CROATIA -ALBANIA Circuit cu Sejur

BONUS: Pentru turistii care achita din tara 3 excursii optionale, GRATUIT 4 CINE  

Belgrad -Plitvice - Zadar - Medugorje - Split - Trogir - Mostar - Sarajevo - Dubrovnik - Kotor - Velipolje - Podgorica - Cetinje - Ostrog - Kruje - Tirana - Canionul Tara

 

Ziua 1. BUCURESTI - DEVA - TIMISOARA - BELGRAD (cca. 695 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 06:00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor), spre Sibiu - Timisoara. Dupa trecerea frontierei in Serbia, ne indreptam spre Belgrad, cu care luam un prim contact pe artera pietonala Knez Mihailov, unde multimea de magazine si terase de ne vor oferi o adevarata “portie” de relaxare. Cazare la Belgrad.

 

Ziua 2. BELGRAD - ZAGREB - BIHAĆ (cca. 535 km)

Mic dejun. Descoperim Belgradul intr-un tur panoramic de autocar – Biserica Sfantul Sava, Piata Slavia, Palatul Belgrad, Primaria, Parlamentul, Teatrul National, Muzeul National si Universitatea si ne bucuram de o plimbare pietonala in Kalemgdan recapituland istoria milenara a Fortaretei Belgrad, situata la confluenta raului Sava cu fluviul Dunarea. Continuam cu centrul istoric al urbei pe vestita strada Knez Mihailova cu vizita la Biserica Arhangelul Mihail. Pornim spre Zagreb, capitala Croatiei, unde admiram din autocar: Piata Tomislav, cu statuia primului rege Croat (sec. X), Muzeul Mimara, avand cele mai remarcabile colectii de arta din intreaga tara, Universitatea si Teatrul National- cea mai eleganta cladire din oras, prin stilul sau neo-baroc de sfarsit de sec. XIX. Urmeaza turul pietonal: pornim din vechiul cartier  Kaptol de la Catedrala construita in stil gotic la inceputul sec. XIII, spre Piata Ban Jelacic (patriot croat pasoptist) Timp liber in Zagreb, pe stradutele inguste pline de terase, cafenele si magazine de artizanat.  Deplasarea continua pentru cazare in zona Bihac din Bosnia.

 

Ziua 3. Parcul National PLITVICE - ZADAR - MEDUGORJE (cca. 395 km)

Mic dejun. Vizitam Parcul National Plitvice, format dintr-o salba de lacuri limpezi, si cascade amplasate intr-o zona de o frumusete si salbaticie rare. Urmatoarea vizita e Zadar, unde admiram fortificatiile datand din perioada stapanirii venetiene, (dar si mici portiuni ramase din perioada romana), portile din sec. XVI, Forumul Roman, Biserica Sf. Donatus din sec. IX in stil preromanic si Catedrala Sf. Anastasia, construita in sec. XII-XIII in stil romanic. Traversam din nou frontiera in Bosnia, pentru cazare la Medugorje.

 

Ziua 4. SPLIT -TROGIR -RIVIERA MAKARSKA (cca. 365 km)

Mic dejun. O intreaga zi la dispozitie in Medugorje, sau excursie optionala in Croatia (39 euro) spre Split, cel mai mare oras de pe coasta Dalmata, pe care il putem considera nu doar un oras medieval, ci chiar un oras antic locuit pana in prezent. S-au pastrat din sec. III- IV atat Poarta de Aur, Poarta de Fier la care a fost adaugat si turnul Ceasului, Palatul, cat si Mausoleul lui Diocletian. Mausoleul, desi a fost construit pentru a omagia unul dintre cei mai mari persecutori ai crestinismului, a sfarsit prin a fi transformat in Catedrala St. Domnius, care este functionala pana astazi. Foarte aproape de Split, vom admira arhitectura venetiana a orasului Trogir, pentru care acesta a devenit patrimoniu UNESCO, avand peste 2000 de ani de locuire continua. La intoarcerea spre Bosnia, scurta oprire pe Riviera Makarska pentru o baie in marea Adriatica. Turistii care au mai vizitat orasele Split si Trogir, vor fi debarcati intai la Makarska pentru a aloca tot acest timp pentru plaja si baie in mare. Cazare in acelasi hotel din zona Medugorje.

 

Ziua 5. NEUM, plaja, mare, relaxare. Optional  SARAJEVO- MOSTAR -MEDUGORJE (cca. 125 + 295 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Medugorje. Pentru un numar de minim 25 de persoane, deplasare gratuita cu autocarul pt. a va relaxa pe plaja din Neum, singura localitate din Bosnia situata pe coasta Adriaticii. A devenit o statiune preferata de turistii avizati, care doresc sa se bucure in vacanta lor de soare, dar fara multitudinea de turisti ce pot fi gasiti in alte zone aglomerate. Turistii care nu doresc sa ramana intreaga zi la plaja, pot efectua o excursie optionala (25 €) la Sarajevo, Mostar si Medugorje. Incepem vizita in capitala tarii- Saraevo, candva un oras prosper, care a gazduit Jocurile Olimpice de iarna in 1984. In timpul razboiului care a dus la desfiintarea Iugoslaviei, Saraevo a suferit cel mai lung asediu din perioada moderna (mai mult si decat Stalingrad): 1425 de zile intre 1992 - 1996. Dupa razboi, orasul a renascut incredibil de rapid, devenind in 2014 Capitala Culturala Europeana, dintre atractiile sale amintind: Catedrala catolica, Moscheea Gazi Husrev- Bey, cea mai importanta moscheie a tarii, construita in sec. XVI, Vechiul Bazar Baščaršija, Primaria, precum si Podul Latin, construit in 1541, cel mai vechi pod din oras, locul unde in 1914 Ducele Franz Ferdinand al Austriei a fost asasinat impreuna cu sotia sa. Continuam cu Mostar, orasel pitoresc renumit tot printr-un Pod de piatra cladit in timpul sultanului Soliman Magnificul in sec. XVI, cel mai elocvent exemplu de arhitectura islamica in Balcani. Recladit dupa razboiul Bosniac, podul are 28 m lungime si 20 m inaltime, fiind inclus in patrimoniul UNESCO. De altfel, insasi denumirea orasului s-ar traduce “pazitorii podului”, localnicii organizand si o competitive anuala de sarituri de pe pod in apa raului Neretva. Ultima vizita o vom avea in Medugorje, renumit centru de pelerinaje cu peste un milion de turisti anual. Seara transfer la acelasi hotel din Medugorje si pentru turistii care s-au bucurat intreaga zi de plaja la Neum.

 

 Ziua 6. MEDUGORJE - DUBROVNIK - BOKA KOTORSKA - VELIPOLJE (cca. 350 km)

Mic dejun. Strabatem frumoasa coasta Dalmata a Croatiei spre sud, pentru a vizita Dubrovnik, oras extrem de bine fortificat si excelent conservat, inclus in patrimoniul UNESCO. Turul orasului medieval include faimoasele ziduri considerate de necucerit, Poarta Pile, celebra farmacie (sec. XIV) din Manastirea Franciscana, palatele Sponza si Rector si turnul Orologiului. Timp liber in Dubrovnik, pentru a ne bucura de farmecul medieval al orasului. Parasim apoi Croatia pentru a ne continua drumul prin Muntenegru, spre cel mai sudic fiord din Europa - Boka Kotorska. Golful Kotor este una dintre marile minuni ale naturii care face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Seara traversam frontiera in Albania spre statiunea Velipolje, pentru cazare.

 

BONUS: Pentru turistii care achita din tara 3 excursii optionale, GRATUIT 4 CINE.

 

Ziua 7. VELIPOLJE, plaja, mare, relaxare

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a va relaxa pe plaja Marii Adriatice, la Velipolje. Cazare la Velipolje.

 

Ziua 8. PODGORITA - Man. OSTROG - CETINJE - VELIPOLJE (cca. 315 km)

Mic dejun. Program la dispozitia turistilor pentru plaja in Velipolje, sau excursie optionala (29 euro) spre Podgorica, Man. Ostrog si Cetinje. Incepem turul de oras capitala Muntenegrului: Catedrala catolica, cu o arhitectura moderna, nonconformista, Monumentul regelui Nikola, Podul Mileniului, modern dar impresionant in acelasi timp si Piata Rimski, unde vom avea si o pauza pentru mici cumparaturi si o scurta plimbare in cea mai importanta zona de agrement a orasului. Ne indreptam apoi spre Manastirea Ostrog, cel mai important centru de pelerinaj orthodox din Balcani, intemeiata de Mitropolitul Hertegovinei - Vasile, canonizat Vasile din Ostrog dupa moartea sa in 1671. Ansamblul monahal a fost reconstruit in 1926 pe o stanca aproape verticala, (de aici vom fi rasplatiti si cu o priveliste de vis asupra intregii regiuni), dupa ce vechiul locas s-a pierdut intr-un incendiu. Din fericire, s-au pastrat intacte doua bisericute adapostite in pesteri, unde putem admira si frescele din sec. XVII. La intoarcerea spre Albania, vizitam Cetinje, capitala istorica a Muntenegrului, fondata in sec. XV de voievodul vlah Ivan Borojevic. Il gasim inmormantat in Biserica ortodoxa Vlaska (Bis. Vlahilor), cea mai veche constructie din oras (cca 1450), de unde pietonal, ne indreptam cateva sute de metri pe langa Palatul Regelui Nikola, care gazduieste astazi Muzeul National, spre Manastirea Sf. Petru, constructie impozanta de la inceputul sec. XVIII. Intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din Velipolje.

 

Ziua 9. CASTELUL KRUJE - DURRES - TIRANA - VELIPOLJE (cca. 285 km)

Mic dejun. Program la dispozitia turistilor pentru plaja in Velipolje, sau excursie optionala in Albania (29 euro) spre castelul Kruje, simbolul rezistentei de mai bine de 25 de ani al eroului national Skandenberg, care a respins aici 3 asedii otomane cu garnizoane nu mai mari de 2000-3000 de soldati. Abia la 10 ani dupa moartea lui Skandenberg, insusi Mehmet al II-lea, cel care a cucerit Constantinopole, reuseste sa preia controlul castelului. Timp liber prin bazarul cu produse artizanale din Kruje. Continuam cu turul de oras in Durres: Turnul Venetian, impropriu numit astfel, deoarece venetienii doar au consolidat fortificatiile existente inca din sec. V din perioada Bizantina, Moscheea Fatih construita in 1503, Amfiteatrul, Forumul si Baile romane, si resedinta regelui Zugo. Dupa amiaza exploram Tirana, capitala tarii, si admiram statuia legendarului Skandenberg din piata omonima, Moscheea Et’hem Bey, Turnul cu ceas si simbolul izolarii comuniste - muzeul Enver Hoxha, care a stapanit dictatorial tara timp de 45 de ani. Intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din Velipolje.

 

Ziua 10. VELIPOLJE - CANIONUL TARA - BELGRAD (cca. 565 km)

Mic dejun. Parasim Albania si traversam Muntenegru spre Canionul Tara. Renumele acestuia este determinat atat de lungimea sa (al 2-lea dupa Marele Canion din SUA), cat mai ales, datorita peisajelor salbatice care ne vor incanta. Apoi intram pe teritoriul Serbiei si ne continuam drumul spre Belgrad, pentru cazare.

 

Ziua 11. BELGRAD - TIMISOARA - SIBIU - BUCURESTI (cca. 695 km)

Mic dejun. Intoarcere in Romania, cu sosire in Bucuresti la Academia Militara in jurul orei 23:30, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

 

 

2019 - DATE

de PLECARE

Reducere
- 20 %

Reducere
- 15 %

Reducere
- 10 %

Reducere
- 5 %

Loc in cam. DBL

Suplim. SGL

COPIL

6-12 ani

Al 3-lea adult in cam.

05.06, 17.09

316 €

336 €

356 €

375 €

395 €

70-140 €

375 €

385 €

25.06, 04.09

332 €

353 €

374 €

394 €

415 €

75-150 €

395 €

405 €

09.07, 21.08

340 €

361 €

383 €

404 €

425 €

80-160 €

405 €

415 €

 

 

PRETUL INCLUDE:

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

- Transport cu autocar climatizat, clasificat pentru curse internationale

- 10 cazari cu mic dejun in hotel 3* (si ca exceptie 2*)

- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

- Vizitele la Belgrad, Zagreb, Plitvice, Zadar, Neum, Dubrovnik, Kotor, Velipolje, Canionul Tara

- Asigurare Travel (medicala + storno)

- Excursiile si vizitele optionale conform program.

- Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali

- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti la receptie)

 

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

 

Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 25 euro/persoana;

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

 

REDUCERE de pana la MAXIM 20% prin CUMULAREA urmatoarelor:  

  1. EARLY BOOKING - 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 16.01.2019 - 15.03.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.
  2. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
  3. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
  4. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)

Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

 

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Ora

 

Orasul

Locul de intalnire

Ora

BUCURESTI

ACADEMIA MILITARA

06:00

 

SEBES

ROMPETROL iesire Lancram

11:30

PITESTI

PETROM Pitesti Est (Podul Viilor)

07:00

 

DEVA

McDonald’s GARA

14:00

  1. VALCEA

PETROM iesirea PASARELA NORD

08:30

 

TIMISOARA

GAZPROM - Dumbravita

15:30

SIBIU

Benzinaria MOL - Calea Surii Mari

11:00

 

 

 

 

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

 

Orasul

Locul de intalnire

Ora

  Tarif /pers.

  €/sens

 

Orasul

Locul de intalnire

Ora

  Tarif /pers.

  €/sens

  PLOIESTI

Petrom - Metro

3.45 -7.00

  6 € /sens

 

GALATI

Mc Donald’s

1.00

10 €/sens

  CAMPINA

   Casa BUCUR- popas Km 92

2.30 -7.30

  9 €/sens

 

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

2.00

12 €/sens

BRASOV

PETROM Calea Bucuresti

1.00 -9.00

   12 €/sens

 

   BACAU -BV.

  Parcare STADION Municipal

6.00

18 €/sens

Constanta

 Kaufland Bd.I.C.Bratianu

02.00

   12 €/sens

 

   P.Neamt -BC -BV

Parcare Hotel CENTRAL

4.30

   8 + 18 €/sens

  CRAIOVA

  Autogara Nord

1.15 -6.00

   12 €/sens

 

   IASI -BC -BV

Autogara CODREANU

3.00

   5 + 18 €/sens

BUZAU

Mc Donald’s Unirea

03.00

   10 €/sens

 

  Suceava -BC -BV

Parcare Hotel BUCOVINA

3.00

   12 + 18 €/sens

BRAILA

Parcare Hotel TRAIAN

01.30

   10 €/sens

 

   Botosani -BC-BV

   ROMPETROL-Cal. Nationala

2.00

   12 + 18 €/sens

 

*Transferurile din tara se organizeaza (pentru minim 2 pers. care solicita transferul din fiecare oras) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2-3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul Dvs.). Va rugam sa respectati ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

- Asistenta turistica se refera la suport oferit de agentia partenera locala pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori alte incidente cu Politia locala, etc.

- In unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.

- Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold-Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6-11,99 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

- Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

- Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.

- Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.

- Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif/ AC etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

- Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.

- Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turisii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.

- Programul este de tip City Break (cu locuri limitate) cu date fixe de plecare si retur, sincronizate cu programele de autocar, al carui ghid va insoti turistii sositi cu avionul impreuna cu cei sositi cu autocarul.

- Pe unele programe, autocarul va prelua turistii sositi cu avionul si pe cei de la Budapesta din/spre orasele prin care se tranziteaza Romania. Locurile repartizate ambelor grupuri (grupul sosit cu autocarul si grupul sosit cu avionul) sunt limitate.

- Pentru calatorie este necesara cartea de identitate sau pasaportul, valabile minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

 

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

 

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.