CIRCUIT EMIRATELE ARABE UNITE + OMAN

 Perioada: 1-9 ianuarie 2022

 8 nopți, 9 zile

 

 

Ziua 1: Timișoara - Dubai

 

Plecare din Timișoara cu transfer către aeroportul din Budapesta/Belgrad pentru zbor direct către emiratul Dubai. Aterizare pe aeroportul din Dubai, transfer către hotel și cazare la hotel de 4*.

 

Ziua 2: Tur de oraș Dubai

 După micul dejun, ghidul nostru ne va arăta orașul vechi și istoria acestuia. Orașul Dubai, care oferă un nou cadru la fiecare pas, amestecând bogăția atât în stilul vechi cât și în stilul nou; este fără îndoială principala destinație turistică din Orientul Mijlociu. Dubaiul este un oraș care s-a ridicat din deșert și modelează coasta Golfului cu prezența sa. Traseul nostru ne duce spre priveliștea magnifică a canalului Dubai Creek, trecând prin zona de patrimoniu a orașului Bastakia, cu casele sale vechi fascinante construite de comercianți bogați. Ne vom opri la Fort AlFahidi, vechi de 180 de ani. Aici se află Muzeul Dubai, care înregistrează trecutul orașului cu toate etapele sale în curs. Continuăm călătoria noastră cu Abra - barca tradițională, pentru a traversa canalul Creek. Deoarece Emiratele Arabe Unite nu au impozite, în ultimii ani au devenit unul dintre principalele locuri de tranzacționare pentru produse de lux, cum ar fi aurul și diamantele, care pot fi văzute în toate piețele. Prin urmare, vă prezentăm și unul dintre cele mai mari locuri de tranzacționare locale pentru aceste produse – Bazarul de Aur. În imediata apropiere, se găsește și Bazarul de Condimente. Apoi mergem către legendara insulă palmier “Palm Jumeirah”, insula artificială cu cele 16 ramuri de palmier întinse. La hotelul de super-lux “Burj Al Arab” facem o oprire pentru fotografii. Nu putem rata o vizită și în “Veneția Arabă”, un loc magnific care oferă un peisaj pe care nu îl vom uita curând. De asemenea, nu putem să omitem vizitarea clădirii Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume. Seara ne vom delecta cu un spectacol emoționant și de efect oferit de Fântânile din Dubai.

 

Ziua 3: Zi liberă + opțional Croaziera Dubai Marina

 

Mic dejun la hotel și zi liberă pentru plajă sau plimbare. Seara puteți opta pentru o cină servită la lumina lunii la bordul unui vas de croazieră în Dubai Marina. Aveți ocazia să vedeți cele mai înalte clădiri din lume.

 

Ziua 4: Dubai – tur de oraș Al Ain - Dubai

 

Mic dejun și plecare spre Al Ain.

 

Al Ain, supranumit Orașul Grădinilor, este renumit pentru zonele verzi foarte extinse; este al doilea oraș din Emiratul Abu Dhabi și al patrulea ca mărime din Emiratele Arabe Unite. Situat la 120 kilometri distanță de Dubai, în orașul Al Ain s-a născut Sheik Zayed bin Sultan Al Nahyan, primul președinte al Emiratelor Arabe Unite. Formele de relief întâlnite în această zonă sunt diverse și variază. Muntele Hafeet este localizat chiar în sud-estul orașului și este considerat monument al orașului, având o înălțime de 1300 de metri. Vom vizita orașul și bogățiile acestuia după care ne întoarcem în Dubai la același hotel.

 

Ziua 5: Dubai – Opțional Jeep Safari

 După micul dejun, ziua întreaga vă sta la dispoziție.

 Opțional, vă propunem– Safari în Deșert.

 

Safari în Deșert vă oferă oportunitatea de a vedea dunele de „aur” din Arabia pe Jeep-uri cu 4 roți. Continuăm drumul către campingul Beduin, chiar în inima deșertului, unde tatuaje cu henna, rochii locale, băuturi răcoritoare, apă, ceai sau cafea sunt disponibile și sunt incluse în pachet. Aveți ocazia să vă plimbați cu cămila. În atmosfera nocturnă, un dansator va încânta cu un dans fascinant într-un ritm al muzicii arabe. În plus, delicioasa cină tip bufet este servită pentru toți oaspeții.

 

Ziua 6: Dubai – tur de oraș Abu Dhabi - Dubai

 

După micul dejun vizităm maiestuoasa și grandioasa Moschee din Abu Dhabi, considerată cea mai mare și frumoasă din lume și un punct de atracție arhitectural absolut pentru a obține cele mai frumoase fotografii. În continuare vom avea cunoaște capitala expansiunii Emiratelor Arabe Unite, care ne vă surprinde prin construcțiile moderne. După prânz inclus in excursie, ne îndreptam spre Yas Mall unde ne vom opri pentru câteva zeci de minunate la intrarea în cel mai mai rapid parc de distracții din Emirate.După turul capitalei, vom avea transfer către emiratul Dubai.

 

Ziua 7:  Dubai – Khasab/Oman

 

Mic dejun dimineața devreme și plecăm spre Oman. După formalitățile vamale, ne îndreptăm spre portul din Khasab, unde ne îmbarcam pe un vas de croazieră tradițional. Astăzi vom cunoaște Peninsula Musandam.

Peninsula Musandam, asemănătoare cu fiordurile Norvegiei și insulele Galapagos, oferă vizitatorului un refugiu al tăcerii și al magnificenței de neegalat. Cu coasta sa de stânci dramatice, care se îndreaptă spre sate pitorești, plaje cu nisip alb neted și ape cristaline turcoaz, este un deliciu vizual.

 Împărțită de restul Omanului de coasta de est a Emiratelor Arabe Unite, Peninsula Musandam are 600 km de coastă spartă și este poarta de intrare în Golful Arab. Marchează punctul în care se întâlnesc Oceanul Indian și Golful Arabiei. Zona are o bogată biodiversitate, adăpostind numeroase specii de păsări, pești, corali, broaște țestoase și are site-uri de scufundări de renume mondial. O vizită în această zonă este o experiență care nu trebuie ratată și una care nu vă fi uitată. O să avem o oprire pe o plajă spectaculoasa ( Haffa Beach sau Sanat Beach, în funcție de disponibilitate și vreme). Pe plajă vom avea diverse activități: înot, snorkeling, pescuit și alte surprize. Prânzul va fi servit pe vas! La sfârșitul croazierei, ne îndreptăm spre Dubai.

 

Ziua 8: Dubai – opțional Miracle Garden și Global Village

 Micul dejun va fi servit la hotel. Zi liberă în care vă puteți relaxa fie la piscina hotelului, fie pe plajă.

 

Opțional, vă propunem:

 

Miracle Garden este cea mai mare grădină cu flori naturale din întreaga lume, nu doar din Emirate. Inaugurată în anul 2013 de Sf. Valentin, grădina are peste 72 de mii de metri pătrați și este absolut impresionantă. Aici sunt plantate peste 100 de milioane de flori.

 

Global Village este un târg ce se întinde pe multe hectare la care participă expozanți din peste 50 de țări. Pavilioane imense în fața cărora sunt expuse simboluri îi sunt dedicate fiecărei țări sau continent expozant. Brazilia, India, China, Pakistan, Irak, Afganistan, Egipt, Vietnam, Iran, Emiratele Arabe Unite, Oman, Kuweit, Palestina, Sri Lanka, Siria, Maroc, Europa de Est, Africa de Sud, Liban, Tunisia, Malayezia și Singapore, Turcia, Iordania, Africa, Coreea de Sud, Hong Kong, Spania, Quatar, Austria, Grecia, Thailanda, Filipine, Yemen, Bahrain conturează harta pe care o ai de parcurs.

 

Ziua 9: Dubai - Timișoara

 Mic dejun și transfer către aeroport pentru zborul de retur.

 

 Tarif: 1590 euro/persoană - Loc în camera dublă sau triplă

 

 Inclus:

 

           8 nopți de cazare în Dubai la hotel 4* cu mic dejun si taxa turistică “Tourism Dirham”;

            transfer de la Timișoara la aeroportul de plecare și retur;

            bilet de avion;

            taxe de aeroport;

            bagaj de mână;

            bagaj de cală de 20 kg;

            transportul cu autocar climatizat pe toata durata circuitului;

            tur de oraș Dubai, orașul modern;

            tur de oraș Dubai, orașul vechi cu intrare la muzeu și plimbare cu Abra inclusă;

            tur de oraș Abu Dhabi cu prânz inclus;

            tur de oraș Al Ain;

            intrarea la Marea Moschee din Abu Dhabi;

            intrarea în cea mai înaltă clădire din lume – Burj Khalifa;

            Excursia de 1 zi în Oman cu prânz inclus;

            ghid local vorbitor de limba română pe tot parcursul circuitului;

            însoțitor din partea agenției.

 

 

Neinclus:

 

                  croazieră Dubai Marina ( cină pe vas inclusă) – opțional - 70 euro;

                   safari în deșert ( cină în deșert și spectacol inclus ) – opțional - 70 euro;

                   intrare Global Village și Miracle Garden – opțional – 50 euro;

                   mesele de prânz ( cu excepție ziua 2 când este prânzul inclus) și cină;

                   asigurarea medicala și storno;

                   Bacșișurile pentru ghizi locali, șoferi, etc.

                   Test PCR – daca se cere;

                   Supliment single – 200 euro.

 

Tariful este valabil pentru un grup de minim 20 de persoane. În cazul în care vor fi mai puțini participanți, tariful se recalculează.

 

Condiții de rezervare:  30% avans la rezervare, diferența cu 30 zile înainte de plecare.

 

Conditii de calatorie: https://www.mae.ro/travel-conditions/3693#793