Circuit Evia- plecare din Timisoara

Autocar din Timișoara

07.08-17.08, 04.09-14.09.2018

 

Evia este descrisă adesea ca o insulă cu trei caractere distincte, o vegetație bogată, un peisaj colorat, o istorie bogată, situri antice remarcabile și multe alte locuri de interes. Pe lângă relaxare pe plaje amenajate, aici vei găsi diferite activități de care să te bucuri, printre care echitație, sporturi nautice, alpinism, mountain bike și multe altele. Pe scurt, Evia are tot ce ți-ai putea dori de la o vacanță în Grecia!

Ziua 1 Plecarea va fi la ora 19:45. Întâlnire la Parcul Central, cu însoțitorul de grup, plecare spre Evia – Edipsos - una dintre cele mai populare și unice insule grecești. A doua ca mărime după celebra Creta, ea este o destinație all season, aflată la doar 100 de kilometri de Atena. Insula este situată în imediata apropiere și paralel cu coasta estică a Greciei continentale.

Ziua 2 Transfer cu ferry-boat-ul pe insula. Sosire la cazare in jur de ora 13:00 în Edipsos, hotel de 2* - Diethnes. Timp liber pentru plajă.

Ziua 3 Mic dejun, timp liber pentru plajă. Excursii opționale.

Ziua 4 Mic dejun, vă propunem o excursie opțională (15 eur/pers) la Biserica Sfântul Ioan Rusu, aflată in localitatea Prokopi. Timp pentru vizita – 1 oră. Sfântul Ioan Rusu este protectorul celor bolnavi și de-a lungul anilor, există numeroase mărturii ale minunilor pe care le-a săvârșit. Vom face apoi o oprire în orașul Limni, unde avem timp liber fie pentru o cafea sau vom gusta din cele mai bune dulciuri din insulă. Ultima oprire va fi la una dintre cele mai spectaculoase plaje, plaja Cohilia unde este o apă extraordinar de curată și fără valuri, unde putem servi prânzul.

Ziua 5 Mic dejun, vă propunem o excursie opțională (17 eur/pers) la plajele din nordul insulei. Vom face plajă la Bazaar beach - Neos Pirgos, o stațiune cu plajă cu nisip și intrare lină în apă. Pentru prânz vom face o oprire în Oreoi, unde sunt taverne la care se servesc cele mai bune preparate din peste și fructe de mare din insulă. Tot aici admirăm o statuie de marmu ră a unui taur, 3,2 metri în lungime, din perioada elenistică. Această statuie este acum în port, într-o cutie de sticlă lângă templul Sotiros. Dupa amiaza vom face plajă în Pefki, o destinație ideală pentru cei care caută să “evadeze” în natură, pentru cei care vor să se relaxeze, dar și pentru familiile cu copii. Este un loc liniștit, situat între mare și munte, între pădurea de pin și livezile de măslini.

Ziua 6 Mic dejun, timp liber pentru plajă. Excursii opționale.

Ziua 7 Mic dejun, timp liber pentru plajă. Excursii opționale.

Ziua 8 Mic dejun, aceasta zi o rezervăm excursiei în Athena, orașul zeilor (excursie opțională ~30 eur/pers)

Ziua 9 Mic dejun plecare spre Meteora (vizita inclusă în preț): drumul spre Meteora este extrem de pitoresc, prin valea Tesaliei, cu multe serpentine și meandre ce te fac să aștepți cu sufletul la gură priveliștea făurită în minte sau văzută prin poze ale Meteorei. Într-un final relieful capătă aspectele la care visezi, ridicând-se de nicăieri stânci impresionante care aparent nu au ce caută în mijlocul văii. Vizităm mânăstirile de la Meteora. La poalele Meteorei treci prin Kalambaka, un orășel cochet cu case albe și grădini pline de trandafiri, iasomie sau hortensii. Ne cazăm la Kalambaka, hotel de 3*.

Ziua 10 Mic dejun. Plecăm din Kalambaka cu destinația Ohrid (vizită inclusă în preț) - Orașul și Lacul Ohrid se află în Macedonia și este o destinație în care ar fi bine să poată ajunge fiecare om, măcar o dată în viață! Este unul din cele doar 28 de locuri de pe mapamond, aflate în Patrimoniu Mondial Unesco, atât la capitolul natură, cât și la cultură. Sosire la Ohrid, cazare hotel sau pensiune 3*. Timp liber sau vizitarea Ohridului în funcție de timpul disponibil.

Ziua 11 Mic dejun și plecare spre Timișoara, unde o să ajungem seara târziu.

 

Preț:  399  eur/persoana

 

PREȚUL INCLUDE:

 • transport autocar clasificat transport internațional
 • 7 nopti de cazare cu mic dejun Hotel Diethnes 2* sau similar
 • 1 noapte de cazare cu mic dejun in Kalambaka – pensiune 3*
 • 1 noapte de cazare cu mic dejun in Ohrid – pensiune 3*
 • însoțitor de grup
 • tur pietonal Ohrid și excursia la Meteora

 

PREȚUL NU INCLUDE (tarife pentru excursiile achiziționate din țară):

 • asigurarea medicală de călătorie
 • intrările la Meteora – 3 eur/ pers
 • traversare cu feery-boat-ul 15 eur/ persoană (dus/întors)
 • supliment demipensiune – 70 eur (Evia)
 • excursii opționale la alegere dintre:

Atena – 30 eur/pers

Nordul Insulei Evia, Neos pirgos, Oreoi, Pefki  – 17 eur/pers

Insula Skiathos și Insula Skopelos - 28 eur/pers

Insula Lichadonisia – Seychelles-ul din Grecia - 30 eur/pers

Excursie la Rovies, Limni si manastirea Ioan Rusu – 15 eur/pers

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.