Israel-avion din Timisoara, 03.12-07.12.2019

ZIUA 1 – 03.12.2019 – MARTI

„Shalom, Israel!”

Intalnire in Timisoara, dimineata devreme, cu reprezentantul agentiei Tamicris Tours, iar apoi se va face transferul spre aeroportul „Ferenc Liszt International” din Budapesta.  Decolare spre Tel Aviv la ora 06:05, cursa directa Wizz Air si aterizare pe Aeroportul „Ben Gurion” la ora 10:15. Dupa ce vom trece de formalitatile vamale, grupul va fi preluat de catre ghidul roman (in jurul orei 11:30 – 12:00), care va il va insoti pe tot parcursul pelerinajului.

Incepem itinerariul cu un tur panoramic al orasului Tel Aviv, ne indreptam spre Haifa, unde vom vizita Biserica Carmelitelor Stella Maris - cu altarul deasupra Pesterii Sf. Ilie Tezviteanul, unde s-a adapostit Sf. Familie pe drumul intoarcerii din Egipt. Apoi vom admira Templul si celebrele Gradini Bahai, care fac parte din Patrimoniul UNESCO si sunt considerate a 8-a minune a lumii. Inainte de a parasi aceasta zona vom urca pe Muntele Carmel – locul unde Ilie s-a luptat cu prorocii lui Baal.

Masa de pranz se poate servi la druzi (optional - 15 euro/persoana).

Cazare si cina in Tiberias, la hotel 3*.

 

ZIUA 2 – 04.12.2019 – MIERCURI

„Ferice de cei cu inima curata, caci ei Il vor vedea pe Dumnezeu!” – Matei 5:8

Mic dejun. Incepem ziua pe Muntele Fericirilor, vizităm biserica ce aminteşte de frumoasa Predică de pe munte a Domnului, continuam cu vizitarea ruinelor oraşului Capernaum – locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a făcut cele mai multe minuni. Vizităm Biserica Ortodoxă din Capernaum, ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (cu 5 pâini şi 2 peşti a hranit 5000 de oameni). De aici ne indreptam spre Qaser El Yehud – locul botezului lui Isus Hristos in Raul Iordan, vom vedea Locul Pescuirii minunate (unde Mantuitorul Iisus Hristos a savarsit alte 2 minuni). Vom incheia vizita cu o scurta croaziera pe Marea Galileei.

La masa de pranz se poate servi pestele Sf. Petru (optional – 20 euro/persoana).

Cina si cazarea in Betleem, la hotel 3*.

 

ZIUA 3 – 05.12.2019 – JOI

Si tu, Betleeme, Efrata, macar ca esti prea mic intre cetatile de capetenie ale lui Iuda, totusi din tine, Imi va iesi Cel ce va stapani peste Israel si a carui obarsie se suie pana in vremuri stravechi, pana in zilele vesniciei” – Mica 5:2

Mic dejun. Ne vom deplasa spre Ierusalim, vom incepe sa coboram de pe Muntele Maslinilor (de unde se vede cel mai bine panorama Ierusalimului/esplanada Templului) si vom vizita Biserica Dominus Flevit – „Domnul a plans”, biserica zidita in forma de „lacrima”, pe locul in care Isus a plans lipsa de pocainta a celor din Ierusalim, apoi Biserica Maria Magdalena. Vom continua vizita la Gradina Ghetsimani (locul de rugaciune a lui Isus) si Biserica Natiunilor - ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins. Apoi vizitam Biserica ce adăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării.

Dupa amiaza, la intoarcerea in Bethleem, vom vizita Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului), iar pe seara vom avea timp liber pentru cumparaturi in Bethleem sau optional tur de seara – 25 euro/pers – Ierusalimul noaptea (3 ore).

Pranzul se poate servi la beduini (optional – 18 euro/persoana).

Cazare si cina in Betleem, la hotel 3*.

 

ZIUA 4 – 06.12.2019 – VINERI

„Jos pe Via Dolorosa, calea suferintelor, ca un Miel veni Mesia Salvator/ Si a ales drumul acest, din dragoste pentru mine....”.

Mic dejun. Ne vom incepe ziua la Scaldatoarea Bethesda aflata chiar langa Poarta Oilor (locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a savarsit una din minunile sale, vindecand slabanogul bolnav de ani de zile). Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica „Sfantului Mormant”. Deplasare la Zidul Plângerii, apoi urcăm pe Muntele Sionului, unde vom vizita Biserica „Adormirii Maicii Domnului” (Dormitio) si Foişorul „Cinei celei de Taină” unde Domnul Isus a luat cina cu ucenicii sai in Joia Mare.

Masa de pranz se va servi pe cont propriu in Ierusalim.

Cina si cazare in Betleem, la hotel 3*.

ZIUA 5 – 07.12.2019 – SAMBATA

„ Sola Gratia!  Sola Fide!  Sola Scriptura!  Solus Christus!  Soli deo Gloria!”

Mic dejun. Transfer catre aeroportul din Tel Aviv, unde autoritatile israeline, cer pasagerilor sa ajunga cu 3 ore inainte de ora decolarii. Dupa formalitatile vamale, ne vom imbarca pe cursa Wizz Air spre Timisoara, cu decolare la ora 10:25 si sosire la ora 13:45.

 

Tarif: 595 Euro/ persoana

 

ORAR DE ZBOR:

06:05 – 10:15

10:15  13:35

 

Nota:

 1. Document de calatorie necesar: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.
 2. Grup minim 30 persoane.
 3. Agentia poate schimba ordinea programului pe zile sau poate inlocui unele obiective din motive de securitate, in functie de programul festivitatilor si posibilitatilor de participare. De asemenea, ordinea vizitelor, pe zile, se poate modifica, pastrand vizitele mentionate in program.
 4. Categoria hotelurilor este cea atribuita de autoritatile locale si este cea oficiala pentru Israel.
 5. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiere de a primi turistul pe teritoriul propriu, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea in Israel si de aceea, este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul israelian.

 

Bine de stiut:

 1. Bagaj:
 • Nu depasiti limita admisa de compania de zbor, deoarece kg suplimentare se platesc. Nu uitati sa lasati loc in bagaj si la intoarcere pentru eventuale cadouri/suveniruri.
 • Bagajele trebuie strict supravegheate si nu trebuie lasate in grija altor persoane. Daca un bagaj este gasit fara stapan, acesta poate fi luat de persoanele de la securitate (uneori fara a putea fi recuperat).
 1. Tinuta:
 • Se recomandă incaltaminte comoda, cu talpa joasă, (sunt zile in care se merge mai mult pe jos, in unele zone terenul este accidentat).
 • Pentru locurile de pelerinaj se cere ţinută decentă (nu maieu, nu bluze fără mâneci, nu pantaloni sau fuste scurte), şi este de preferat ca doamnele să aibă la îndemână o şapcă sau un batic pentru acoperirea capului; domnii sunt rugati sa poarte pantaloni lungi pentru a nu da prilejul de a fi opriti sa intre in anumite obiective foarte importante.
 1. Fusul orar este acelasi ca in Romania.
 2. Curentul electric este ca si in Romania.
 3. Convorbirile telefonice sunt destul de scumpe: verificati tarifele cu operatorul dvs de telefonie mobile, inainte de plecare, pentru a nu avea surprise neplacute la intoarcere.
 4. Valuta:
 • moneda naţională în Israel este Shekel (NIS);
 • în Israel puteţi utiliza atât dolarul cât şi euro, însă este mai avantajos să aveţi dolari, inclusiv monede de 1 Eur sau 1 Dolar pentru apă, suc în timpul excursiilor. Cursul de schimb, aproximativ, este: 1 EUR = 5.11 sekeli si 1 USD = 3.71 sekeli; nu schimbaţi bani pe stradă oricât de atractiv vi s-ar părea cursul de schimb, întrucât puteţi fi păcălit; cel mai bine se schimbă banii la casele de schimb din Tel Aviv sau orice alt oraş, spre deosebire de bănci unde vi se va percepe comision de schimb valutar.
 • Este bine ca banii de buzunar sa fie distribuiti la ambele persoane din cuplu; in caz de furt sau daca va rataciti, sa aveti cu ce ajunge la hotel cu taxi.
 1. Apa de la robinet este potabila, dar pentru a evita eventuale neplaceri va recomandam sa cumparati apa imbuteliata. Apa minerala din Israel este apa plata.
 2. Limba engleza este vorbita de majoritatea populatiei. Limba franceza este si ea destul de raspindita. Atentie la comentariile pe care le faceti in public: nu vorbesc romana multi localnici, insa foarte multi inteleg romaneste.
 3. Cumpărăturile: în toate magazinele de suveniruri, mai puţin în biserici, negociaţi preţul care vi se spune; s-ar putea să aveţi plăcuta surpriză să obţineţi reduceri şi de 80% din preţul iniţal; produsele cumpărate trebuie puse în bagajul de cală; pentru  cumpărăturile efectuate în Israel de minim 100 USD, pe acelaşi bon fiscal, se returneaza TVA-ul la plecare, pe aeroport; vă puteţi uni mai multe persoane pe acelaşi bon; pentru a recupera TVA-ul trebuie să păstraţi ambalajul de la respectivul magazin precum şi foaia de rambursare TVA (pe care o cereţi de la magazin când plătiţi o sumă mai mare de 100 USD); obiectele pentru care doriţi returnarea TVA-ului este bine să le puneţi în ambalajul original, în bagajul de mână, şi după ce aţi făcut check-in-ul pe aeroport, înainte de intrarea în Duty Free, în stânga, este Biroul de Returnare TVA; dacă aveţi obiecte voluminoase şi sunt în bagajul mare, la intrarea în aeroport, înainte de check-in, există un Birou de Returnare TVA; se deschide bagajul, arătaţi obiectul şi factura, se returnează TVA-ul, dupa care vă luaţi bagajul şi mergeţi la check-in.
 4. Pentru evitarea oricăror neplăceri, persoanele care au fost în Israel o perioadă îndelungată, cu depăşirea valabilităţii vizei de intrare, sunt rugate să verifice cu autorităţile israeliene existenţa unor eventuale măsuri de interdicţie.

 

Punctualitatea in grup si la obiectivele turistice este obligatorie!!!

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.