1 MAI SI CARNAVAL LA BUDVA-Muntenegru

Data de plecare: 30.04.2020

Ziua 1. Plecare din Timisoara, seara tarziu.

 

Ziua 2. Sosire la Budva. Incepem turul de oras prin vizitarea Orasului Vechi, emblema orasului Budva. La inceput a fost construit pe o insula, dar cu timpul s-a format o bariera de nisip care a unit tarmul cu insula, formand o peninsula.Orasul Vechi Budva are o vechime de peste 2500 de ani,fiind unul dintre cele mai vechi centre urbane din jurul Marii Adriatice.Ziduruiel orasului au fost construite in Evul Mediu, perioada in care zona a fost condusa de venetieni.Cand vizitati Orasul Vechi o sa aveti impresia ca intrati intr-un labirint cu strazi stramte, piete,ziduri si turnuri.In Orasul vechi se afla Citadela, Biserica Sf Ioan, Biserica Sf. Maria din Putna si Biserica Sf. Treime.Participare la carnavalul din central orasului. Cazare.

 

Ziua 3. Mic dejun. Ne indreptam spre Kotor. Orașul este situat într-una dintre cele mai frumoase golfuri ale Mării Adriatice. Orașul făcea parte din Republica Veneția când a atins apogeul splendorii sale. Arhitectura medievală și monumentele istorice din orașul vechi au devenit o parte a listei patrimoniului mondial UNESCO.Ne intoarcem la Budva. Timp liber in centrul orasului. Participare la carnavalul din central orasului. Cazare

 

Ziua 4. Mic dejun. Vizita Insula Sfantului Stefan. Fortareata a fost construita in urma unui atac a armatei otomane in sec al XV-lea.Insula naturala se afla la poalele Muntelui Lovcen, aflata la 5 km de Budva. In centrul insulei se afla Biserica Sfantul Stefan, in fata careia se afla o zona numita”Locul dreptatii”, deoarece aici s-a intalnit multa vreme Clanul Pastrovic pentru rezolvarea problemelor ce apareau in localiate.Insula este legata de tarm printr-un drum care este folosit si ca debarcader pentru micile ambarcatiuni.Dupa-amiaza plecare spre tara. Sosire in functie de formalitatile vamale.

 

Tarif: 160 euro/persoana

 

Servicii incluse:

-  2 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Tatjana 3* sau similar

-  transport cu autocar din Timisoara

-  Excursie la Kotor

-  asistenta turistica

 

Servicii neincluse:

-  intrari la obiective

-  cheltuieli personale

 

Tariful este calculat pentru 40 persoane.Daca nu se aduna numarul necesar, tariful se recalculeaza.