Petrece Pastele in „Insula Afroditei” – Cipru!

Perioada: 21.04 – 28.04.2022

 

 

Ziua 1 – 21 aprilie

 Plecare din Timisoara  spre aeroportul din Budapesta, unde ne vom imbarca spre Paphos. Dupa sosirea in  Cipru  vom incepe vizita cu un tur de oras in Paphos, singurul oras din Cipru inclus in totalitate in Patrimoniul UNESCO. Acesta a fost si prima capitala a Ciprului, locul unde apostolii Pavel si Varnavas au propovaduit crestinismul si a devenit in anul 2017 capitala culturala a Europei. Aici vom vizita casa lui Dionisos cu faimoasele sale mozaicuri si scene mitologice din viata celebrului zeu al vinului. Următoarea oprire va fi la Stânca Afroditei, locul unde Zeiţa Iubirii şi Frumuseţii s-a născut din spuma mării. Ne vom indrepta apoi catre Ayia Napa ( aprox 1h si 30 minute), perla insulei Cipru. Cazare pentru urmatoarele 4 nopti la Nissiana Hotel Ayia Napa 3*. Cina la hotel.

  

Ziua 2, 3 si 4 – 22, 23 si 24 aprilie

 Mic dejun si pranz sau cina la hotel, in functie de dorinta. Timp liber pentru plaja si plimbari.

 In 24 aprilie, masa festiva de Pasti. Optional, se poate participa la slujba de Inviere la o biserica ortodoxa locala.

  

Ziua 5 – 25 aprilie

 Dupa mic dejun, vom vizita partea turceasca a insulei cu orasul Famagusta -Oras Fantoma” -  unde traditia orientala se intalneste cu cea greaca. Dupa formalitatile de la granita, prima oprire va fi la Manastirea Sf. Barnaba, apoi centrul vechi al orasului Famagusta, plin de monumente gotice si venetiene. Vom vizita Catedrala Sf. Nicolae, poate cel mai important monument de arhitectura gotica al insulei, astazi moschee, fortificatiile lui Leonardo da Vinci si celebrul turn al lui Othello. Timp liber pentru plimbare, mici cumparaturi sau pentru a servi pranzul la unul dintre restaurantele locale. Vom vizita si orasul inchis de soldatii turci, prins in capcana timpului inca din 1974. Aici erau cele mai frumoase plaje, cele mai bune hoteluri ale insulei, dar acum peisajul este dezolant. Ne indreptam apoi spre Limassol – aproximativ 1h si 30 minute - unde ne vom caza pentru urmatoarele 3 nopti la Kapetanios Odysseia Hotel Limassol 3* si  vom avea cina.

 

Ziua 6 – 26 aprilie

 Dupa mic dejun, vom descoperii traditiile cipriote, sate traditionale, Muntii Troodos – considerati inima verde a Ciprului -  intr-o excursie in Satul Omodos si Manastirea Kykkos. Prima oprire va fi intr-unul dintre cele mai frumoase sate de pe insula, Omodos, renumit pentru arhitectura locala si colectia de vinuri. Omodos este un sat pitoresc cu case de piatra, stradute pietruite pline cu flori, oameni foarte primitori. De-a lungul anilor si-a pastrat identitatea si obiceiurile. Aici vom degusta unul dintre vinurile traditionale din Cipru, “Comandaria” si tuica locala, asa numita “Zivania”.

 Urmatoarea oprire va fi la Kykkos, cea mai mare si totodata cea mai importanta si bogata manastire din Cipru (mozaicuri aurite, icoane antice, relicve religioase), total diferita de toate manastirile vazute pana acum. Retur la hotel si cina la hotel.

 

 

Ziua 7 – 27 aprilie

 Dupa mic dejun, vizitam Nicosia - singura capitala europeana divizata. Este o incursiune unica in teritoriul unde traditia orientala se intalneste cu lumea greaca. Vom trece pe langa Monumentul Libertatii, Palatul Arhiepiscopal si fortificatiile venetiene. Urmeaza o plimbare in celebrul cartier din centrul orasului, numit “ Laiki Yitonia “, despre care se spune ca este paradisul cumparaturilor – o zona pietonala, restaurata, cu foarte multe cladiri vechi ce redau un aer boem, plina cu magazine pentru toate gusturile. Vom face un popas in Piata Elefteria de unde veti avea timp liber pentru a va plimba sau pentru a face cumparaturi. Optional in Nicosia se poate trece asa numita “Linie verde” , diviziunea politica intre partea greceasca si cea turca, iar individual puteti alege sa vizitati Catedrala Sf Sofia, transformata astazi in moschee, sau renumitul Buyuk Han – cel mai mare caranvansarai din Cipru. Apoi ne indreptam spre satul Lefkara -  renumit pentru ca si-a pastrat arhitectura neschimbata inca din secolul X cu numeroase biserici. Principala ocupatie a localnicilor este producerea de obiecte vestimentare din dantela si  productia de bijuterii si ustensile de argint. Ne intoarcem apoi in Limassol, unde vom avea cina la hotel.

 

Ziua 8 – 28 aprilie

 Dupa mic dejun, facem check out si transfer catre aeroport Paphos ( aprox 40 minute ) pentru zborul de retur.

 

Tarif: 849 949 euro/persoana/loc in camera dubla

 

 

Tariful include:

 

-bilet de avion, taxe de aeroport, bagaj de mana, bagaj de cala de 20 kg;

 

- transfer din Timisoara la aeroport Budapesta si retur;

 

- 7 nopti cazare cu demipensiune – mic dejun si pranz sau cina, la alegere: 4 nopti in Ayia Napa la Nissiana Hotel Ayia Napa 3*si 3 nopti in Limassol la Kapetanios Odysseia Hotel Limassol 3*);

 

- in Duminica de Pasti va fi masa festiva (fara supliment);

 

- transfer aeroport – hotel – aeroport;

 

- excursiile locale cu ghid vorbitor de limba engleza;

 

- insotitor din partea agentiei va face traducerea;

 

- intrarile la toate obiectivele mentionate in program;

 

- asistenta turistica in limba romana pe toata perioada sejurului.

 

 

Tariful nu include:

 

-        Mesele neprecizate in program;

 

-        bauturile nu sunt incluse in demipensiune la nici un hotel;

 

-        Asigurarea medicala si storno;

 

-        Supliment single 200 EUR;

 

-        Test PCR, daca va fi necesar la momentul plecarii;

 

-        Cheltuielile personale.

 

Tariful este valabil pentru grup de minim 20 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se recalculează.

 

Conditii de rezervare:  avans 30 % la rezervare, diferenta cu 30 zile inainte de plecare.

 

Ghizii pot modifica ordinea obiectivelor turistice fara sa afecteze structura acestora.