Safari in Kenya si sejur la Oceanul Indian

 Perioada: 16.01 – 28.01.2022

 13 zile, 10 nopti

 

 Ziua 1 si 2  – 16 si 17 ianuarie

 Intalnire in cu insotitor din partea agentiei pentru transfer catre aeroportul din Budapesta, imbarcare spre destinatia - Nairobi; zbor cu escala in Dubai/Doha. Vom ateriza in Nairobi in dimineata zilei de 17 ianuarie. Vom fi preluati de la aeroport și ne indreptam spre Masai Mara. In drumul spre Masai Mara strabatem Valea Riftului si ne oprim in orasul Narok pentru eventuale cumparaturi – Narok e ultimul oras pe care il strabatem inainte de urmatoarele zile pe care le vom petrece in natura. O sa ajungem in tabara, luam pranzul si ne cazam. Dupa amiaza, ne putem aventura la o plimbare in Rezervatia Masaai Mara. Cină și cazare la Fig tree tented Camp sau Sentrim Tented Camp situat in Rezervatia Masaai Mara.

 

Ziua 3 – 18 ianuarie

 Dupa mic dejun, vom petrece toata ziua in Rezervatia Masaai Mara unde vom putea admira in mediul lor natural specii din fauna si flora locala. In sud-vestul Kenyei, în apropiere de graniţa cu Tanzania, Rezervaţia Naturală Masai Mara este unul dintre cele mai bune situri sălbatice din toată lumea. Câmpiile şi tufişurile de acacia adăpostesc lei şi gheparzi, babuini, zebre, hiene pătate, antilope, girafe Rothschild şi comune, bivoli, rinoceri albi, gazele Thompson şi Grant, dik dik, antilope kongoni, topi, impala şi Roan. Turme de elefanţi se plimba printre arbuşti, iar râul Mara asigură apă şi bălăceală pentru hipopotami şi camuflaj pentru leoparzi şi crocodili. Rinocerul negru este tot mai rar şi mai greu de văzut. Peste 450 de specii de păsări au fost văzute aici, inclusiv barza cu coroană, flamingo, struţi, pelicani, pasăre-rinocer, marabu, pasăre-secretar şi sute de vulturi care urmăresc turmele de erbivore migratoare, sperând să profite de resturile cinei vreunui leu. Pranzul se va servi tip picnic pe marginea raului Mara - loc de trecere al raului pentru zebre si antilopele Gnu. Cină și cazare la Fig tree tented camp sau Sentrim Tented Camp.

  

Ziua 4 – 19 ianuarie

Ne trezim de dimineata, luam micul dejun si ne indreptam spre Lacul Nakuru, unde vom ajunge la pranz. Lacul se află la o altitudine de 1754 m în aceeaşi Valea Riftului - este un lac alcalin şi, datorită algelor ce le conţine, atrage milioane de păsări flamigo. Parcul Naţional Lake Nakuru are o suprafaţă de 188 km² şi este de fapt o rezervaţie îngrădită, pentru a proteja rinocerii negri şi girafele Rothschild, aflate în pericol de extincţie, în libertate găsindu-se mai puţin de 700 de specimene. Se mai pot întâlni aici şi warthogs (celebrii porci africani ce umblă cu codiţa în sus, sau ca să vă imaginaţi mai exact, Pumbaa din Lion King, pentru cine a văzut desele animate) babuini şi alte mamifere mari, gen leu, ghepard sau chiar şi leopard. De asemenea, parcul naţional a fost repopulat de curând cu celebrii rinoceri  albi şi negri, fiind considerat cel mai mare sanctuar al rinocerilor din Kenia.  Seara facem o plimbare pe langa Lakul Nakuru. Cina si cazare la Lake Nakuru Lodge.

 

Ziua 5 – 20 ianuarie 

Dupa micul dejun, facem check out-ul si ne indreptam spre Lacul Naivasha, renumit pentru numărul mare de hipopotami de pe lac, peisajele deltariene şi multitudinea de păsări de apă, printre care şi renumitul fish eagle (vultur pescar, care seamănă izbitor de bine cu celebrul vultur american). Lacul se află în districtul Nakuru, în zona de nord-vest faţă de Nairobi şi face parte din Valea Riftului. Are o suprafaţă de 139 km2 aflându-se la o altitudine de 1884 m. Vom ajunge la ora pranzului la hotel, timp liber pentru a va bucura de facilitatile si activitatile oferite de acesta. Cina si cazare la Lake Naivasha Sopa Lodge /Naivasha Simba Lodge.

 

Ziua 6 – 21 ianuarie

 Dupa mic dejun, ne indreptam spre Parcul National Amboseli unde vom lua si pranzul. Parcul Național Amboseli este situat în partea de sud-vest a Keniei direct la granița cu Tanzania. Populația din regiunea parcului sunt masai care se ocupă în special cu creșterea vitelor și nu acceptă vânători străini în apropiere din care cauză animalele sălbatice din parc se află în siguranță. Astfel s-a reușit păstrarea populației de elefanți africani, care sunt într-un efectiv de 800 în parc, care ocupă o suprafață de 390 km2. Există un proiect care se ocupă din anul 1972 cu cercetarea comportării elefanților în turmă. Din parc se poate vedea vârful Kibo cel mai înalt pisc din masivul Kilimanjaro (5.895 m) situat în Tanzania. Masivul muntos situat în apropiere influențează clima și cantitatea de precipitații din regiune. Lacul „Lake Amboseli” ocupă o treime din suprafața parcului, dar este numai sezonal plin cu apă. Dupa pranz, ne vom plimba prin parc pana la aproximativ ora 18. Cina si cazare la Amboseli Serena Lodge.

 

Ziua 7 – 22 ianuarie

Mic dejun si plimbare cu jeep-ul prin Parcul National Amboseli si plecare spre Mombasa spre Diani Beach unde ne vom caza pentru urmatoarele 5 nopti. Cina si cazare la Neptune Village.

 

Ziua 8, 9, 10, 11  – 23 – 26 ianuarie

Vom profita de hotel cu dotariile acestuia in regim All Inclusive, relaxandu-ne la malul Oceanului Indian.

 

Ziua 12 si 13 - 27 ianuarie

 Mic dejun si check out. Ne indreptam spre aeroportul din Mombasa pentru cursa interna spre Nairobi, apoi imbarcare pe zborul catre Budapesta ( escala in Dubai/Doha). Transfer catre Timisoara.

 

 TARIF: 2490  euro/persoana/sejur/loc in camera dubla

 Tariful este valabil pentru un grup de minim 12 persoane.

 

Tariful include:

·       Transfer Timisoara – aeroport Budapesta si retur;

  ·       Bilet de avion Budapesta - Nairobi - Budapesta, bagaj de mana si bagaj de cala 20 kg;

 ·       Catering la bord;

 ·       10 nopți de cazare in camp, lodge sau hotel – conditii similare 4*:

 

   • 2 nopti Fig Tree Tented camp sau Sentrim Tented Camp;
   • 1 noapte Lake Nakuru Lodge;
   • 1 noapte Lake Naivasha Sopa Lodge /Naivasha Simba Lodge;
   • 1 noapte Amboseli Serena Lodge;
   • 5 nopti Neptune Village.

 ·       Pensiune completa pe perioada zilelelor de safari si All inclusive pe perioada sejurului;

 ·       Transport in Safari cu jeep-uri de 7 locuri cu suspensie special modificată, trapa de acoperiș pe toată lungimea masinii, scaune proiectate cu centură de siguranță, iar toți clienții au scaune garantate la fereastră;

 ·       Soferi ghizi profesionisti vorbitori de limba engleza;

 ·       Vizitele la obiectivele turistice menționate în program;

 ·       Taxele de intrare in Parcurile Naturale;

 ·       Taxele de viza – aplicatia pentru viza o face agentia de turism;

 ·       Insotitor din partea agentiei.

 

  Tariful nu include:

 

·       Bauturi racoritoare si alcoolice pe durata safariului;

 

·       Cheltuielile personale sau alte activitati extra;

 

·       Supliment single – 650 euro;

 

·       Bacsis obligatoriu – aproximativ 50 dolari/persoana, se achita la fata locului la inceputul excursiei;

 

·       Test PCR, daca va fi cazul.

 

·       Asigurarea medicala + storno.

 

 

Tariful excursiei este calculat in momentul redactarii ofertei; tariful poate suferi modificari in functie de momentul rezervarii.

 

ACTE NECESARE:

 - pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii.

 

CONDITIILE DE CALATORIE: conform MAE - http://www.mae.ro/travel-conditions/30273#726

 

 

CONDITII DE INSCRIERE:

 

30 % avans la inscriere, diferenta de 70 % se achita cu 30 zile inainte de plecare.

 

Acte necesare pentru obtinerea vizei electronice:
* Copie pasaport valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei.
* Poza tip pasaport color in format electronic cu urmatoarele specificatii:
-Dimensiune poza: minim 500 pixels inaltime & 500 pixels latime
-Format: JPEG, PNG
-Fotografie frontala cu ochii deschisi, fara umbre
-Fundal alb
-Fara ochelari sau alte accesorii
-Fotografia trebuie sa fie actuala, facuta in ultimele 6 luni
-
Formularul, transmis de agentie, completat.

 

Vaccinurile si medicamentele recomandate pentru vizita in Kenya (sfaturi medicale):
√ Vaccinul impotriva febrei galbene holera, tetanos  si  medicamentele anti-malarie  sunt recomandate tuturor celor care calatoresc in Kenya. Vaccinurile pentru Hepatita A si B sunt doar optionale.
√ Este recomandat sa aveti asigurarea medicala care sa acopere accidentele, bolile sau spitalizarea pentru perioada de sedere.