Thassos, insula de smarald

Thassos, Grecia

Thassos, numita si "insula de smarald" este situata in golful Kavala, in partea nordica a Marii Egee si este cea mai apropiata de Grecia continentala (8 km). In partea ei cea mai intinsa, insula masoara 22 km de la est la vest si 26 km de la nord la sud. Exista o sosea principala ce inconjoara insula de jur imprejurul coastei si alte sosele mai mici care duc la asezarile din munti.

Statiuni si plaje

Limenaria

Statiunea Limenaria este intinsa de-a lungul tarmului, inconjurata de livezi de maslini si cateva plaje superbe. Langa portul statiunii se afla o plaja mica cu nisip amestecat cu pietris si apa cristalina.La 10 minute de mers cu masina se afla plaja Trypiti, plaja superba cu multe baruri care servesc gustari si bauturi. Tot aproape de Limenaria se afla plaja Metalia. Istoria acestei plaje incepe cu istoria moderna a insulei. In timpul celui de al doilea razboi mondial nemtii au ramas in insula pentru a scoate metale pretioase din dealurile ce strajuiesc zona. Plaja este perfecta pentru snorkeling.

Potos

Statiunea este inconjurata de mai multe plaje micute, unele cu nisip fin, altele cu pietricele,amenajate cu umbrele si sezlonguri. Statiunea are cateva supermarketuri, taverne si magazine de suveniruri. Plaja din Potos este lunga si nisipoasa.Apa marii este limpede si este ideala pentru practicarea de sporturi nautice.

Statiunea Skala Potamia

Se afla la aproximativ 15 km de capitala insulei si la 3 km de localitatea Potamia, un sat mic pitoresc. Aici vei gasi numeroase restaurante si taverne unde te vei bucura din plin de ospitalitatea greceasca si de prospetimea preparatelor locale, snack-baruri, cafenele cochete, strazi inguste pline de magazine de suveniruri,  Statiunea Skala Potamia a devenit in ultima perioada una dintre cele mai populare statiuni din Thassos datorita plajei cu nisip fin Blue Flag, una din cele mai bune de pe insula. Un mare plus al statiunii il reprezinta Muntele Ypsario (1204 m), ce se inalta in spate, dandu-ti sentimentul ca te afli la munte si nu la mare.

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.