Vacanta in Zanzibar

Zanzibar este un arhipelag (insula mare este Zanzibar sau Unguja – asa o denumesc localnicii), o regiune semiautonoma care apartine Republicii Tanzaniei. Se afla in emisfera sudica si beneficiaza de o pozitie geografica de invidiat. Plajele de pe insula sunt cu nisip alb fin si se intind pana in adancurile Oceanului Indian iar culoarea apei este turcoaz.

Destinatia este destul de usor accesibila, prin zboruri cu o escala si tarife incepand de la 450 euro/persoana dus-intors din Belgrad, Bucuresti sau Budapesta.

Daca va decideti sa va petreceti concediul in acest mic paradis exista cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont:

.Cetatenii romani NU au nevoie de viza in acest moment pentru a intra in Zanzibar. Exista anumite nationalitati din Europa (de exemplu cetatenii germani, austrieci, etc) care trebuie sa plateasca viza in aeroport la aterizare. Cetatenii romani completeaza un formular, il predau la politia de frontiera si au intrat in zona de preluari bagaje. Totusi pasaportul TREBUIE sa fie valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

 

  1. Daca decideti sa faceti excursii pe continent, exista obligativitatea vaccinarii impotriva febrei galbene /se prezinta carnetul galben de vaccinari odata ce ati ajuns pe continent. Daca doriti sa ramaneti pe insula, nu exista obligativitatea vaccinarii. Totusi spray de tantari este foarte indicat sa aveti asupra dumneavoastra si sa il folositi in fiecare seara.

 

  1. Calatoriti cu copii? Asigurati-va ca hotelul ales este dotat cu facilitatile dorite, in asa fel incat sa va bucurati de timpul petrecut aici. Aceasta destinatie nu este inca child-friendly in afara hotelurilor.

 Destinatia aceasta ofera privelisti si plaje superbe, de neuitat. Natura este deosebit de bogata si frumoasa. Fructe dintre cele mai proaspete si variate se pot culege chiar si de pe strada. Vremea intre iulie si februarie este perfecta. De mancare nici nu mai zic... FOARTE BUNA! Si nu exagerat de scumpa. Comanda la restaurant dureaza totusi mai mult decat am considera noi ca e normal, dar totul se intampla „pole, pole” pe insula. Adica incet. Localnicii nu sunt deloc stresati si agitati, asa cum poate suntem obisnuiti .

Va propunem cazare in Paje, la hotel Arabian Nights 3*+, cu tarife incepand de la 450 euro/persoana/7 nopti  cu mic dejun inclus. Hotel curat, situat pe plaja, in centrul statiunii, dotat cu piscina. Camere sunt spatioase dotate cu baie proprie si aer conditionat.

 Transferul de la aeroport la hotel si inapoi la aeroport se poate asigura la cerere si costa aproximativ 50 dolari/masina/sens.

 

 

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.