Delta Dunarii - Sulina

 VACANȚĂ de vis ÎN LINIȘTE ȘI SIGURANȚĂ

 Pachet 6 nopți / 7 zile

 

ZIUA 1: Plecare din Timisoara dimineata devreme. Oprim la Sibiu pentru vizitarea principalelor obiective turistice, iar mai apoi ne indreptam spre Valea Oltului pentru cina si cazare la hotel 3*.

 Ziua 2: Plecare dimineata devreme spre Tulcea. Îmbarcare în jurul orei 12:00 de la Pontonul Carpatia Tour din Tulcea şi pornim pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării, traseul turistic nr. 1 acreditat de ARBDD (AdministraţiaRezervaţiei Delta Dunării), pe Braţul Tulcea până la intersecţia cu Canalul 36 (încca. 10 minute de la plecare deja suntem în Delta Dunării), coborâm pe Canalul 36 şi apoi facem dreapta pe Gârla Sireasa, zone  foarte bogate în faună. Continuăm excursia pe Gârla Şontea, printer canalurile pline de păsări şi vegetaţie acvatică. Aici vom avea ocazia să vedem lebede, lisițe, rațe, gâște, sitari de mal, șorecari, egrete, șoimi de iarnă, vulture codalb, stârci și chiar pelicani creți. Străbatem apoi lacul Fortuna (Furtuna), unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunării, un lac deosebit de frumos şi bogat în faună. În cazul zilelor cu vânt puternic şi valuri mari, acest lac va fi ocolit, ghidul fiindcel care decide dacă traversăm sau nu lacul. Ajungem la Mila 23, exact în mijlocul Deltei Dunării unde vom face un scurt popas pentru vizitarea satului.

 Pornim spre Sulina prin lacurile TreiIezere şi Bogdaproste ambele lacuri; pe timpul verii prezintă o vegetaţie submersă bogată (brădiş) dar şi nuferi albi din loc în loc. În această zonă avem toate şansele să întâlnim lebede, cormorani şi egrete. După aceea coborâm pe Dunărea Veche până la Crişaniar de acolo pe braţul Sulina către oraşul Sulina – un loc unic în lume, unde îşi dorm somnul de veci, laolaltă, prinţi, prinţese şi piraţi, oameni de toate religiile. Pe durata croazierei se va asigura o gustare.

 Aprox. 6-7 ore / distanța 52 mile marine. Odată ajunşi în Sulina, ne vom caza la Hotel Plutitor„Sf. Constantin” 3* sau la unitatea de cazare asemanatoare.

 ZIUA 3: Servirea micului dejun - 8:00, dupa care ne bucuram de excursia la Pădurea Letea unde vom găsi fâșii alternative de deșert, cu vegetație specific acestor zone și fâșii de pădure cu stejari de luncă seculari, cu unica lor adaptare de a crește pe stratul subțire de teren fertile ce acoperă nisipul sărat al fostului fund de mare, alături de vegetația specifică de pădure subtropicală, pădurea Letea fiind cea mai nordică pădure sub tropicală din Europa. Pe lângă 10 specii de orhidee, asparagus și alte plante subtropicale putem vedea plop argintiu, frasin, tei și alțiarbori.Aprox. 6 ore.Timp liber pentru relaxare sau descoperirea orașuluiSulina.

 Vă invităm să vă bucurați de un apus de soare autentic în locul unde Dunărea se îmbină cu Marea Neagră.

 ZIUA 4: Servirea micului dejun - 8:00 După micul dejun plecam in excursia pe  Lacul Roșu. Dupa masa, zi liberă la dispoziția turistilor pentru relaxare sau plajă.

 ZIUA 5: Servirea micului dejun - 8:00 Incepem ziua cu o excursie la Sf.Gheorghe.Aprox. 4-5 ore.După prânz vă puteți bucura de o plimbare pe plaja sălbatică din Sulina.

  ZIUA 6: Servirea micului dejun - 8:00, este momentul să ne luăm la revedere de la minunatul oraş Sulina şi urcăm pe barcile rapide de la Hotelul plutitor „Sf. Constantin”, deplasându-ne catre Tulcea. Odată ajunși în Tulcea ne urcăm în autocar, încărcați cu cele mai frumoase amintiri, și ne luăm "La revedere” de la grandioasa Delta Dunării. Cina si cazare in zona Brasov.

 Ziua 7: Mic dejun. Vizita Cetatea Fagarasului, iar mai apoi ne indreptam spre Manastirea Sambata de sus. Sosire in Timisoara in decursul serii.

   

2500 lei/persoana/ pret valabil pentru plata unui avans pana la 30.03.2022

 

Pachetul include:

 ·       Transport autocar

 ·       4 nopți de cazare (loc în dublă) cu demipensiune(mic-dejun + cină) in Delta Dunarii

 ·       2 nopti intermediare cu demipensiune (1 noapte la dus la Ramnicu Valcea si 1 noapte la retur in zona Brasov)

 ·       Croazieră pe lacuri

 ·       Excursie la Padurea Letea

 ·       Excursie Vărsare Dunării în Marea Neagră

·       Excursie Lacu Rosu

·       Excursie Sf. Gheorghe

·       Ghid pe toata durata excursiei

 

  Nu include

·       Supliment camera single – 50 lei / noapte

 

·       Masa de pranz- aprox 60 lei/persoana

 

Reduceri:

 

·       Copiii 0 – 7 ani au gratuitate la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii;

·       Copiii 7 – 12 ani reducere 50 % la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii;

·       1 copil cu vârsta între 0-12 ani însotit de 1 adult-se achită camera dublă în regim single;

 ·       2 copii sub 12 ani însoțiți de 1 adult – se achită cameră dublă integral;

 ·       Copiii peste 12 ani: plătesc tariful întreg.

 

 NOTA:

 

  • Tariful este valabil pentru un grup de 30 de persoane. In cazul in care sunt mai putini participanti, tariful se recalculeaza
  • Locurile in autocar vor fi rezervate in functie de ordinea inscrierii in agentie