EXCURSIE APUSENI

Nunc at nulla eget turpis malesuada lobortis at nec ex

 Data plecare: 28.08.2021

 

Plecare din Timisoara dimineata .

        Primul popas il facem la Obarsa (judetul Hunedoara) unde ne intalnim cu Petru Borza, singurul meşter dedicat olăritului din Ţara Zarandului, vestit pentru tradiţiile în arta prelucrării ceramicii. Are 84 de ani, dar încearcă încă să îi înveţe pe copii secretele olăritului la roată. Mesterul se ocupă de olărit de peste 70 de ani, într-un sat în care, în tinereţea sa peste 60 de familii cunoşteau acest meşteşug şi îşi făceau vasele din lut la roata manuală.

 

Ne indreptam apoi spre localitatea Bucuresci, care se află situată la o altitudine medie de 450m şi este străbătută de cele două pârâuri Bucureşci şi Rovina.Din punct de vedere geografic relieful comunei Bucureşci se încadrează în categoria de dealuri şi muncei, cu înălţimi aflate între 450-800m faţă de nivelul mării. Aici vizitam o expozitie muzeu cu caracter etnografic si ne intalnim cu o localnica care face margele la fel ca si in Maramures.

 

Pauza de masa.

 

Vizitam Muzeul de Istorie Locală și Etnografie care aparține secţiei de Istorie și Artă a Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva și a luat fiinţă în data de 26 ianuarie 1988.

Intoarcere spre casa seara.

 

 185 lei/persoana

 Pretul include:

 ·       Transport

 ·       Masa de pranz

 ·       Ghid pe toata perioada exursiei

 

Pretul nu include :

 ·       Alte cheltuieli de natura personala

 

 

 

 

Tariful este valabil pentru grup de minim 30 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se recalculează sau excursia se anuleaza.