IORDANIA-MINUNEA DIN DESERT
Circuit cu grup din Timisoara

25.10 - 01.11.2022

8 zile, 7 nopti

 

ZIUA 1 – TIMISOARA – AMMAN – MAREA MOARTA

Intalnire cu reprezentantul agentiei pentru transfer spre aeroportul din Budapesta, unde ne imbarcam pentru un zbor direct spre Amman. Reprezentantul agentiei partenere din Iordania ne va intampina in aeroport si ne va acompania in indeplinirea formalitatilor. De la aeroport continuam spre Marea Moarta, unde ne cazam si vom ramane pentru doua nopti la Hotel 4*.

ZIUA 2 –  MAREA MOARTA

Dupa micul dejun, timp liber pentru relaxare la Marea Moarta – cel mai sarat lac din lume – situat la aproximativ 430 de metri sub nivelul marii. Apa Marii Moarte este foarte bogata in minerale si este recunoscuta pentru valoarea sa terapeutica. Cina si cazare la Marea Moarta.

ZIUA 3 – MAREA MOARTA / OPTIONAL BETANIA / SHOUBAK / WADI RUM

Dupa micul dejun, vom traversa Drumul Regilor pentru a ajunge sa vizitam Castelul Shoubak – vechiul castel al cruciatilor construit la 1300m altitudine. Dupa vizita la castel ne indreptam spre Wadi Rum – cunoscut ca si Valea Lunii, este o vale in nisipul si granitul din sudul Iordaniei, la 60 de kilometri de Aqaba: este cel mai mare wadi din Iordania. Aici ne imbarcam in vehicule 4X4 si timp de 4 ore vom vizita locuri frumoase si cunoscute din desert, vom servi ceai cu beduinii locali, apoi ne indreptam spre tabara beduinilor, unde ne asteapta o cina traditionala. Beduinii au dezvoltat modalitatea perfecta de a gati in desert. Zarb este un preparat sanatos realizat din carne marinata si legume, gatite intr-o groapa plina cu carbuni incinsi si acoperita cu nisip. Dupa cina, asistam la un scurt spectacol folcloric (muzica si dans tipic beduin) sub cerul nepoluat din desert. Peste noapte vom dormi in tabara amenajata in mijlocul naturii din Wadi Rum, in conditiile unui hotel de 4*.

Optional, se poate vizita Betania, locul unde Iisus Hristos a fost botezat de catre Ioan Botezatorul in raul Iordan - este conform dovezilor adevaratul loc al Botezului - cost de 35 $ / persoana.

ZIUA 4 – WADI RUM / PETRA

Dupa micul dejun, ne indreptam spre orasul vechi Petra „bijuteria coroanei Iordaniei” – un drum de aproximativ 2 ore.  Cetatea Petra a fost initial a nabateenilor. Acestia au locuit-o 700 de ani, incepand cu secolul VI i. e. n., neputand fi cuceriti. Romanii au gasit un siretlic, le-au otavit apa si asa au reusit sa-i invinga abia in anul 106 e. n. Vom vizita impreuna cu ghidul local Cetatea Petra cu Tezaurul, pesteri si morminte vechi de aproximativ 1000 de ani – considerata acum una din Cele 7 minuni ale lumii moderne. Cina si cazare la hotel de 4*.

ZIUA 5 – PETRA / AQABA

            Dupa mic dejun, ne indreptam spre Aqaba - oras portuar cu mare blanda, recifuri de corali, nisip auriu si iesire la  Marea Rosie ( un drum de aproximativ 4h cu autocarul). Acesta este locul perfect pentru a ne bucura de plaja sau plimbari prin oras. Atmosfera perfecta pentru o relaxare foarte bine meritata. Cazare si cina in Aqaba, unde vom ramane doua nopti la un hotel de 4*.

ZIUA 6 - AQABA

Zi libera in Aqaba pentru odihna. Cei interesati de scufundari sau snorkeling se pot bucura de cele mai conservate recifuri de corali din lume. De asemenea, puteti vizita souk-ul ( bazar ) din Aqaba unde veti avea ocazia de a negocia cu localnicii. Cina la hotel 4*.

Datorita traditiei islamice, arabii nu-si arata nuditatea, asadar nu faceti acest lucru, indiferent de eveniment sau ocazie. Pe plajele publice barbatii pot purta sort si tricou, iar femeile nu se vor afisa in costum de baie.

Se poate opta pentru o excursie optionala – Croaziera si plaja la Marea Rosie - cu o durata de aproximativ 6-7 ore si care include plimbare 2h cu vasul cu fund de sticla, pauza de snorkeling, echipament, pranz si timp liber pe plaja privata la Marea Rosie ( sezlonguri si umbrele incluse ) la un cost de 55 $ / persoana.

ZIUA 7 –  AQABA / MADABA / MT. NEBO  / AMMAN

Dupa mic dejun, ne indreptam spre Madaba cunoscut si sub numele de „Orasul Mozaicului”, unde vom avea un tur panoramic de oras si vom vizita Biserica Sf. Gheorghe din Madaba, acolo unde se afla cea mai veche harta a Tarii Sfinte reprodusa in mozaic. Ne vom indrepta apoi catre Muntele Nebo, situat la 800m deasupra nivelului marii, unde puteti sta pe locul unde Moise a privit peste Tara Promisa. Ne indreptam apoi spre Amman unde ne avem cazare si cina.

ZIUA 8 – AMMAN / JERASH / TUR DE ORAS AMMAN /  TIMISOARA

Dupa micul dejun plecam spre Jerash, orasul antic, unde primele asezari omenesti au fost datate cu mai mult de 6500 de ani in urma. Epoca de aur a orasului a fost sub stapanirea romana, iar acum a ramas una din cele mai conservate asezari romane din lume – strazi asfaltate si coloane, temple, teatre, patete spatioase, bai publice, numeroase fantani si zidurile vechi ale orasului cu turnulete si porti. Plecam apoi spre capitala Iordaniei, Amman, unde vom vizita Citadela cu Templul lui Hercule si Palatul Ummayad, situata pe cel mai inalt varf din Amman, locul vechiului  Rabbath-Ammon. Nu putem rata o vizita la teatrul roman, care este cea impresionanta parte ramasa din perioada Filadelfiei Romane. Ulterior ne vom indrepta spre aeroportul din Amman pentru zborul de retur. Ajungem la Budapesta unde vom fi asteptati de sofer pentru  transferul catre Timisoara.

 

Tarif: 1150  euro/persoana/pachet

Tariful include:

·        Transfer Timisoara – aeroport Budapesta si retur;

·        Bilet de avion Budapesta-Amman-Budapesta, bagaj de mana si bagaj de cala 20 kg, taxe de aeroport si combustibil;

Budapesta – Terminalul 2B (BUD) - AMM (AMM) 25.10.2022 19:00                            25.10.2022 23:20

AMM (AMM) - Budapesta – Terminalul 2B (BUD) 01.11.2022 22:45                            02.11.2022 01:10

·        7 nopti de cazare cu demipensiune: 2 nopti la Aqaba, hotel Jordan Seasons Hotel 4* sau similar; 1 noapte in corturile amenajate la conditii de 4* - Magic Camp Rum sau similar; 1 noapte la Wadi Musa – Petra Elite Hotel 4* sau similar; 2 nopti la Marea Moarta – Dead Sea Spa Hotel 4* sau similar, 1 noapte la Amman – Strand Amman Hotel 4* sau similar;

·        Transport cu autocar local cu aer conditionat conform programului;

·        Vizitele si biletele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program: Jerash / Citadela si teatru Amman / Petra / Wadi Rum / Castel Shobak / Mt. Nebo / Madaba ;

·        Ghid vorbitor de limba romana in timpul vizitelor;

·        Excursie de 4 ore cu vehiculul 4x4 in Wadi Rum;

·        Viza de intrare in Iordania;

·        Ghid insotitor din partea agentiei.

·        Ghizi locali vorbitori de lb. Engleza / lb. Romana.

Tariful nu include:

·        Catering la bord;

·        Bauturi racoritoare si alcoolice;

·        Mesele de  pranz;

·        Cheltuielile personale sau alte activitati extra pe care doriti sa le faceti;

·        Supliment single – 250 euro;

·        Bacsis – 50 $/persoana/intregul tur.

·        Excursiile optionale: Croaziera si plaja la Marea Rosie - 55 $ / persoana. Locul Botezului lui Iisus Hristos - 35 $ / persoana.

·        Asigurarile storno si medicale ( obligatorii in contextul actual).

 

ACTE NECESARE:

- pasaport electronic sau simplu ( nu se accepta pasaport temporar) valabil 6 luni de la data intoarcerii, minorii sub 18 ani neinsotiti de parinti trebuie sa aibe acordul notarial al parintilor. Programul nu este recomandat copiilor sub 10 ani.

CONDITIILE DE CALATORIE: conform MAE -  https://www.mae.ro/travel-conditions/3705#767.

CONDITII DE INSCRIERE:

-         30 % avans la inscriere, diferenta de 70 % se achita cu 30 zile inainte de plecare.

GRUP MINIM – 20 persoane. In cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

OBSERVATII:

·        clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;

·        distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;

·        persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu se gaseste partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul trebuie sa achite diferenta pentru camera single;

·        conducatorul de grup poate modifica ordinea programul circuitului in anumite conditii;

·        conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in muzee pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;

·        asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;

·        prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Te sunam noi