Istanbul, 01.09-04.09.2018

Ziua 1Timișoara – Istanbul. Întâlnire cu conducătorul de grup în jurul orei 05:00 la Casa Adam Guttenbrunn pentru transfer la aeroport pentru zborul Belgrad 09:15 – Istanbul 12:00 (Turkish Airlines).  Transfer și cazare la hotel 3*. După amiază vom face o oprire pentru vizitarea Moscheii Suleymaniye, construită de către Suleyman Magnificul, între anii 1550-1589, urmată de o plimbare cu însoțitorul de grup la Marele Bazar care atrage turiști din toată lumea și sute de mii de vizitatori pe zi și unde puteți descoperi comercianți de antichități, bijutieri, tăbăcari, vânzători de covoare etc.

Ziua 2 Istanbultur de oraș + opțional croazieră peBosfor (cu ghid în limba engleză). Mic dejun. Tur de oraș pietonal cu însoțitorul de grup cu vizitarea principalelor obiective: Moscheea Albastră, aflată față în față cu Catedrala Sfânta Sofia, a fost construită între anii 1609 – 1616, în timpul domniei sultanului Ahmed, în stilul islamic, clasic otoman și este una dintre cele mai impresionante monumente din lume. Catedrala Sf. Sofia, una dintre cele mai mari minuni ale arhitecturii, a fost construită în forma sa actuală în anul 536 de Împăratul Iustinian (închisă în zilele de luni, înlocuită cu o vizită la Muzeul Sf. Chora) și este recunoscută mondial drept una dintre cele mai mari și impresionante clădiri din lume.

Mai departe vizităm Palatului Topkapi (simbol al Imperiului Otoman), care se află între Cornul de Aur și Marea Marmara, oferind o panoramă superbă asupra Strâmtorii Bosfor.

Opțional croaziera pe Bosfor - veți face o excursie tradițională cu barca de-a lungul țărmului unde puteți admira o multitudine de vile din lemn, palate de marmură, cetăți și mici sate de pescari.Veți trece pe lângă magnificul Palat Dolmabahce și apoi pe lângă parcurile și pavilioanele imperiale ale palatului Yildiz. Mai jos de primul pod al Bosforului se trece pe lângă localitatea Ortakoy, unde în zona de coastă sunt înșirate galerii de artă modernă, magazine de cadouri, baruri, restaurante și piața de vechituri de duminică.

Ziua 3 IstanbulPalatul Dolmabache. Mic dejun. Vom vizita Palatul Dolmabache. După masă program liber sau propunem vizitarea pieței Taksim cu magazine de firmă și Turnul Galatei.

Ziua 4 Istanbul – Timișoara Mic dejun. Eliberarea camerelor în jurul orei 12:00. Timp liber pentru ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe cursa Turkish Airlines cu destinația Belgrad cu decolare la ora 18:45. Sosire în Belgrad la ora 19:25 și transfer la Timișoara.

Tarif:  375 eur/pers în cameră DBL

350 eur/pers până la 31.07.2018

 

TARIFUL INCLUDE:

 • transport cu avionul - Belgrad – Istanbul –Belgrad; compania Turkish Airlines

 

• transfer Timișoara – Belgrad - Timișoara

 

• 3 nopți cazare cu mic dejun la hotel City Port Hotel 3* sau similar

 

• însoțitor de grup român pe întreaga durată a excursiei plus ghid local în interiorul obiectivelor turistice și pe croazieră

 

• transfer aeroport – hotel – aeroport

Tariful nu include:

  • taxele de aeroport 100 eur/pers - pot suferi modificări
  • intrările la obiectivele turistice și excursiile opționale (Dolmabache, Agia Sofia, Topkapi, croazieră pe Bosfor ~35 eur/pers)
  • bilete pentru transportul în comun   
  • bacșișuri (recomandate în Turcia): 15 eur/pers, se achită reprezentantului agenției
  • asigurarea medicală de călătorie sau storno + medicală

 

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.