Halkidiki

Halkidiki, Grecia

Halkidiki este o zona peninsulara cu trei brate, situata în Nordul Greciei la o distanta de 90 km de Salonic, al doilea mare centru comercial al Greciei. Zona se bucura de un climat de tip mediteranean, cu veri insorite si uscate si cu ierni blande si ploioase, in perioada estivala temperaturile ajungand intre 22°C si 28°C.

Cele 3 brate ale peninsulei Halkidiki sunt:

Kassandra este cel mai vestic brat, fiind si cel mai aproape de Thessaloniki; este cel mai popular si cel mai locuit. Este recunoscut pentru plajele sale de nisip si stancoase, prin padurile intinse. Aici sunt numeroase hoteluri, taverne, discoteci, baruri, facilitati pentru sporturi nautice motorizate si nemotorizate.

Sithonia este bratul din partea centrala. Este o imbinare de nou si vechi, de mare si pamant. Sunt numeroase hoteluri aflate de-a lungul coastei, baruri, restaurante, posibilitati de petrecere a timpului liber.
Athos este cel de-al treilea brat, locuit in exclusivitate de calugari. Este acoperit de intinse terenuri de paduri de pin. Accesul este permis doar barbatilor.
Obiective turistice

Muntele Athos, cunoscut si sub numele de Muntele Sfant, adaposteste comunitatea monahala semi-autonoma, formata in totalitate din barbati. Muntele Athos este centrul regliei ortodoxe – o zona de mister, contemplare si izolare. Manastirile de pe Muntele Athos functioneaza aproape in aceeasi maniera in care o fac de peste 1000 ani.

Cei 1500 de locuitori ai manastirilor pastreaza ora bizantina si calendarul Iulian.

Pe acest taram sacru – pe care se zpune ca ar fi pasit Fecioara Maria – sunt admisi in fiecare an, ca si vizitatori, maxim 120 de ortodocsi greci si 10 straini. Un decret dat pe la mijlocul sec. 11 interzice femeilor sa intre in singurul stat monahal din lume. 

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.