Japonia- cultura si civilizatie

Perioada: 05.05-21.05.2019

Avion din Budapesta

08.05–21.05.2019

 

Ziua 1-2 (08.05-09.05.19) TIMIȘOARA  - BUDAPESTA - ISTANBUL - TOKYO.

Întâlnire cu însoțitorul de grup, transfer la Budapesta pentru zborul de la ora 20:05 - îmbarcarea pe cursa Turkish Airlines cu destinația TOKYO (via ISTANBUL); sosire în 09.05.19, la ora 19:10, transfer la hotel și cazare lângă aeroportul Narita.

Ziua 3 (10.05.19) TOKYO – OSAKA. Mic dejun, transfer cu trenul de mare viteză la Osaka. Cazarea se face după ora 14:00. După-amiază, timp liber pentru odihnă și acomodare cu fusul orar. Seara, plimbare pietonală cu însoțitorul de grup.

Ziua 4 (11.05.19) OSAKA: OSAKA – HIROSHIMA – OSAKA. Mic dejun. Vă propunem o excursie la Hiroshima cu celebrul tren de mare viteză. Din Hiroshima, plecăm spre Miyajima, insula cu celebra poartă Tori pe apă. Traversarea pe insulă se face cu feribotul. Excursia include vizita altarului Itsukushimai, admirarea Domului Bombei și plimbare în zona pietonală adiacentă Parcului Păcii. Seara, revenim în Osaka cu trenul Shinkansen, pentru cazare.

Ziua 5 (12.05.19) KYOTO. Mic dejun. Vom continua explorarea frumosului oraș Kyoto individual sau cu însoțitorul de grup. Vă propunem o excursie de o zi ce va începe cu zona de est a orașului, cu Templul Fushimi Inari, apoi Templul Sanjusangendo, Templul Kyomizudera, zona pietonală Hagashiyama, Templul Heian, iar la finalul zilei ne întoarcem spre gara Kyoto Central. Ne întoarcem in Osaka pentru cazare.

Ziua 6 (13.05.19) NARA. După micul dejun, ne vom îndrepta către Nara, cea mai veche capitală a Japoniei ce datează din secolul al VIII-lea. Aici vom vizita templul Todaiji, patrimoniu UNESCO, care adăpostește cea mai mare statuie din bronz a lui Buddha. Vom continua cu vizita Altarului Kasuga cu cele 4 săli principale – trei dedicate războinicilor civili si una strămoșilor zeificați. Vom petrece puțin timp liber în parcul Nara sau parcul Căprioarelor. După amiază, revenim în Osaka pentru cazare.

Ziua 7 (14.05.19) KYOTO. Mic dejun. Vom continua explorarea frumosului oraș Kyoto, individual sau cu însoțitorul de grup. Vă propunem o excursie de o zi ce va începe cu zona centrală a orașului, vizităm Palatul Imperial (în funcție de aprobarea primită de la Casa Imperială), Pavilionul de Aur, Templul Honganji. Cazare în Osaka.

Ziua 8 (15.05.19) OSAKA. Mic dejun, zi de relaxare în Spa World Osaka, după masă ne întoarcem la hotel în Osaka pentru preluarea bagajelor, check-out și deplasare spre Tokyo pentru cazare.

Ziua 9 (16.05.19) TOKYO – NIKKO – TOKYO. Mic dejun. Vom face o excursie de o zi la Nikko (128km) unde vom vizita templul Toshogu, aici găsindu-se mormântul shogunului Tokugawa Ieyasu (personaj foarte important în istoria Japoniei, cunoscut nouă mai ales sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavell). Seara, revenim în Tokyo.

Ziua 10 (17.05.19) TOKYO. Mic dejun. Ne vom bucura de un tur în zonele Ueno, Asakusa și, în funcție de locurile disponibile, vom face o posibilă vizită în cel mai înalt turn din Tokyo, Tokyo Sky Three. După-amiază, program liber în Ginza. 

Ziua 11 (18.05.19) TOKYO. Mic dejun. Pentru această zi, am programat un tur panoramic al capitalei nipone (10 ore). Printre principalele obiective admirate se numără celebra trecere de pietoni din Shibuya, traversată zilnic de aproximativ 1 milion de persoane. Următoarea oprire este Harajuku, loc celebru al modei avangardiste japoneze și Templul Meiji, apoi următoarea oprire este Shinjuku, cartier celebru pentru arhitectura avangardistă modernă și magazinele de electronice. Timp liber în zona Ginza, cea mai exclusivistă și mare stradă comercială din lume, dar și în zona Palatului Imperial.

Ziua 12 (19.05.19) TOKYO. Mic dejun. Vizităm Kamakura, un mic oraș de coastă, o destinație turistică foarte populară din prefectura Kanagawa, la mai puțin de o oră la sud de Tokyo. Numită și Kyoto din Japonia de Est, Kamakura oferă numeroase temple, sanctuare și alte monumente istorice precum și statuia lui Buddha. În plus, plajele de nisip din Kamakura atrag multi vizitatori în timpul verii.

             Ziua 13 (20.05.19) TOKYO. Mic dejun, scurtă plimbare prin Tokyo pentru ultimele suveniruri, apoi transfer la aeroport; zbor, la 21:25, către Budapesta, cu escală la Istanbul. Aterizăm la ora 07:55; transfer spre Timișoara.

Tarif: 2850 euro/pers în cameră dubla/tripla

Tarif promoțional: 2550 euro/pers în cameră dubla/tripla

pentru rezervări până în 30.09.2018

Supliment cameră single: 395 eur/pers

PREȚUL INCLUDE:

 • transport cu avionul Budapesta - Tokyo - Budapesta cu compania TURKISH AIRLINES (schimbarea curselor la Istanbul, la dus și Istanbul, la retur); sunt incluse, de asemenea ,taxele de aeroport și transferul Timișoara – Budapesta – Timișoara;
 • 5 nopți cazare în hotel de 3*cu mic dejun în Osaka – Hotel Mystays Shin
 • 5 nopți în Tokyo, hotel 3* cu mic dejun – Hotel Apa Sugamo Ekimae
 • 1 noapte de cazare cu mic dejun în Narita – Hotel Apa Keisei
 • transport pe tot parcursul turului cu abonamentul special JR Rail Pass (7 zile din momentul validării), care cuprinde orice mijloc de transport al companiei JR (Japan Railpass)
 • abonamentul JR Rail Pass este uninominal, este netransmisibil și poate fi achiziționat numai în țara de reședință a turistului înainte de a ajunge în Japonia. La sosirea în țara de destinație, voucherul se preschimbă în documentul de călătorie. Atenție: în cazul pierderii sau furtului acestui document de călătorie, JR Rail Pass nu se mai poate reemite în Japonia
 • nu există sistemul de extra-opționale, întreg grupul beneficiază de același program pe toată durata excursiei
 • intrările la obiectivele menționate în program sunt în majoritatea lor gratuite pentru turiști; pentru obiectivele care necesită bilet de intrare, acesta nu este inclus în prețul excursiei
 • însoțitor de grup vorbitor de limba română

PREȚUL NU INCLUDE:

 • bilete de intrare la obiectivele care nu sunt gratuite într-un cuantum de până la 65 de eur/pers/sejur
 • asigurarea storno (opțională), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie
 • orice servicii care nu sunt menționate în program: servicii de taxi, servicii de rent-a-car, călătorii cu mijloacele de transport în comun în afara rețelei JR pe perioada validității abonamentului JR Rail Pass și transportul în comun în zilele în care acest abonament expiră, într-un cuantum de până la 70 de eur/pers

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

08.05 Budapesta 20:05 – Istanbul 23:15 //Istanbul 01:40 – Tokyo 19:10  (a doua zi)

20.05 Tokyo 21:25 – Istanbul 03:35 // Istanbul 07:00 – Budapesta 07:55

 

GRUP MINIM:   20 persoane. Pentru un număr mai mic de 20 participanți pretul se recalculează sau excursia se reprogramează. De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși. Locurile confirmate suplimentar față de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (în funcție de disponibilitățile la avion și cazare) și se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

CONDIȚII FINANCIARE:

TERMENE DE PLATĂ:

 • 20% din prețul pachetului turistic, la înscriere;
 • 60% din prețul pachetului turistic, cu minim 60 zile înaintea plecării;
 • 20% din prețul pachetului turistic, cu minim 30 zile înaintea plecării;

Procentul aferent primei plăți sa va calcula în funcție de momentul înscrierii. Dacă înscrierea intervine cu mai puțin de 30 zile înaintea plecării, pachetul turistic se va achita integral.

În cazul nerespectării termenelor de plata, Tour Operatorul își rezervă dreptul de a anula rezervarea.

CONDIȚII DE ANULARE/PENALIZĂRI:

 • 5% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face după înscriere până cu 84 zile înaintea plecării;
 • 20% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face în intervalul 83 zile - 61 zile înaintea plecării;
 • 50% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face în intervalul 60 zile - 46 zile înaintea plecării;
 • 80% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face in intervalul 45 zile - 25 zile înaintea plecării;
 • 100% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face cu mai puțin de 25 zile înaintea plecării.

IMPORTANT! Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.

 

OBSERVAȚII:

 • Pentru că dorim să acoperim multe puncte de interes într-un timp limitat, recomandăm această excursie doar persoanelor care au o condiție fizică bună și care pot parcurge pe jos distanțe de maximum 15 km pe zi fără a avea probleme locomotorii;
 • Documente necesare călătoriei: pașaport simplu electronic sau temporar valabil cel puțin până la terminarea excursiei;
 • Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită de oficialitățile locale, conform standardelor locale, ca atare facilitățile camerelor sunt conforme cu standardele proprii;
 • Conform reglementărilor în vigoare, minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a fi lăsați să iasă din țară: să călătorească cu cel puțin un adult însoțitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinți (sau al parintelui care nu-i însoțește) legalizat la notariat; adultul care-i însoțește, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinți, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră; informații suplimentare pe politiadefrontiera.ro;
 • toți copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de pașaport;
 • agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu;
 • tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în camera cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil, acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program;
 • distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup;
 • hotelul își rezervă dreptul de a solicita fiecărui turist o sumă cash sau o copie a cărții de credit personale, ca garanție pentru cheltuielile suplimentare ce urmează a fi făcute pe parcursul șederii;
 • pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor;
 • persoanele care călătoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz în care agenția va propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, un partaj. În situația în care nu există partaj până la expirarea termenului limită de înscriere, agenția nu se obligă să suporte diferența de cameră single, în consecință turistul poate să se retragă fără penalizări sau poate să opteze pentru camera single;
 • agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană;
 • agenția nu este răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor;
 • în situația în care turistul achiziționează bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internaționale, agenția nu are obligația de a suporta eventualele diferențe de preț ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa internă;
 • conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective;
 • conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali; 
 • politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect;
 • agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, actelor sau obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la organele competente;
 • excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale. Sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția Tour Operatoare. Prețurile excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor ce pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și, după caz, ghid local. Prețul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 de persoane. La un număr mai mic de participanți prețul crește proporțional; dacă numărul persoanelor înscrise la excursiile opționale este suficient de mare, însoțitorul de grup se va alătura turiștilor care au achiziționat respectivele excursii, astfel încât cei care rămân la hotel vor avea program liber fără însoțitor;
 • oferta a fost calculată pe baza parității euro/yen valabile în luna septembrie 2018; în situația modificării cu mai mult de 3% a acestei parități, agenția își rezervă dreptul de a modifica prețul excursiei;
 • așezarea în autocar se face în ordinea înscrierilor, începand cu bancheta a doua;
 • prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.

 

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.