Lefkada

Lefkada, Grecia

 Lefkada (denumită și Lefkas) este a patra insulă ca mărime din Marea Ionică (după Kefalonia,  Corfu și Zakynthos), este singura insula accesibila cu masina direct de pe partea continentala prin traversarea unui  pod mobil si este situata la aproximativ  1100 km de Timisoara.

Peisajele superbe, culoarea apei mării, oamenii primitori, stațiunile cochete, satele de munte cu străduțe înguste, restaurantele și tavernele cu preparate grecesti delicioase și posibilitățile de distracție fac din Lefkada o destinație de vacanță ideală. Peisajul se schimba la fiecare pas : Partea estică a insulei este plină de stațiuni având o infrastructură turistică bine dezvoltată: Nikiana, Ligia, Desimi, Poros, Nidri, Vasiliki(potrivita pentru cei ce doresc sa invete wind-surfing), iar partea vestică este mult mai sălbatică, dar peisajele de aici te lasă fără grai.

Activitățile pe care nu trebuie să le ratați:

- capitala insulei- Lefkas
- cascada de la Dimosari
- Mănăstirea Faneromeni – protectoarea insulei
- Capul Doukato (Lefkatas) – cel mai sudic punct al insulei
- o croazieră către insulele din jur
- plajele din partea vestică a insulei printre care: Porto Katsiki (la baza unei spectaculoase stanci), Egremni (accesul la plaja se face coborand 350 scari) , Gialos, Kathisma, Milos, Megali Petra etc.
- stațiunile Nidri și Vasiliki.

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.