1 IUNIE sub soarele din Insula Mierii!

MALTA, GOZO si COMINO

 PERIOADA: 27.05 – 01.06.2022

 6 zile / 5 nopti

 

 ZIUA 1 - TIMISOARA / BUDAPESTA / MALTA

Intalnire cu reprezentantul agentiei in jurul pranzului pentru transfer spre aeroportul din Budapesta, unde ne imbarcam pentru un zbor direct spre Malta. Dupa aterizare transfer spre hotel de 4* pentru cina si cazare.

 

 ZIUA 2 – CAPITALA VALLETTA / VITTORIOSA / MARSAXLOKK / GROTA ALBASTRA – Sudul Maltei

 Dupa mic dejun, incepem explorarea insulei cu Valletta - oras vechi de peste 450 de ani – inscris in 1980 pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Cea mai fortificata capitala din lume, cuibul Ordinului Sf. Ioan Botezatorul, orasul are 30 de biserici, 300 de monumente, strazi inguste, bastioane, metereze, gradini si piatete fermecatoare. Vom vizita Gradinile Superioare si Inferioare Barakka, Catedrala Sf. Ioan Botezatorul - care prezinta si capodopera pictorului Caravaggio - panza numita Decapitarea Sfantului Ioan Botezatorul. Vom vizita Catedrala si ne indreptam apoi spre cealalta parte a Portului Mare, langa docuri, vizavi de Valletta, unde se intind cele trei orasele - Senglea, Vittoriosa si Cospicua - primele fiind situate pe doua mici peninsule separate intre ele de golfuri adanci, in timp ce al treilea se afla la baza celor doua peninsule. Timp liber pentru plimbare in Vittoriosa.  Ne indreptam apoi spre Marsaxlokk unde gasim atmosfera aparte: portul este populat de barci „luzzu” viu colorate si decorate cu insemne misterioase. Aici, la malul marii, la un restaurant cu specific pescaresc, optional puteti pranzul cu preparate din peste, specifice insulei, totul stropit cu vin local. Dupa pauza de pranz, mergem la Grota Albastra - un complex care cuprinde un arc principal de aproximativ 30 m înălțime si șapte peșteri - de-a lungul coastei de sud a insulei. Optional, se poate face o plimbare cu barca pentru vizitarea pesterilor. Seara – cina la hotel.

 

ZIUA 3 – MOSTA / PALAZZO PARISIO / MDINA / SATUL MESTESUGARILOR / GOLDEN BAY

 Dupa mic dejun, continuam sa cunoastem Malta cu vizita in orasul Mosta unde vom incepe vizita cu Mosta Dom - o biserica romano-catolica construita dupa modelul Partheonului din Roma. Dupa dimensiune, cupola sa suspendata este pe locul 3 in lume. In Al Doilea Razboi Mondial, cateva bombe lansate de germani nu au explodat, o multime de vieti omenesti cat si frumoasa biserica au fost crutate, fiind cunoscute ca Miracolul de la Mosta. Biletul de intrare este inclus. Continuam apoi excursia spre localitatea Naxxar, la Palatul Parisio. Timp de trei secole, acest edificiu nobiliar extravagant a fost stapanit de catre mari maestrii Ioaniti, baroni, marchizi, preoti iezuiti, comisari francezi si ofiteri britanici. In zilele noastre, palatul ne prezinta saloane splendide, concepute in stil baroc sicilian cu  mobilierul si decorul original si o gradina italiana in jurul palatului. Timp liber pentru plimbare in gradinile palatului. Optional, se poate achizitiona biletul de intrare pentru vizita interioara a palatului. Dupa vizita, ne indreptam spre Mdina (Orasul tacerii) vechea capitala a Maltei, o cetate cu ziduri de aparare, un orasel in sine plin de farmec. Chiar imediat dupa intrarea in Mdina este situata inchisoarea si camerele de tortura. In Mdina s-au filmat cateva scene din productii cinematografice cunoscute: Contele de Monte Cristo si Gladiatorul. Ne indreptam apoi spre Satul Mestesugarilor - un adevărat ‘sat’ de meşteşugari unde vom întȃlni meşteri la lucru, dar şi expoziţii cu vȃnzare – obiecte din sticlă, ceramică fină, bijuterii din aur şi argint, obiecte decorative din lemn, piatră şi multe alte materiale, obiecte de îmbrăcăminte, suveniruri. Finalizan turul de nord al insulei cu o oprire pentru fotografii la Golden Bay - plaja cu nisip auriu, intrare lina in apa. Seara - cina la hotel.

 

 ZIUA 4 -  OPTIONAL / INSULA GOZO –  insula nimfei Calypso

 Dupa mic dejun, timp liber pentru cumparaturi, plaja sau relaxare.

Optional, va propunem o excursie pe Insula-sora, Gozo. Insula nu are statiuni turistice, dar dispune de un patrimoniu natural bogat, pitoresc, iar locuitorii insulei se autodenumesc gozitani si nu maltezi. Dupa ce traversam cu feribotul, incepem vizita cu Victoria, capitala insulei, unde facem o vizita in Citadella, cetatea medievala si ne plimbam in centrul orasului. Apoi ne indreptam spre Biserica Facatoare de Minuni Ta' Pinu - unde gasim Icoana Maicii Domnului. Vom vizita si golful Dwejra, cu Marea Interioara si Stanca Ciupercilor – locul unde stanciile se intalnesc cu marea. Ne indreptam apoi spre Fontana, in Satul Spalatoreselor unde vom degusta produse traditonale, tipice insulei. La amiaza vom poposi la un restaurant, unde vom fi serviti cu pranzul. Dupa pranz, continuam cu un loc fascinant si misterios: templul megalitic Ggantija, care este printre cele mai vechi cladiri existente din lume, mai vechi decat Stonehenge sau piramidele din Egipt.

 Costul excursiei optionale este de 75 euro / persoana  - Biletele de feribot, trenuletul spre Citadela si pranzul sunt incluse in pret.

 

ZIUA 5 -  LAGUNA ALBASTRA / INSULA COMINO

 Dupa mic dejun, avem un program lejer, vom petrece ziua pe mare. Se spune ca o vacanta in Malta nu este completa fara o vizita la faimoasa Laguna Albastra, la bordul unui mic vas de croaziera cu care vom calatori pe mare de-a lungul tarmului de nord si vom ajunge la Comino - o mica insula aproape nelocuita, dar un paradis pentru scufundari, snorkeling, baie in mare. Vom avea timp sa ne bucuram de insula si de lagune pentru aproximativ 3–4 ore. Pe vas vom avea o gustare si racoritoare incluse. Costumul de baie si crema de protectie solara sunt necesare.

Dupa excursie, ne intoarcem la hotel unde vom avea cina.

 

 

ZIUA 6  – MALTA / BUDAPESTA / TIMISOARA

Dupa micul dejun, plecam spre aeroport pentru zborul de retur. Ajungem la Budapesta unde vom fi asteptati de transferul catre Timisoara.

 

 

Tarif: 730 euro/persoana - Loc in camera dubla sau tripla

 

 

Tariful include:

 · Bilet de avion Budapesta – Malta - Budapesta, cu un bagaj de mana de dimensiuni 40*25*20 cm si al doilea bagaj de mana de dimensiuni 55*40*20 cm si greutate maxima de 10 kg;

 · Transfer Timisoara – aeroport Budapesta si retur;

 ·  Ghizi locali de limba engleza pentru toate excursiile din program ( insotitorul de grup se va ocupa de traducere)

 · Cazare la Hotel Santana 4* sau similar cu demipensiune;

·  Excursiile prevazute in program – ziua 2, 3 si 5;

·  Ghid insotitor de grup din partea agentiei.

 

Tariful NU include:

 ·  taxele de oras/ statiune pentru Malta: 2 Euro/ persoana/ noapte (aceste taxe se achita direct la hotel);

 ·  cateringul in timpul zborului (se poate comanda la bord, contra cost);

 ·  excursia optionala Insula Gozo – 75 euro/persoana cu pranz inclus;

 ·  plimbarea cu barca la Grota Albastra, biletul de intrare la Palazzo Parisio;

· bagaje de cala;

·asigurarea medicala si storno;

· supliment camera single – 130 euro.

 

 

Conditii de rezervare:  30% avans la rezervare, diferenta cu 30 zile inainte de plecare.

 

Conditii de calatorie: https://www.mae.ro/travel-conditions/3724

 

ACTE NECESARE:

 - pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.

 GRUP MINIM – 20 persoane. In cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

 OBSERVATII:

 • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;

 • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;

 • persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu se gaseste partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul trebuie sa achite diferenta pentru camera single;

 • conducatorul de grup si agentia locala pot modifica ordinea programul circuitului;

 • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in muzee pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;

 •  asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;

 • prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.