Israel si Iordania

Tiberias –Marea Galileii –Amman –Petra –Muntele Nebo –Marea Moarta –Ierihon –Bethleem –Ierusalim

TARIF /persoana: 925EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 250EURO / persoana

 

PROGRAMUL CIRCUITULUI:

 

ZIUA 1(21.03): TIMISOARA–TEL AVIV –HAIFA –TIBERIAS(~202 km)Intalnire la ora 04:35pe Aeroportul International din Timisoaracu insotitorul roman de grup. Dupa formalitatile vamale, imbarcare pe cursa WIZZ AIRspre Tel Aviv, decolare laora06:35.Aterizarepe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv la ora 09:25. Dupa indeplinirea formalitatilor de intrare in Israel, ne indreptam spre Lud, antica Lida, unde vom vizita Biserica SfantulGheorghe Biruitorul (unde se afla Moastele Sfantului si Braul cu carea fost legat). Scurt tur auto al orasului Tel Aviv -Jaffa, cel mai mare si mai cosmopolit oras din Israel. Vizita in cetatea Jaffa. Apoi, deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, splendid oras-port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poaleleMuntelui Carmel. Vizitarea Manastirii Stela Maris. Vom admiraTemplul cultului Bahai, cu gradinile pe terase suspendate. Parasim Haifa si ne indreptam spre Tiberias. Cina si cazarelahotel Royal Plaza 4* standard local sausimilarin Tiberias.

 

ZIUA 2(22.03): MUNTELETABOR –CANA GALILEII –NAZARET –CAPERNAUM –TIBERIAS(~115 km)Mic dejun. Deplasare spre Muntele Tabor. Transfer cu microbuze arabe pentru vizitarea Bisericii Grec-Ortodoxe, aflate pe locul “Schimbarii laFata”.Deplasare laNazaretpentru vizitarea Bisericii Catolice Buna Vestire, ridicata pe locul casei Sfintilor Ioachim si Ana, si a Bisericii Ortodoxe SfantulArhanghel Gavril, cu izvorul unde acesta i-a vestit Fecioarei Maria ca va naste pe Iisus Hristos-Fiul lui Dumnezeu, pictata de fratii Morosanu in anul 1977.Capernaum, supranumit “Orasul Domnului”, Tabgha unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si pestilor. Muntele Fericirilor–locul unde Mantuitorula rostit Fericirile. OPTIONAL, in functie de timpul disponibil, mini-croaziera pe apele Marii Galileii (pret informativ: 10 EURO/persoana). Cina si cazare la hotel in Tiberias.

 

ZIUA 3(23.03): TIBERIAS –VALEA IORDANULUI –AMMAN(~170 km)Mic dejun.Deplasare Tiberias -Raul Iordan -Chibut Yardenit, ”locul amenajat al Botezului”. Deplasare la Ben Shean (Decapolis); vom trece peste podul SheikhHussein, apa Iordanului, trecand din Israel in Iordania. Deplasare la Jerash (anticul Gerasa), important oras in perioada romana. Vizitarea vechiului oras cu impunatoareapoarta de intrare (Hadrian), strazi, arce si coloane deosebit de bine pastrate. Vom vizitaForumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, in linie dreapta cu peste 200 decoloane in stil Doric si Ionic. Continuand printre munti si vai adanci, ne indreptam spre Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cina si cazare la hotelJerusalem International4*standard localsau similarin Amman.

 

ZIUA 4(24.03): AMMAN –PETRA –AMMAN (~468km)Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre anticul Petra (aproximativ 3oresi30 minute/sens), pe originala “Autostrada a Desertului”. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de circa 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Vomvedea defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri in special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universalin anul 2007 in randul noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei (se recomanda incaltaminte comoda pentru merspe jos aproximativ5km). Parasim Petra si, trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Cina si cazarela hotelin Amman.

 

ZIUA 5(25.03): MUNTELE NEBO –MAREA MOARTA –IERIHON –BETHLEEM (~170km)Mic dejun. Ne indreptam spre MunteleNebo (800m), unde Moise a fost ingropat, fiind astfel cel mai respectat loc Sfant dinIordania. Pe acest munte, puteti vedeace a vazut Moise: o panorama impresionanta ce cuprinde Valea Iordanului, Marea Moarta, Ierihonul, Ierusalimul, teritoriu denumit “Pamantul Sfant!”. PrimaBiserica de pe Muntele Nebo a fost construita la finele secoluluial-IV-lea pentru a marca locul unde a murit Moise si a fost ingropat, fiind un loc de pelerinaj pentru crestini, dupa cum a fost desemnat de insusi Papa Paul Ioan II. Plecam spre orasul Madaba, renumit pentru mozaicurile din perioada bizantina,iar cel mai faimos este cel din interiorul bisericii ortodoxe SfantulGheorghecare reproduce pe o parte din pardoseala o harta a Tarii Sfinte. Mozaicul, care dateaza din anul 560, ilustreaza pe aceasta harta Palestina, Ierusalimul, orasul Bethleem, raul Iordan si MareaMoarta.Deplasare sprevaleaIordanului.Continuam spre granitasi vom trece din Iordania in Israel in dreptul orasului Ierihon. Prima oprire: Qumran la Marea Moarta (-400m), cea mai joasa mare de pe glob. Scurta oprire la magazinul cuproduse cosmetice si restaurantcu autoservire. Scurta oprire la Marea Moarta (45 minute). Intram in Cisiordania, pentru vizitarea celui mai vechi oras din lume: Ierihon. Vizita la Biserica Romaneasca cu Hramul “Tuturor Sfintilor” si Caminul aferent. Cinasi cazare la hotelArarat4*standard local sau similar in Bethleem.

 

ZIUA 6(26.03): BETHLEEM –IERUSALIM –MUNTELE SIONULUI (~16km)Mic dejun.Vizitarea Bisericii Ortodoxe a Nativitatiisi a Criptei unde Dumnezeu S-a facut Om(aici se afla o icoana a Maicii Domnului “Aparatoarea Bethleemului”, facatoare de minuni); Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina si Grota Laptelui sau “Grota pruncilor”. Transfer cu microbuze arabe in desertul Iudeii(pret informativ: 5 EURO/persoana, se achita la fata locului)pentru vizitarea Manastiriior Sfantul Teodosie (sec.V)si Sfantul Sava cel Sfintit(sec.IV).Ierusalim.Vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul ”Cina cea de Taina” -locul primei Biserici din lume, Mormantul Marelui Rege David. Vizita in zona sitului arheologic “Cardo” si la ”Zidul Plangerii”. Cina sicazare la hotel in Bethleem.

 

ZIUA 7(27.03): BETHLEEM –MUNTELE MASLINILOR –IERUSALIM(~10 km)Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre Muntele Maslinilor. Continuam pe jos cu vizitarea Bisericilor Pater Noster (Tatal Nostru) si Dominus Flevit (Domnul a plans), Gradina Getsimani cu Biserica Naţiunilor,Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Vom intra in Cetatea Sfanta prin poarta Sfantului Arhidiacon Stefan. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 statii in care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, pana la Sfantul Mormant. Vizitarea Bisericii ”Sfantului Mormant”-“Centrul Pamantului Crestin”. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea tuturor Paracliselor Sfinte. Cina si cazare la hotel in Bethleem.

 

ZIUA 8(28.03): BETHLEEM–TEL AVIV –TIMISOARA(~67 km)Mic dejun matinal. Transfer la Aeroportul International ”Ben Gurion” Tel Aviv, pentru formalitatile de plecare. Imbarcare cursaWIZZ AIR cu decolare la ora 11:15 si sosire la Timisoarala ora 13:35

 

SERVICII INCLUSE:•transport cu avionul Timisoara –Tel Aviv –Timisoaracucompania WIZZ AIR;•1 bagaj de cala de maxim 20 Kg/persoana;•1 bagaj de manamic(cabina)/persoana (dimensiuni maxime: 40 cm x 30 cm x 20 cm);•asistenta pe aeroportul din Tel Aviv, la sosire;•7 nopti cazare cu demipensiune (bufet suedez) la hoteluri categoria turist (echivalent 3* superior si 4* standard local), conform programului: 2 nopti inTiberias,2nopti in Amman, 3 nopti in Bethleem; •transport autocar (dotat cu aer conditionat), pentru executarea programului;•intrari la obiectivele turistice dinIsraelsi Iordania;•ghizii localivorbitori delimba romanape tot parcursul programului;•insotitor roman de grup;•transfer muntele Tabor;•bilet de intrare Petra;•taxa intrare-iesire Iordania;•taxele de aeroport (pot suferimodificari).

NU SUNT INCLUSE:•asigurarea medicala de calatorie (optionala);•asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie; •catering la bordul aeronavei;•bacsisurile pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi locali): 40 EURO/persoana –se practica in Israel si in Iordania, seachita la sosire.•bauturi,mese optionale sau alte intrari care nu sunt incluse in program;•excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse.