Pelerinaj in Israel- plecare din Timisoara

02.02-09.02.2018

Perioada: 02.02-09.02.2018

 

ZIUA 1 Decolare din Timisoara spre Tel Aviv unde aterizam in cursul diminetii.  Ne indreptam spre  Haifa, splendid oras-port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf  la poalele Muntelui Carmel. Vom privi Templul cultului Bahai, cu superbe gradini pe terase suspendate, superioare gradinilor de la Versailles. Vizitam Manastirii Stela Maris (Steaua Marii) cu pestera proorocului Ilie Tezviteanul. Pornim catre Tiberias unde ne cazam la hotel si luam cina.

ZIUA 2 Mic dejun. Parasim Tiberias  si ne indreptam spre Muntele Tabor - vizitarea bisericii ortodoxe ridicata pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la fata. Vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare constructie de cult din Orientul apropiat si a bisericii ortodoxe Sf Gavril din Nazaret cu izvorul Mariei. Vizita in satul Cana, vizitarea bisericii ortodoxe ridicate pe locul casei lui Simion Cananitul unde Isus a facut prima minune a transformarii apei in vin.  Deplasare la Capernaum, oras denumit si “Cetatea Domnului", vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sfantului Petru, Tabgha unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si a pestilor, Muntele Fericirilor, vizitarea bisericii.  Incheiem ziua cu  cina si cazare in  Betlehem (Cetatea Painii).

ZIUA 3 Mic dejun. Pornim catre  Raul Iordan –  locul original al botezului Domnului Isus. Optional, plimbare cu o copie a “barcii lui Iisus pe apele Marii Galileii. Deplasare spre Ierihon, vizitarea locului de veci al Sf. Ioan Iacob Romanul - optional.  Intrare in orasul Ierihon,vizita la biserica greco-ortodoxa unde vom vedea Dudul lui Zacheu, Biserica si Caminul romanesc de la Ierihon. Scurta oprire la Qumran ( Marea Moarta) - vechiul Centru al Esenienilor. Scurta oprire pentru baie in Marea Moarta. Vizitarea manastirii Sf. Gherasim. Revenim in  Bethlehem pentru cazare si cina.

ZIUA 5 Mic dejun. Incepem programul urcand pe Muntele Scopus, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului si a Sfintei Cetati-Muntele Maslinilor, vizitarea Manastirii Eleon, a Bisericii Pater Noster (Tatal Nostru) si a Bisericii "Dominus Flevit" (Domnul a plans). Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor, Biserica Maicii Domnului si Pestera Maria din Cetatea Antonia. Parcurgem pe jos Via Dolorosa cu opire in cele 14 statii in care s-a oprit Isus pe Drumul Crucii, pana  la Sfantul Mormant. Urcare pe Golgota, apoi la Piatra Ungerii, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Cina si cazare in Bethlehem.

ZIUA 6 Mic dejun. Deplasare la Ein Karem - patria Sf. Ioan Botezatorul, vizitarea Bisericii Sf.Ioan si a criptei in care s-a nascut "cel mai mare om nascut dintr-o femeie", fantana Fecioarei Maria si Biserica Vizitarii - cea mai artistica biserica din Tara Sfanta. Vizita pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului si Foisorul "Cina cea de Taina", Mormantul marelui Rege David. Vizita la zidul Plangerii. Cina si cazare in Bethlehem.

ZIUA 7 Mic dejun. Ultima zi o petrecem in Tel Aviv, cel mai cosmopolit oras al Israelului, considerat si Miami Beach-ul din Marea Mediterana si Cartierul vechi Yafo. Prima oprire o facem in Yafo, orasul in care a locuit Sfantul Apostol Petru, unde vizitam biserica ortodoxa romaneasca Sfantul Mihail. Ne indreptam catre Poarta Sarutului, facand un scurt popas pe Puntea Dorintelor. În Yafo putem găsi cea mai bună mâncare din tot oraşul. Plimbarea se va încheia în capătul străzii Yefet, unde stă de veghe Turnul cu Ceas.  Continuam cu un tur panoramic al orasului Tel Aviv. Dupa amiaza revenim in Betlehem pentru program de odihna si cina.

ZIUA 8  Deplasare la aeroportul Ben Gurion, decolare catre Timisoara. Parasim Tara Sfanta incarcati si plini de emotii, cu speranta ca vom reveni intr-o buna zi. Sosire in Timisoara.

 

Tarif: 670 Euro/ persoana

 

TARIFUL  INCLUDE:

 • zbor Timisoara- Tel Aviv- Timisoara
 • taxe de aeroport
 • 7 nopti cazare in hoteluri de 3 si 4 * cu demipensiune (mic dejun si cina)
 • autocar modern cu aer conditionat pe tot parcursul excursiei
 • intrarile la obiectivele turistice precizate in program
 • ghid- insotitor permanent la principalele obiective turistice, vorbitor de limba romana
 • insotitor de grup

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 • tips (bacsis) 35 euro / persoana- se achita insotitorului de grup in aeroport
 • asigurare stono sau medicala

 

NOTA:

 • In toate hotelurile de 4* camerele sunt dotate cu aer condiţionat, baie, telefon, TV.
 • Categoria hotelurilor este cea oficiala din Israel, functie de normele de clasificare in vigoare.
 • Tariful este exprimat per persoana/ in camera dubla
 • Datele de plecare si retur pot suferi modificari, functie de ora de zbor comunicata de companie.
 • In functie de programul festivitatilor si al posibilitatilor de participare din motive de securitate, se poate schimba ordinea obiectivelor pe zile, sau inlocui, vizitarea unor obiective, prevazute in program.
 • Pretul excursiilor optionale se poate realiza sau modifica in functie de numarul de participanti

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.