Ungaria, Gyula

Gyula, Ungaria

Gyula - este un orăşel cochet, aflat în partea de SE a Ungariei, la 220 Km de Budapesta şi 130km de Timişoara, una din cele mai frecventate staţiuni balneo din Ungaria.

Dintre obiectivele turistice care merită vizitate : Orologiul din centrul oraşului, care indică ora exactă în principalele oraşe din întreaga lume,  Cofetăria de 100 de ani, unde aveţi posibilitatea să serviţi  specialitati de ciocolata, praline realizate manual, prajituri,etc.

Complexul Băilor Cetăţii Gyula este principalul obiectiv turistic al oraşului si se află pe terenul Castelului Almassy, întins pe o suprafaţă de cca 8,5 ha. Datorită numeroaselor specii de plante, zona respectivă a fost declarată rezervaţie naturală. În jurul cetăţii şi în interior se organizează în fiecare vară programe artistice. Teatrul de vară din cetate oferă seri cu spectacole in aer liber precum şi Carnavalul Renaissance, Zilele Boller, Festivalul aluatului, Serile Vegvari.

Băile Cetăţii 

Extinse cu noile băi moderne Spa şi AquaPalota (Palat acvatic), Băile Cetăţii Gyula este unul dintre cele mai noi ştranduri din Câmpia de Sud, transformat într-un ştrand european cu băi termale şi moderne , care oferă un confort perfect pentru recreere, tratament şi distracţie în toate anotimpurile şi pentru toate vârstele.

Turistii care prefera odihna activă au la dispoziţie bazine de înot cu apă termală si apă non termală, şi bazin olimpic acoperit iarna.

În incinta complexului de băi există restaurante, atât în interior precum şi în aer liber în perioada de vară.  Băile Cetăţii dispun de o bază de tratament care oferă servicii de cea mai bună calitate şi personal calificat.  Oaspetii au la dispozitie calculatoare conectate la internet care pot fi utilizate gratuit.

Aveţi la dispozitie bazin cu valuri, complex de piscine pentru copii si bebelusi, două tunuri de apă, bazine cu apă termală, topogane de diferite lungimi şi înălţimi, locuri de joacă.

Iarna, pentru iubitorii bailor termale, exista 2 bazine cu apa termala. Accesul la aceste bazine se face direct din interiorul cladirii. Cei dornici de răsfaţ au la dispoziţie saună finlandeză, saună infra, jacuzii, sală de relaxare mama si copilul, terenuri de joacă, bar pe apă.

Bazinul acoperit, preferat de majoritatea oaspeţilor, dispune de numeroase elemente care contribuie la petrecerea într-un mod plăcut a timpului.

Apa termală de 72°C se află la o adâncime de 2005 metri şi are o culoare maronie, specifică acestor meleaguri, recomandată pentru urmatoarele afecţiuni : crampe musculare, întinderi musculare, entorse, boli ale aparatului locomotor, boli ginecologice, probleme reumatologice, recuperare după accidentari sportive.

Informații de contact
Site web http://http://varfurdo.hu

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.