Cracovia, autocar din Timisoara

plecare in 31.05.2018

Ziua 1 - JOI: Plecare din Timisoara seara in jurul orelor 03.00. Se tranziteaza Ungaria si Slovacia.Ajunsi in Cracovia ne cazam la hotel. Iar apoi plecam sa vizitam salina Wielicza (mina functioneaza din Evul Mediu. Traseul turistic in interiorul minei este de 3,5 km si se desfasoara la o adancime cuprinsa intre 64 si 135 m. La finalul turului va puteti odihni intr-un restaurant aflat la 125 m adancime, tot aici puteti gasi si un magazin de suveniruri). Cazare la hotel.

Ziua 2 - VINERI: Mic dejun. Plecare spre Auschwitz (aprox. 60 km distanta de Cracovia). Se viziteaza complexul Auschwitz – Birkenau. Lagărul de la Auschwitz - Birkenau a fost cel mai mare lagăr nazist din cele două războaie mondiale. Acestea aveau ca scop distrugerea unor minorități europene ca evreii sau țiganii, fiind situate la aproximativ 60 de km de Cracovia, în sudul Poloniei. Lagărele de la Auschwitz au fost un element major în perpetuarea Holocaustului. Spre sfârșitul anului 1944, Himmler decide că ,,problema evreiască” era rezolvată și ordonă distrugerea instalațiilor de exterminare. Dupa masa plimbare pietonala in Cartierul Kazimierz din Cracovia, renumit pentru monumentele istorice, sinagoga. Cazare la hotel.

Ziua 3 - SAMBATA:  Mic dejun. Se viziteaza complexul Wawel (Castelul Regal, Catedrala, Turnul Dragonului). Tur de oras pietonal cu vizitarea urmatoarelor obiective: Strada Kanonicza, Biserica Sf. Andrei, Piata Principala, Biserica Sf. Maria, Biserica Dominicana, Poarta Sf. Florian, Barbicana. Cracovia, numită și ,,leagănul vechii și frumoasei republici” este considerată capitala culturală a Poloniei și unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Castelul renascentist de pe dealul Wavel reprezintă rezidența istorică a regilor Poloniei. Colecțiile vaste pe care le adăpostește includ opere de artă ale vechilor artiști, mobilă antică, precum și cea mai mare colecție de tapet Arras din Europa. Catedrala din vecinătatea castelului, locul încoronării regilor polonezi, este azi trezoreria suvenirelor naționale și a celor mai splendide opere de artă poloneze. De o frumusețe deosebită este Capela Sigismund, considerată o operă extraordinară a artiștilor renascentiști de la nord de Alpi. În Cracovia toate drumurile duc la piața Veche, deoarece aici locuitorii și turiștii se simt în largul lor. Această piață, considerată cea mai mare a Europei este dominată de marea Biserică gotică Sf. Maria, cu vestitul său altar sculptat în lemn de tei- cel mai valoros altar gotic din Europa. Vom vizita si cea mai veche  si mare universitate din Plonia, Universitatea Jagello, vom urmari Festivalul Dragonului pe Vistula. Cazare la hotel . 

Ziua 4 - DUMINICA: Mic dejun. Plecare spre  Timisoara.

 

Tarif: 190 Euro/ persoana in camera dubla

 

Tariful include:

-3 nopti cazare cu mic dejun  la hotel  3*

-transport  autocar omologat curse externe

-servicii ghid pe tot parcursul excursiei

 

Tariful nu include:

-intrari obiective turistice

- asigurarea medicala/storno

 

ACTE NECESARE: paşaport sau carte de identitate   

 

NOTA: Locurile în autocar vor fi rezervate în funcţie de ordinea înscrierii în agenţie.

Preţul este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.

Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestui

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.