CIRCUIT ITALIA

30.04.2019 – 05.05.2019
autocar din Timisoara

Innsbruck, Lago di Garda, Verona, Milano,  Lago di Como, Modena, Bologna, Ferrara, Treviso

 

ZIUA 1: Plecare din Timişoara la ora 05:00 şi ora 06:00 din Sânnicolau Mare spre Innsbruck, Austria. Cazare în zona Innsbruck, hotel 3*.

 

ZIUA 2: Mic dejun. Vizităm centrul oraşului Innsbruck, capitala Tirolului - fortificații, pasaje mai mult sau mai puțin secrete şi un aer pregnant de istorie glorioasă. Centrul vechi al orașului îmbină setea de cultură cu pasiunea cumpărăturilor şi te vrăjește cu un mix perfect între aleile cochete datând din Evul Mediu, Palatul Imperial, priveliștea grandioasă a munților şi stilul modern şi prețios al magazinelor şi centrelor comerciale. Ne deplasăm spre Lago di Garda prin Pasul Brennero pe A13 (pe teritoriul Austriei)/Autostrada A22 (pe teritoriul Italiei) care este una dintre cele mai frumoase şi circulate autostrăzi din Europa Centrală, fiind principala conexiune rutieră dintre cele două ţări. Pe drum facem o scurtă oprire în Bolzano - capitala sudului Tirolului, partea Italiei vorbitoare de limba germana. Este cel mai mare oraş din regiune, iar muzeul arheologic este renumit în lume pentru Omul Gheţurilor "Otzi”. Cazare zona Lago di Garda, hotel 3*.

 

ZIUA 3: Mic dejun. Plecăm de la hotel pentru a vizita Sirmione - un colţ de rai, pe malul lacului Garda. Situat pe o mică peninsulă ce înaintează în lac, oferă turiştilor o privelişte de neuitat. Începând din secolul I Î.Hr., zona lacului Garda, inclusiv ceea ce este acum oraşul Sirmione, a devenit o staţiune preferată de familii bogate provenind din Verona, atunci principalul oraș roman în nord-estul Italiei. Se pot vizita : Castelul Sirmione - o fostă fortareaţă construită în secolul XII cu rol de apărare şi port, Biserica Santa Maria Maggiore, Biserica San Petro. Opţional se poate face o plimbare cu vaporaşul în jurul peninsulei Sirmione sau se pot colinda magazinele cu artizanat alături de toţi ceilalţi turişti care împânzesc oraşul. După prânz plecăm spre Verona – oraşul lui Romeo şi al Julietei. Se vizitează Piazza Bra cu arenele romane ce datează din sec I,  Piazza delle Erbe,  Piazza dei Signori cu celebrele morminte ale familiei  Scaligeri, apoi vom poposi câteva momente în faţa balconului Julietei. Cazare zona Lago di Garda, hotel 3*.

 

ZIUA 4: Mic dejun. Pornim către Milano. Considerat de mulţi capitala modei a lumii, Milano este unul dintre oraşele europene cel mai des vizitate. Acest lucru nu este de mirare, dat fiind faptul ca Milano are de toate: artă, opera, sport, mâncare, locuri grozave de shopping. Vom vizita Domul din Milano aflat in Piazza del Duomo, Galleria Vittorio Emanuele II, La Scala care este una dintre cele mai importante case de operă din lume. După pauza de prânz ne urcăm în autocar şi pornim către lacul Como care face parte din renumitul trio de lacuri din nordul Italiei şi anume Garda, Como și Maggiore. Este cel mai mic dintre cele trei (56 km pătrați) şi unul dintre cele mai adânci lacuri din Europa (cu mai bine de 200 m sub nivelul mării). Vom vizita oraşele pitoreşti Como şi Bellagio şi vom parcurge cu autocarul ţărmul sudic al lacului Como. Cazare zona Lago di Garda, hotel 3*

ZIUA 5: Mic dejun. În această zi vom face un tur prin oraşele italiene Modena, Bologna şi Ferrara. Modena este cunoscută pentru oțetul său balsamic şi patrimoniul de operă, plus maşinile sport Ferrari și Lamborghini. Muzeul Enzo Ferrari are exponate cu privire la viața şi munca designerului de mașini. Bologna este un vechi oraș universitar, cu străzi pietonale, clădiri istorice frumoase şi un centru medieval interesant. Orașul este cunoscut pentru frumusețea sa, bucătăria minunată. Turnul Asinelli este cel mai mare turn al orașului şi puteți urca spre vârf pentru a obține o vedere minunată. Se înclină ușor şi este de fapt mai înalt decât Turnul înclinat din Pisa, Piazza Maggiore este o piaţă învecinată de colonade arse, cafenele şi structuri medievale şi renascentiste precum Primăria, Fântâna Neptun şi Bazilica di San Petronio. Ferrara este cunoscută pentru clădirile ridicate de conducătorii săi renascentişti, familia Este. Printre acestea se numără Castelul Este, Palatul Diamanti şi Palatul Schifanoia. Cazare zona Lago di Garda, hotel 3*

ZIUA 6: Mic dejun. Dupa micul dejun plecare spre Timişoara. Pe drum ne oprim pentru o scurtă vizită în oraşul italian Treviso. Dante a descris Treviso ca fiind "locul unde Sile și Cagnan merg mână în mână". În centrul Piazza dei Signori se află Palazzo dei Trecento, cu cămine și arcade boltite. Fontana delle Tette este o fântână din secolul al XVI-lea care deservea vinul. În apropiere. Sosire noaptea târziu în funcţie de formalităţile vamale.

 

 

Preţ: 345 € / pers. – loc în cameră dublă

 

 

Servicii oferite:

  • 5 nopţi de cazare cu mic dejun, în hoteluri de 3 ***
  • Servicii ghid pe tot parcursul excursiei
  • Transport autocar omologat curse externe

 

Nu sunt incluse :

  • intrările la obiectivele turistice
  • călatoriile cu vaporaşul sau funicularul
  • asigurarea medicală

 

ACTE NECESARE:

  • paşaport original sau carte de identitate;
  • pentru copiii sub 18 ani – declaraţie notarială de la ambii părinţi, după caz.

 

Nota: Locurile vor fi rezervate în funcţie de ordinea înscrierii în agenţie. Tariful este valabil pentru grup de minim 40 de persoane. Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.