Descopera “bijuteriile” Portugaliei pe ritm de FADO!

 8 ZILE / 7 NOPTI

Perioada: 30.08-06.09.2022

  ZIUA 1: TIMISOARA / BUDAPESTA / PORTO

 Intalnire cu reprezentantul agentiei pentru transfer spre aeroportul din Budapesta, unde ne imbarcam pentru un zbor direct spre Porto. Sosire la Porto, al doilea oras ca marime din Portugalia, renumit la nivel mondial pentru vinurile de exceptie produse de sute de ani – unde ne indreptam spre hotel pentru cazare.

 ZIUA 2: PORTO SI VALEA RIULUI DOURO

 Dupa mic dejun, incepem turul de oras in care vom admira Catedrala Medievala, Piata Primariei si cladirile sale monumentale – orasul vechi, Biserica Gotica Sf. Francisc si Bursa de Valori, cu faimoasa sa sala araba. Malurile râului Douro sunt legate prin mai multe poduri remarcabile din punct de vedere tehnic, unul dintre acestea fiind proiectat de inginerul francez Eiffel. Vom continua cu o mini croaziera la bordul unei imbarcatiuni traditionale pentru a va bucura de frumusetea unica a râului Douro, intâlnind marginile oraselor Porto si Gaia. Vom termina vizitarea orasului cu o degustare de vinuri de Douro si Porto, produse la cramele locale. Dupa pranz, ne indreptam spre Fatima, unde ne vom si caza.

 ZIUA 3: FATIMA /OBIDOS / BATALHA / / LISABONA

Mic dejun si vizita la Fatima, unde vom admira unul dintre cele mai mari si mai cunoscute locuri de pelerinaj catolic la nivel mondial. Vom vizita Capela Aparitiilor, locul unde Sfânta Fecioara a aparut in fata celor trei copii pastori in anul 1917 conform legendei. Continuam cu o oprire la Batalha unde vizitam una dintre cele mai emblematice manastiri medievale din Portugalia - patrimoniu mondial UNESCO. Urmatoarea vizita va fi la Nazaré - oras pitoresc pe litoral cunoscut pentru costumele traditionale ale pescarilor si ale sotiilor acestora. Vom vizita orasul si vom avea timp liber pentru plimbare si pranz. Plecare spre Obidos pentru a vizita una dintre cele mai frumoase cetati medievale din Portugalia, cu strazi inguste si case pictate in alb,cu flori in ferestre; timp liber pentru o plimbare prin cetate; aici putem gusta bautura locala  „Ginjinha” (visinata) servita in cupe de ciocolata. Ne indreptam apoi spre Lisabona unde vom avea cazare pentru urmatoarele 2 nopti.

 ZIUA 4 – LISABONA / SINTRA/ CABO DA ROCA / CASCAIS/ ESTORIL

 Mic dejun, apoi tur de oras in Lisabona, vizitând cartierele medievale tipice precum Alfama, Chiado, piete emblematice precum Rossio sau Praça do Comercio si cartierul istoric Belem, unde se afla monumente medievale cum ar fi Manastirea Jeronimilor (Jeronimos), Turnul Belem, considerat ex-libris-ul orasului, Monumentul Navigatorilor. Vom vizita Biserica Manastirii Ieronimilor - locul de incoronare timp de secole a regilor portughezi. Ne indreptam apoi spre Sintra - micul oras medieval, odinioara resedinta de vara a Familiei Regale Portugheze. Aici vom vizita Pena Palace - construit in stanca pe varful versantului Sintra, unul dintre castelele cele mai vizitate din Portugalia. Apoi ne indreptam spre cel mai vestic punct al Europei continentale, Cabo da Roca si cosmopolitul orasel Cascais, odinioara un satuc traditional pescaresc, transformat in zilele noastre intr-o frumoasa si cocheta statiune la malul marii. Aici Mircea Eliade intre 1941-1945 a trait si a scris o parte din opera sa. Incheiem aceasta zi cu un scurt popas in Estoril – oras de pe Riviera Portugheza – unde scriitorul Ian Fleming a dat viata personajului fictiv 007/ James Bond.

Seara va invitam la o cina traditionala unde vom asculta muzica Fado, considerata patrimoniu UNESCO, alaturi de muzica Flamenco.

ZIUA 5 - LISABONA / ALGARVE    

Mic dejun si timp liber pana la pranz. Apoi continuam calatoria noastra de 300 km spre sud  spre regiunea Algarve -  una dintre destinatiile preferate de turisti deoarece aproape toate zilele din an sunt insorite. Cazare in Albufeira pentru urmatoarele 3 nopti.

ZIUA 6  – LAGOS, PONTA DA PIEDADE, SAGRES & CAPE St. VICENT 

Dupa mic dejun, vom explora coasta de sud-vest din Algarve, si incepem cu Lagos - oras litoral - a carui istorie este puternic legata de descoperirile portugheze. Din Lagos mergem la Ponta da Piedade -  o zona a litoralului formata din pesteri, grote, arcuri marine, stanci inalte de 20 metri care stralucesc aurii in soarele generos. De la Lagos continuam spre Sagres si Capul St. Vincent, cel mai sud-vestic punct al Europei, cu vederi romantice asupra Oceanului si a coastei stâncoase. 

 ZIUA 7 -  ALGARVE  

O zi perfecta de relaxare intr-un cadru natural de exceptie, oferit de coasta atlantica si plajele ei cu nisip fin si ape de smarald!

ZIUA 8 – ALGARVE /  LISABONA

 Dupa micul dejun, plecam spre aeroportul din  Lisabona pentru zborul de retur. Ajungem la Budapesta unde vom fi asteptati de transferul catre Timisoara.

 

  Tarif: 1400 euro/persoana - Loc in camera dubla sau tripla

 

Tariful include:

 ·   Bilet de avion tur Budapesta – Porto, retur Lisabona – Budapesta, cu bagaj de cala 20 kg si bagaj de mana;

 ·   Transfer Timisoara – aeroport Budapesta si retur;

 ·   Ghizi locali de limba engleza ptr City Tour Porto, Tour Batalha si Fatima, City tour Lisabona si Excursie la Sintra, Cascais si Estoril ( insotitorul de grup se va ocupa de traducere)

 ·   Cazare conform programului: 1 noapte la Porto cu mic dejun  / hotel Black Tulip Porto Gaia 4*, 1 noapte la Fatima cu mic dejun / hotel Consolata 4*, 2 nopti la Lisabona cu mic dejun / Hotel Vip Entrecampos 4*, 3 nopti la Algarve, cu mic dejun / Hotel GRAND MUTHU FORTE DA OURA 5*;

 ·    Plimbare cu ambarcatiuni traditionale la Porto, 50 minute;

 ·    Vizita si degustare de vinuri de Porto si de Douro;

 ·   Auriculare pentru city tour Lisabona + Sintra;

 ·   Cina traditionala si muzica Fado la un restaurant din orasul vechi - Lisabona, cu transferuri incluse;

 ·   Intrari la urmatoarele monumente: Manastirea Geronimos din Lisabona si Pena Palace din Sintra;

-       Ghid insotitor de grup din partea agentiei.

 

Tariful NU include:

- taxele municipale city tax de 2€ de persoana pe noapte, in toate locatiile (Porto, Lisabona, Algarve) si care se platesc la receptia fiecarui hotel;

- catering la bord si alte mese decat cele specificate in program;

- asigurarea medicala si storno;

- supliment camera  single – 320 euro.

Conditii de rezervare:  30% avans la rezervare, diferenta cu 30 zile inainte de plecare.

 

Conditii de calatorie: https://www.mae.ro/travel-conditions/3736

 

ACTE NECESARE:

 - pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.

CONDITIILE DE CALATORIE: conform MAE -  https://www.mae.ro/travel-conditions/3705#767.

 

GRUP MINIM – 20 persoane. In cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

 OBSERVATII:

 •   clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;

 •  distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;

 •  persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu se gaseste partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul trebuie sa achite diferenta pentru camera single;

 • conducatorul de grup si agentia locala pot modifica ordinea programul circuitului;

 •  conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in muzee pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;

 • asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;

 • prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.