WEEKEND LA BUDAPESTA

Date de plecare: 03-04.10; 24-25.10; 05-06.12.2020

 

Un oraş de o frumuseţe fermecătoare, ce se întinde măreţ de o parte şi de alta a fluviului albastru, Budapesta este recunoscută drept „capitala podurilor”, cele două părți ale orașului fiind legate de nouă poduri, fiecare cu propria arhitectură și istorie. Budapesta este renumită pentru clădirile monumentale demne de o capitală istorică și pentru locurile sale frumoase care îţi bucură privirea şi sufletul. Datorită faptului că oferă o multitudine de obiective turistice și istorice, Budapesta poate fi considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa și din lume, locul de naștere a lumii moderne.

 

Ziua 1: Plecare din Timișoara prin Arad, dimineața devreme. Sosire la Budapesta. Program turistic, însoţiţi de un ghid ce oferă informaţii despre obiectivele de pe traseu. Se preconizează vizitarea celor mai importante obiective turistice din Pesta - Parcul Orăşenesc, Piaţa Eroilor cu monumentul Milenium şi Muzeul de Arte Frumoase, Castelul Huniazilor, Grădina Zoo și Basilica Sf. Ștefan.

Continuăm cu o croazieră pe Dunăre, la bordul unui vaporaş de unde vom admira panorama unică a oraşului datorită căreia Budapesta a fost înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Pe malul drept, vom vedea Buda deluroasă, încoronată de Cartierul Cetăţii şi de grandiosul Palat Regal, iar pe şesul aflat pe malul stâng al fluviului, se găseşte Pesta, un amestec  stilizat de vechi şi nou, dintre care cea mai impozantă este clădirea Parlamentului, o bijuterie arhitecturală în stil neogotic. Seara se admiră orașul superb luminat din cel mai înalt punct, Citadela. Cazare la hotel.

Ziua 2: Mic dejun. Vizităm Biserica Mathias Rex, Bastionul Pescarilor, Statuia ecvestră a lui Ştefan I, Complexul comercial Campona pentru cumpărături, Tropicarium și Acqarium. Plecare spre casă.

 

Preț: 95 Euro/ persoana loc in camera dubla

 

 

 

PREȚUL INCLUDE:

        transport autocar omologat curse externe;

        cazare 1 noapte cu mic dejun la hotel de 3*;

        însoțitor de grup pe tot parcursul excursiei.                                      

PREȚUL NU INCLUDE:

        intrările la obiectivele turistice;

        supliment cameră single 15 euro;

        programele opţionale: croazieră pe Dunăre (aproximativ 10 euro/pers), Szentendre (aproximativ 5 euro/pers), vizită Parlament (aproximativ 10 euro/pers).

 

 

ACTE NECESARE:

        paşaport original sau carte de identitate;

        cazier judiciar pentru însoţitorul grupului de copii;

        pentru copiii sub 18 ani – declaraţie notarială de la ambii părinţi, după caz.

           

Note*: 1) Tariful este calculat la un grup de minimum 40 persoane. Suplimentul pentru grup 20-30 persoane – 20 euro, 30-39 persoane - 15 euro. Turiștii vor fi înștiințați de acest supliment cu 7 zile înainte de plecare.

2) Locurile în autocar sunt repartizate în funcție de data înscrierii.

3)Prețurile eraly-booking și ofertele speciale sunt valabile în limita locurulor disponibile