IORDANIA- MINUNEA DIN DESERT

06.03-13.03.2022

 8 zile, 7 nopți

 

Ziua 1: TIMISOARA – AMMAN

 Întâlnire cu reprezentantul agenției pentru transfer spre aeroportul din Budapesta, unde ne îmbarcăm pentru spre Amman. Reprezentantul agenției partenere din Iordania ne va întâmpina in aeroport si ne va acompania in îndeplinirea formalităților. Pana la check in-ul de la hotel, vom vizita Cetatea Amman cu Templul lui Hercule și Palatul Ummayad, situata pe cel mai înalt vârf din Amman, locul vechiului  Rabbath-Ammon. Nu putem rata o vizita la teatrul roman, care este cea impresionantă parte rămasă din perioada Filadelfiei Romane; ulterior ne vom îndrepta spre hotel pentru cazare. Timp liber pana la cina la hotel.

 

Ziua 2: AMMAN / MOUNT NEBO / MUKKAWER / DANA

 După micul dejun, ne îndreptăm spre sudul orașului Amman pentru a vizita Muntele Nebo și Memorialul lui Moise și locul unde acesta a văzut  „Pământul Făgăduinței”. După aceea, continuăm călătoria la Mukawer (Machaerus) - fostă cetate a lui Irod Antipa. Acesta este locul unde Irod poruncise încarcerarea Sfântului Ioan cel Baptist după dansul fatidic al lui Salome. Apoi ne îndreptăm spre pitorescul oras Dana, unde vom lua cina și vom poposi peste noapte.

 

Ziua 3: DANA / SHOUBAK / PETRA

 După micul dejun, vom vizita Rezervația Biosferei Dana - cea mai mare rezervație naturala din Iordania. Rezervația Dana are o trăsătură unica: cumulează 4 zone bio-geografice distincte (mediteraneeană, irano-turaniana, saharo-arabica si sudaniana). Adică se întâlnesc tipuri de relief, animale si plante din toate aceste zone, iar unele dintre ele cresc azi doar aici. După aceasta drumeție vom vizita Castelul Shoubak, construit la 1300m altitudine. Ne îndreptăm apoi spre Petra pentru cină și cazare.

 

Ziua 4: PETRA / WADI RUM

 După micul dejun, ne îndreptăm pe Siq (calea spre Petra) spre orasul vechi Petra „bijuteria coroanei Iordaniei”. Nabateii au sculptat acest oraș în piatră cu renumitul templu Al-Khazneh cu instrumente simple în urmă cu 1500 de ani. Apoi continuăm 90 de minute cu mașina până la Wadi Rum, supranumita si „Valea lunii”, unde ne asteapta o cină cu specialitate beduină numita ZARB. Este un amestec de carne de miel și pui, orez, cartofi și morcovi, așezați într-o gaură în pământ, care este umpluta cu cărbuni încinși. Gaura este apoi acoperită și, după câteva ore, carnea și orezul sunt afumate, aburite și la grătar, tot în același timp! După cină, asistam la un scurt spectacol folcloric (muzică și dans tipic beduin) sub cerul nepoluat din deșert. Peste noapte vom dormi în tabăra amenajata in mijlocul naturii din Wadi Rum, in conditiile unui hotel traditional de 4*.

 

ZIUA 5: WADI RUM / WADI RUM EXCURSION 4X4 (2 ore) / AQABA

 După micul dejun, vom explora deșertul într-un vehicul 4X4 timp de câteva ore, vom vizita Al Khaza’ali - o formațiune naturală de roci care imită Siq-ul din Petra, vom servi ceai cu beduinii locali, apoi ne îndreptăm spre Aqaba, oraș portuar cu ieșire la  Marea Roșie. Acesta este locul perfect pentru a ne bucura de plajă sau plimbari prin oraș. Atmosferă perfectă pentru o relaxare foarte bine meritată. Cina si cazare în Aqaba, unde vom ramane doua nopti.

 

ZIUA 6: AQABA

 Zi liberă în Aqaba. Cei interesați de scufundări sau snorkeling se pot bucura de cele mai conservate recife de corali din lume. De asemenea, puteți vizita souk-ul ( bazar ) din Aqaba unde veți avea ocazia de a negocia cu localnicii. Cina si cazare.

 

ZIUA 7: AQABA / MAREA MOARTA

 După micul dejun, parasim Aqaba. Ne indreptam spre cel mai sarat lac din lume - Marea Moartă, la aproximativ 430 de metri sub nivelul mării. Apa Mării Moarte este atât de bogată în minerale și este recunoscuta pentru valoarea sa terapeutică. Restul serii îl vom petrece în zona Marii Moarte si  va fi dedicată relaxării. Va puteți bucura de numeroasele spa-uri si tratamente disponibile. Cina si cazare lângă Marea Moarta.

 

ZIUA 8: MAREA MOARTA / AMMAN / TIMISOARA

 După micul dejun, plecam spre aeroportul din Amman pentru zborul de retur spre casa.

 

  

TARIF: 1235 Euro+100 lei/persoana/loc in camera dubla

 REDUCERE PENTRU INSCRIERILE EARLY BOOKING PANA LA 15.12.2021: 100EURO/PERSOANA!
Tariful este valabil pentru un grup de minim 16 persoane.

Tariful include:

 ·        Transfer Timisoara – aeroport Budapesta si retur;

 ·         Bilet de avion Budapesta-Amman-Budapesta, bagaj de mana si bagaj de cala 20 kg;

 ·        7 nopți de cazare cu demipensiune la hotelurile de 3* si 4* de mai jos sau similare;

 ·        Vizitele la obiectivele turistice menționate în program;

 ·        3-4 ore de drumetie in  Dana Village;

 ·        Transport cu cai în Petra ( bacsis pentru conducator nu este inclus);

 ·        Ghid vorbitor de limba română în timpul vizitelor;

 ·        Excursie de 2 ore cu vehiculul 4x4 in Wadi Rum;

 ·        Viza de intrare în Iordania;

 ·        Insotitor de grup din partea agentiei.

 ·        BONUS! Asigurarile storno si medicale incluse – Protectie INCLUSIV in cazul imbolnavirii cu Covid-19!

 

Tariful nu include:

 ·        Bauturi racoritoare si alcoolice;

 ·        Catering la bord;

 ·        Mesele de  pranz;

 ·        Cheltuielile personale sau ale activitati extra pe care doriti sa le faceti;

 ·        Supliment camera single single – 190 euro;

 ·        Bacsis – aproximativ 25 euro/persoana;

 ·        Test PCR, daca va fi cazul.

 

 

Zona/Oras

Hotel

Nr. nopti

Amman

Mena Tyche Hotel  4* sau similar

1

DANA

DANA TOWER HOTEL 3*

1

Petra

PETRA SELLA sau similar

1

Wadi Rum

AL SULTANA CAMP

1

Aqaba

CITY TOWER 4* sau similar

2

Marea Moarta

RAMADA RESORT DEAD SEA sau similar

1

 

ACTE NECESARE:

 

- pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii, minorii sub 18 ani neinsotiti de parinti trebuie sa aibe acordul notarial al parintilor.

 

CONDITIILE DE CALATORIE: conform MAE -  https://www.mae.ro/travel-conditions/3705#767.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

 

30 % avans la inscriere, diferenta de 70 % se achita cu 30 zile inainte de plecare.