Oroshaza

Oroshaza, Ungaria

Situat la 180 km de Budapesta şi 124 km de Timişoara, oraşul este renumit datorită centrului Gyopáros, un complex centru balnear, cu ape termale şi curative. Orosháza este cel mai dezvoltat oraş din Câmpia de Sud, cu monumente arhitecturale care datează din secolele XVIII-XIX. Descoperirea unui bogat zăcământ de petrol a accelerat dezvoltarea oraşului. Evenimente culturale internaţionale: Concursul cu modele de bărci Mot-Oros, Concursul internaţional ecvestru, Zilele culturale de vară, Festivalul European al Pâinii. Specialităţile gastronomice ale oraşului sunt pâinea şi pateul de ficat de gâscă.

Centrul Gyopáros (Gyopárosfürdő) se află la o distanţă de 3 km de centrul oraşului Orosháza, într-o rezervaţie naturală, pe malul lacului Gyopáros. Este loc de odihnă, a fost amintit de multe ori ca perla câmpiei ungare. Sistemul format din 3 lacuri, este cunoscut încă din anul 1869, fiind folosit în scopuri terapeutice. Apa alcalină, bogată în carbonaţi, a ştrandului şi a băilor termale din centrul Gyopáros este eficientă în tratamentul afecţiunilor sistemului osos, al aparatului locomotor, reumatismului şi al bolilor ginecologice. Ajută în perioadele de convalescenţă după accidente sau boli. Apa izbucneste de la o adâncime de 670 metri, la 47°C şi este racorită la temperatura optimă pentru tratamente.

Centrul de sănătate oferă turiştilor servicii de refacere, relaxare, revigorare în solarium, whirlpool, duşuri sub apă. Dispune de specialişti în masaje totale sau parţiale, acupunctură, biorezonanţă, reflexologie, masaje speciale (ţesut conjunctiv), care asigură oaspeţilor o recuperare totală.

Centrul Gyopáros a fost construit pe o suprafaţă de 6000 mp şi este deschis permanent, în fiecare zi a anului. În centrul Wellness vă puteţi bucura de bazinele cu apă termală (4 piscine interioare şi 3 piscine în aer liber), iar cei curajoşi pot savura coborârea pe doua tobogane uriase cu apă. Tuburile în formă de spirală pot arunca atat pe adulti cat si pe cei mici direct intr-o piscina interioara si una in aer liber, garantand satisfactia completa. Zona interioara cu o atmosfera placuta, cu grinzi din lemn, cu ferestre panoramice , dispunde de piscine echipate cu diverse elemente de distractie: curs de apa, gheizer, jeturi de apa, dusuri gen ciuperca, dusuri la nivelul gatului, masaj cu apă, arici de apă si izvoare.

Aventura continuă la Sauna Parc. Aici puteţi alege saună, bio saună, baie aromată, terapie luminoasă, dar şi  băi reci sau jacuzzi.

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.