Mănăstirea Hodoș Bodrog - Mănăstirea Gai - Mănăstirea Radna

Data plecare : 18.07.2020

Plecare dimineață devreme din Timișoara.

 Primul popas va fi la Mănăstirea Hodoș – Bodrog, cea mai veche așezare monastică din țara noastră, cu viață monahală neîntreruptă. Tradiția mărturisește că un taur din turma unui păstor a scos la iveală dintr-o movilă de pământ Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, iar pe locul unde s-a descoperit icoana a luat ființă mănăstirea.

             Următorul popas va fi în cartierul Gai, la capătul străzii Dunării, unde se înalță unul din cele mai reprezentative monumente din secolul al XVII-lea, din zona de vest a țării, Mănăstirea Sfântul Simeon Stâlpnicul sau Mănăstirea Gai.

             Ultimul nostru popas va fi la Maria Radna, principalul loc de pelerinaj al Diecezei Romano-catolice de Timişoara. Aici, în 1768 se află în vizită la Maria Radna împăratul Josif al II-lea. Despre el se spune că ar fi fost atât de impresionat de acest loc de har, încât ar fi afirmat că dacă nu ar fi fost împărat la Viena, ar fi dorit să fie guardian la Maria Radna.

 

Intoarcere acasa seara.

 

Tarif: 95 lei/persoana

 

Pretul include:

 

- Transport autocar

 

- Ghid din partea agentiei

 

NOTA:

 

Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.  In cazul in care sunt mai putini participanti, tariful se recalculeaza

 Locurile in autocar vor fi rezervate in functie de ordinea inscrierii.