Zbor Wizz Air pe ruta Timisoara - Roma

Wizz Air – compania aeriană low-cost ungară-polonă, cu sediul în orașul ungar Vecsés, specializată în traficul de pasageri în Europa Centrală și de Est.

Compania low-cost oficial a fost înregistrată în capitala britanică în anul 2003, iar mai târziu a deschis filiale în Ungaria, Polonia și Bulgaria. Primul zbor a fost efectuat la data de 19 mai 2004, din orașul polonez Katowice. În prezent, Wizz Air deţine peste douăzeci de baze funcţionale în marile oraşe ale Poloniei, Ungariei, România, Lituania, Letonia, Ucraina, Republica Cehă, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Bosnia și Herțegovina. Astăzi, rețeaua de zboruri acoperă 390 de destinaţii din 38 de ţări, însă compania nu se va opri la succesele realizate: se negociază constant pentru extinderea rețelei și se adoptă măsuri pentru lansarea noilor direcţii.

Wizz Air posedă o flotă aeriană modernă, constând numai din cele mai bune aeronave ca confortabilul Airbus A320, echipat cu 180 de locuri comode din piele. Pentru întreținerea şi exploatarea transportului aerian al companiei Wizz Air se preocupă companiile de renume în aviatică SAS Technical Services şi Lufthansa Technik.

Flota Wizz Air

Wizz Air deține o flotă nouă de aeronave Airbus de tip single din familia A320, inclusiv aeronave A320 și A321 CEO. Wizz Air a intrat în posesia primei aeronave A321 CEO în noiembrie 2015, iar până în anul 2018 va mai primi peste 20.

Wizz Air a comandat de la Airbus 110 aeronave A321 NEO cu tehnologie nouă, prevăzute cu sisteme și motoare avansate, care vor reduce și mai mult costurile deja optimizate ale companiei Wizz Air, precum și amprenta de carbon. Toate aeronavele noi sunt prevăzute cu dispozitive Sharklet pe extremitățile aripilor.

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.