Hajduszoboszlo

Hajduszoboszlo, Ungaria

Hajduszoboszlo,numită şi "Mecca reumaticilor",este cea mai frecventată staţiune balneo-climaterică din Ungaria.

Complexul acvativ ( www.hungarospa.hu ) cuprinde facilităţi ca : partea balneară cu tratamente medicale, strandul cu bazine şi centrul sportiv şi Aqua-Parcul cu centrul spa acoperit, lumea copiilor, lumea saunei, servicii wellness, fitness , restaurant.

Culoarea maronie a apei, numită şi „aurul curgător” este dată de compoziţia de iod şi de alte componente minerale.

Complexul pune la dispoziţia clienţilor trei bazine interioare cu apă termală şi trei bazine exterioare. Sub control medical puteţi să alegeti peste 40 de feluri de tratamente pe bază de apă termală, dintre care: gimnastica medicală cu greutăţi, masaje medicale, tratament cu nămol, jet-masaj subacvatic, gimnastică medicală, inhalare, soft-laser şi o gamă largă de electro-magneto si fototerapie. Apa termală bogată in bromuri, ioduri şi alte săruri minerale din Hajduszoboszlo poate vindeca : artrite cronice, boli articulare degenerative, boli inflamatorii cronice si degenerative ale coloanei vertebrale, nevrite cronice, tratamente după leziuni, in cazul fracturilor osoase cu vindecare prelungită ajută productia de calus, în unele forme de arteroscleroză sau eczem, psoriasis, pruritus.

Baia termală acoperită este deschisă tot anul între orele 7 şi 19. În fiecare bazin termal compoziţia apei este asemănătoare, diferenţa dintre ape o constituie temperatura acestora. La caserii se pot cumpăra diferite pachete de cure balneare. Fiecare pachet conţine posibilitatea de intrare în număr nelimitat la băi şi în saune, consultaţie medicală şi tratamente prescrise de medic, toate pe o durată de minimum o săptămână.

În baia termală pot fi solicitate servicii wellness clasice: solar, saună, coafura, cosmetica si tratamente wellness noi: masaj aromatic, jacuzzi aromatic, masaj aromatic la talpi, tratament Dermalife, tratament Bemer.

Ştrandul plasat pe un teritoriu cu o suprafaţă de 30 hectare este deschis în perioada 1 mai – 30 septembrie. Cele 13 bazine se bucură fiecare de mare popularitate. Cea mai mare senzaţie a ştrandului o constituie malul mediteranean cu plante mediteraneene, vaporul de piraţi, baliza, aleea de palmieri.
Accesul între ştrand şi baia termală se poate face doar dacă cumpăraţi biletul de deplasare dintre cele două teritorii.
În renumitul Parc Aqua, se poate intra cu bilete cumpărate pe o durată de la două ore la o zi. Parcul de tobogan îi aşteaptă pe musafirii care au împlinit deja 12 ani, aici se află 9 tipuri diferite de tobogane uriaşe (tobogan cu patru piste, camicaze, hidrotopogan, gaură neagră, tobogan uriaş, Niagara, big hole, twister), a căror lungime depăşeşte un kilometru. Pentru copii sub 10 ani în parc se găsesc tobogane mici, castelul de apă, pârâuri.

Hoteluri

HOTEL Matyas Kiraly
HAJDUSZOBOSZLO, Ungaria

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.