Egipt

Egipt

DE CE EGIPT ?

Prin excelenta tara a contrastelor, Egiptul este locul pe care fiecare dintre noi ar trebui sa aiba ocazia sa il vada cel putin o data, pentru ca:

  • Este un paradis al pasionatilor de enigma, locul unde faraonii au construit istoria;
  • Pentru credinciosi, este pamantul pe care a calcat Moise si care a dat adapost Fecioarei Maria si Pruncului Iisus;
  • Aici aventura va poate duce astazi in safari prin desertul devenit casa pentru beduini;
  • In adancurile unora dintre cele mai curate si mai bogate ape din lume puteti descoperi coloratele recife de corali printre care inoata pesti multicolori sau unde se pot face : snorkeling, scuba diving, sporturi acvatice;
  • Simbolul Egiptului- Nilul - va poate darui una dintre cele mai romantice croaziere pe vasele de lux;
  • Statiunile turistice cu resorturile lor elegante atrag pentru cumparaturi in bazarele locale pline de negustori, care adora sa te imbie la un ceai si sa negocieze un pret sau sa iti faca un mic cadou;
  • Plajele spectaculoase cu nisip sau cu recif de corali : Hurghada , Sharm el Sheikh. 

Locuri ce merita vizitate:

Orasul Cairo – cel mai mare oras din Africa cu peste 18 milioane locuitori, este impartit in cartierul islamic (Citadela, bazarul mare Khan El Khalili) si cartierul crestin copt, populat de crestini (Biserica Suspendata) si cartierul evreiesc (Sinagoga Ben Erza).

Platoul Giza, pe malul vestic al Nilului cu piramidele faraonilor Cheops, Chefren și Mikerinos şi renumitul Sfinx cu trup de leu și față de om.

Saqqara şi Dahsur: Piramida în trepte al lui Djoser din Saqqara (30 km de Cairo) şi piramida roşie din Dahsur (40 km de Cairo) reprezinta o alta atractie turistica.

Luxor, Karnak, Unul din cele mai mari orase din sudul tarii, cu cele mai importante descoperiri arheologice din perioada Egiptului antic.

Alexandria - al doilea oras ca marime dupa Cairo, intemeiat de Alexandru ce Mare;

Farul din Alexandria - una din cele sapte minuni ale lumii;

Biblioteca din Alexandria-  cea mai bogata biblioteca a antichitatii, cu 900.000 de pergamente, cu milioane de carti, trei muzee, un planetariu, un exploratoriu.

Theba – situat pe malul vestic al Nilului, renumit pentru mormintele si templele funerare.

Valea Regilor şi Valea Reginelor, cu temple funerare: Deir el-Bahri un templu impresionant al reginei Hatshepsut, rămăşiţele templului mortuar construit pentru Amenhotep al III.-lea, Coloșii lui Memnon, Complexul Medinet Habu construit pentru Ramses al III-lea, urmele templului construit pentru Ramses II-lea – Rameseum si  Monumentul funerar al lui Tutankhamon.

Aswan, numit si “poarta Africii”, este cel mai mare oraş din sudul ţării.

Marele baraj pe Nil, factor important în viața egiptenilor din punct de vedere al producerii energiei electrice și irigației, Templul din Philae, situat pe una dintre insulele de pe Nil. Templul Abu Simbel - la sud de Aswan, aproape de graniţa cu Sudan,  Templul lui Ramses al II-lea, şi Templul Nefertari.

Sinai, Mănăstirea Sfânta Ecaterina  Situala la poalele Munţilor Moise şi Sinai, a fost construită pe locul unde se crede că Moise a văzut Rugul Aprins.

Ar mai fi multe de povestit, dar ne oprim aici pentru a va lasa sa descoperiti detaliile la sosirea in Egipt.

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.