participanti.

 

NOTA:

·        Categoria hotelurilor este cea oficiala din Israel, in functie de normele de clasificare in vigoare.

·        Tariful este exprimat per persoana/ in camera dubla

·        Supliment de cazare in camera single este 200 euro

·        Datele de plecare si retur pot suferi modificari, in functie de ora de zbor comunicata de compania aeriana.

·        Din motive de securitate, este posibil sa se schimbe ordinea obiectivelor pe zile, sau inlocui, vizitarea unor obiective, prevazute in program.

Important!

·        Tariful este valabil in limita locurilor disponibile si calculat pentru un numar minim de 40 plătitori. In caz de mai putine persoane inscrise tariful se va recalcula.

·        ATENTIE !!!Pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara (data expirarii sa fie dupa 7 septembrie 2020)

Conditii de inscriere si modalitate de plata:

  La inscriere se achita un avans de minim 300 euro/persoana

  Diferenta se achita integral pana pe data de 29 ianuarie 2020

In situatia in care sunt persoane care doresc sa stea cate trei in camera sunt rugate sa specifice acest detaliu la inscriere.