Praga & Bratislava

3
 
Transport
 
240

Ziua I  Plecare din Lugoj/ Timisoara/Arad   dimineata devreme.  Sosire in Praga dupa amiaza . Tur de oras pe jos : Incepem din Piata Mare a Orasului Vechi unde admiram Primaria cu Turnul ce adaposteste Ceasul Astrologic. Personajele ceasului “prind viata si defileaza”  la ora fixa in fata multimii de turisti ce se aduna aici. Biserica Lady of Tyn – capodopera gotica precum si celelalte edificii  din Piata , alaturi de numeroasele terase completeaza aspectul elegant al Pietei. Turnul Pulberii este urmatoarea oprire pe traseul vizitei apoi ne indreptam spre Cartierul Josefov- cartierul Evreiesc cu cele 5 sinagogi ce pot fi vizitate si care spun povestile vesele sau triste ale existentei de sute de ani a evreilor in oras. Dupa un scurt popas in  Piata Wenceslas, locul in care istoria s-a scris pentru locuitorii orasului in ultimul secol  –  de la soldatii celui de-al treilea Reich , la tancurile sovietice si pana la revolutia de catifea din 1989 vom avea timp liber pentru cumparaturi in zona centrala unde este amenajata Piata de Craciun sau in Mall-ul Palladium.Cazare Praga

 

Ziua II  Mic dejun. Vizita la Castelul din Praga. Vizita in Catedrala Sf. Vitus –ctitorie a maestrului Matthieu d`Arras si a urmasilor sai arhitecti. Uriasul complex ce adaposteste azi si Presedintia Cehiei, ne dezvaluie tainele sale: Turnul Negru, Muzeul Jucariilor, Palatul Lobkowicz, “Ulita de Aur “ acolo unde alchimistii incercau sa gaseasca miracolul transformarii plumbului in aur in micile locuinte date de imparat , Biserica Sf George, Sala Cavalerilor din Vechiul Palat sau Galeria Rudolf cu picturile sale sunt doar cateva dinte ele. Turul de continua cu vizita la cea mai frumoasa biserica baroc din Praga- Sf. Nicolae. De aici ne vom indrepta spre Podul Carol- cel mai cunoscut pod al orasului. Construit peste Vltava de catre Carol al IV-lea , are inscrisa in cele 30 de statui o parte importanta a istoriei orasului. Locul in care Sf Nepomuk a fost martirizat este marcat de statuia sfantului , la mijlocul podului. Dupa amiaza excursie la Karlovy Vary, renumita statiune a Boemiei . Retur seara la hotel in Praga.

 

 

Ziua III Mic dejun. Pleare spre Dresda. Vechea capitala a Saxoniei ni se dezvaluie pe indelete: Catedrala , Palatul, Opera Semper, Piata Veche, Primaria , Rudolfinum, Academia de Arte, Promenada  Elbei si Galeria Zwinger, celebra pentru colectiile adapostite aici. Timp liber in oras. Retur seara la Praga.

 

ZiuaIV  Mic dejun. Plecam spre Bratislava . Vizita la Palatul ce domina vechiul oras si Dunarea si apoi timp liber in centrul orasului. Continuam drumul spre tara .

- 3 nopti cazare cu mic dejun hotel 3/4 *

- transport autocar

- asistenta turistica

- asigurare medicala

- intrarile la obiective turistice

- cheltuieli personale