Weekend la Budapesta

19-20.10; 21-22.12.2019

3
 
Transport autocar
 
75
tarif/ persoana

Un oraş de o frumuseţe fermecătoare, ce se întinde măreţ de o parte şi de alta a fluviului albastru, Budapesta este recunoscută drept ”capitala podurilor”, cele două părți ale orașului fiind legate de nouă poduri, fiecare cu propria arhitectură și istorie. Budapesta este renumită pentru clădirile monumentale demne de o capitală istorică și pentru locurile sale frumoase care îţi bucură privirea şi sufletul. Datorită faptului că oferă o multitudine de obiective turistice și istorice, Budapesta poate fi considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa și din lume, locul de naștere a lumii moderne.

 

 Ziua 1: Plecare din Timișoara prin Arad, dimineața devreme. Sosire la Budapesta. Program turistic, însoţiţi de un ghid ce oferă informaţii despre obiectivele de pe traseu. Se preconizează vizitarea celor mai importante obiective turistice din Pesta - Parcul Orăşenesc, Piaţa Eroilor cu monumentul Milenium şi Muzeul de Arte Frumoase, Castelul Huniazilor, Grădina Zoo și Basilica Sf. Ștefan.

 

Continuăm cu o croazieră pe Dunăre, la bordul unui vaporaş de unde vom admira panorama unică a oraşului datorită căreia Budapesta a fost înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

 

Pe malul drept, vom vedea Buda deluroasă, încoronată de Cartierul Cetăţii şi de grandiosul Palat Regal, iar pe şesul aflat pe malul stâng al fluviului, se găseşte Pesta, un amestec  stilizat de vechi şi nou, dintre care cea mai impozantă este clădirea Parlamentului, o bijuterie arhitecturală în stil neogotic. Seara se admiră orașul superb luminat din cel mai înalt punct, Citadela. Cazare la hotel.

 

Ziua 2: Mic dejun. Vizităm Biserica Mathias Rex, Bastionul Pescarilor, Statuia ecvestră a lui Ştefan I, Complexul comercial Campona pentru cumpărături, Tropicarium și Acqarium. Plecare spre casă.

 

1 noapte cazare cu mic dejun (bufet suedez) la hotel 3*;

  însoțitor de grup pe tot parcursul excursiei;

transport autocar omologat curse externe.   

supliment cameră single: 15 eur/pers;

intrările la obiectivele turistice;

programele opţionale: croazieră pe Dunăre (~ 10 eur/pers).

.