ALBA IULIA & MANASTIREA NICULA

Cetatea din Aiud - Cetatea Coltesti – Rimetea - Alba Iulia - Mănăstirea Nicula

 

Data plecare: 13.03.2021

Ziua 1. Plecăm dimineața devreme din Timișoara. Ne indreptam catre Aiud unde vizitam Cetatea din Aiud. Solida cetate ocupa cea mai mare parte a pietei centrale, Piata Cuza Voda. Zidurile ei crenelate sunt neobisnuit de groase pentru dimensiunile constructiei. Urmeaza sa vizitam  ruinele Cetatii Coltesti care a fost construita dupa invazia tatarilor din 1241, pe colina localitatii vecine. Poate ca in prezent ruinele cetatii nu mai au un important rol de aparare, insa cu siguranta acestea ofera o priveliste magica. Gratie arhitecturii excelent conservate, precum si datorita pozitiei naturale privilegiate, localitatea Rimetea, pe care o vizitam mai apoi este un loc de poveste, unde traditiile se impletesc cu vremurile de demult. Satul secuiesc este singurul din Romania care a fost distins cu premiul Europa Nostra al comisiei Europene, datorita conservarii patrimoniului cultural.
Dupa ce observam casele varuite in alb, vizitam : Muzeul Etnografic, Cea mai veche casa din Rimetea, Moara de apa si, optional, Piatra Secului.

 Cina si cazare .

 

 

Ziua 2. După micul dejun ne continuăm drumul spre Mănăstirea Nicula, este cunoscută ca unul dintre cele mai vechi aşezăminte monahale din spaţiul românesc. Aici se găsește o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, cunoscută încă din secolul al XVII-lea, prin fapul că lăcrima. Ne continuam drumul spre Alba Iulia, simbol al unității naționale românești, încă de pe vremea lui Mihai Viteazul, apoi în 1918 la proclamarea unirii Transilvaniei cu România și încoronarea primului rege al României Mari. Aici ne vom bucura de frumusețea cetății Alba Carolina și de priveliștea panoramică asupra orașului. Sosire spre seară în Timișoara.

 

Tarif:385 lei / persoana

 

 

Pretul include:

 

Transport autocar

 

-1 noapte cazare in camera cu 2 paturi

 

2 mese (mic dejun + cina)

 

- ghid din partea agentiei

 

Pretul nu include:

 

masa de pranz

-  alte cheltuieli de natura personala

 

 

NOTA:

 Tariful este valabil pentru un grup de 35 de persoane.  In cazul in care sunt mai putini participanti, tariful se recalculeaza.

 Locurile in autocar vor fi rezervate in functie de ordinea inscrierii in agentie.