Circuit si Sejur in Egipt

 Perioada: 12.11 – 19.11.2021

 

Minigrup de 15 persoane

 

 Ziua 1:  Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 16.00 in aeroportul Traian Vuia din Timisoara pentru imbarcare pe zborul Tarom cu destinatia Hurghada. Transfer cu autocarul la Hotelul Jasmine Palace Resort & Spa 5*, cina si cazare.

 Ziua 2: Zi libera pentru plaja si relaxare

 Ziua 3: Dupa micul dejun plecare spre Cairo, capitala Egiptului, in cautarea spiritelor faraonilor. Vom vizita Piramidele (Keops, Kefren,  Mikerinos – vizita exterioara) si Sfinxul  - binecunoscutele embleme ale Egiptului. Piramida lui Keops, cea mai mare dintre cele trei, este singura minune a lumii antice care sfideaza inca trecerea timpului, ea fiind de asemenea si cea mai mare piramida construita vreodata. Protector al piramidelor, Sfinxul – creatura enigmatica cu trup de leu si chip de om, asteapta sa ne impresioneze, el fiind cel mai vechi monument de sculptura din Egiptul Antic. Daca timpul ne permite, facem o scurta oprire în zona magazinelor fabricii de parfumuri, institutul si fabrica de papyrus. Seara, optional, croaziera pe Nil de aprox. 2 ore cu servirea cinei – cost 40 euro.  Cazare in Cairo la The Oasis Hotel Pyramids  sau similar.

Ziua 4: Dupa micul dejun vizitam  Muzeul de Egiptologie care gazduieste cea mai bogata colectie de artefacte din perioada faraonica,  cea mai pretioasa comoara a muzeului fiind colectia faraonului Tutankhamon, dar si sarcofage, obiecte inedite precum primul aer conditionat din lume, jocuri asemanatoare sahului de astazi, statui descoperite in mormintele faraonilor.  Vom face apoi o incursiune si in partea islamica a orasului la citadela Saladdin care se mandreste cu faimoasa Moschee de Alabastru a lui Mohamad Ali (vizite exterioare). Nici o vizita in Cairo nu este completa fara sa mergem in renumitul Bazar Khan Al Khalili - este practic un mall imens construit in stil medieval, cu alei inguste, plin de viață si de culoare unde vom gasi obiecte unice și exotice, de la condimente și parfumuri la bijuterii și suveniruri.  Dupamasa ne intoarcem in Hurghada pentru cina si cazare.

 

Ziua 5: Zi libera pentru plaja si relaxare sau puteti alege una dintre excursiile locale.

Ziua 6: Dis de dimineata pornim spre Luxor pentru a vizita Valea Regilor unde au fost ingropate generatii de faraoni si nobili in criptele taiate in stanci si pazite de Colosii lui Memnon - doua statui gigantice, precum si  Templul Reginei Hatchepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului. Cina si cazare la Iberotel Luxor Hotel sau similar.

Ziua 7: Dupa micul dejun vom vizita Templul Karnak – cel mai mare complex religios din Egipt dedicat zeului Amon-Ra - si Templul Luxor. Ne intoarcem in Hurghada la Jasmine Palace Hotel pentru cina si cazare.

 Ziua 8: Mic dejun si transfer la aeroportul din Hurghada pentru imbarcare pe zborul companiei TAROM cu destinatia Timisoara.

 

Tarife                                                       calculate pentru un grup de minim 15 platitori

 

Ø  775 Euro adult /  loc in camera dubla

 

Ø  1015 Euro adult /  loc in camera single

 

Servicii incluse:

 

  • Bilet de avion Timisoara – Hurghada si retur, compania Tarom
  • Taxe aeroport
  • 5 nopti cazare  cu all inclusive la Hotel Jasmine Palace Resort & Spa 5* din Hurghada, 1 noapte cazare cu demipensiune la The Oasis Hotel Pyramids 4* din Cairo si 1 noapte cazare cu demipensiune la Iberotel Luxor Hotel 5* sau hoteluri similare
  • Transfer aeroport – hotel – aeroport
  • Transport cu autocar local conform programului
  • Biletele de intrare la obiectivele turistice din program

 

           Ghid vorbitor de limba romana si insotitor de grup din partea agentiei

 

Servicii neincluse:

 

·       Taxa de viza pentru Egipt: aprox. 25 USD (viza se obtine la sosire pe aeroportul din Hurghada)

 

·       Intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate in program:

 

Ø    Intrarea la Marea Piramida a lui Keops: aprox. 24 USD/persoana

 

Ø    Intrarea in Camera Mumiilor la Muzeul de Egiptologie: aprox. 12 USD/persoana

 

·       Excursiile optionale din zilele libere

 

·       Bacsisul recomandat pentru soferi si ghizi locali (este o practica uzuala in Egipt si este obligatoriu):

 

5 EUR/persoana/zi

 

  • Asigurare TRAVEL COVID PROTECTION, storno si medicala cu protectie COVID: 100 lei / persoana cu varsta maxima 65 ani (recomandata)

 

Info calatorie Egipt: PASAPORT VALABIL MINIM 6 LUNI DE LA DATA RETURULUI IN TARA!

 

Recomandări pentru cetățenii români care efectuează deplasări în Egipt începând cu data de 20.07.2021:

 

Toți pasagerii care călătoresc în Egipt trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie sau un certificat de vaccinare acreditat COVID-19, care să ateste faptul că au fost complet vaccinați cu 14 zile înainte de sosire. Certificatul trebuie să fie recunoscut de autoritățile sanitare din statul de proveniență și să includă un cod QR, fără ștergeri/modificări/adăugiri, și să fie prezentat obligatoriu pe suport de hârtie. Copiii cu vârsta de până la 6 ani sunt exceptați de la prezentarea unui test tip PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt. Testul PCR trebuie sa contina si cod QR, fara stergeri/modificari si adaugiri.

 

Mai multe informatii despre conditiile de calatorie gasiti și pe site-ul oficial MAE:  https://www.mae.ro/travel-conditions/3691; https://www.mae.ro/node/2906.

 

Din  04.08.2021, toți pasagerii care se întorc în România din orice destinație trebuie să completeze formularul https://chestionar.stsisp.ro

 

 Este obligatorie completarea DECLARATIEI DE SANATATE inainte de a intra in Egipt. 

 

Toate bagajele de cala pe ruta Egipt-Romaniaobligatoriu trebuie infoliate LA AEROPORT inainte de a fi predate la ghiseul de check in. Bagajele care nu vor fi supuse acestei proceduri; nu vor fi acceptate, respectiv incarcate. Costurile vor fi suportate de catre pasager (aprox. 5$ / 5EUR pentru zborul de retur Hurghada - Timisoara).