Circuit Germania-Belgia-Franta

01.08-09.08.2019

 Germania - Belgia - Franţa:  Bruxelles şi Paris - "Oraşul luminilor"

 

Plecare din Timişoara la ora 05:00 şi ora 06:00 din Sânnicolau Mare spre Nürnberg, Germania. Facem un tur pietonal în centrul istoric : St. Lorenzkirche - construită între sec. XIII-XV şi considerată cea mai frumoasă din oraş, Hauptmarkt - piaţa centrală a oraşului, Schoner Brunnen - “Fântâna Frumoasă” situată lângă Primarie, Frauenkirche - construită în sec. al XIV-lea, în stil gotic, Zidurile de incintă cu Frauentor (Poarta Fecioarei), Biserica St. Sebaldus şi Castelul Imperial. Opţional, cina la o veche berărie din centrul oraşului care permite mesenilor sa se bucure de preparate din bucataria regională într-un cadru confortabil. Cazare în Nurnberg, hotel 3*.

 

ZIUA 2: Mic dejun. Plecare spre Würzburg, capitala Franconiei Inferioare, unde ne vom bucura de panorama Fortăreţei Marienburg de unde se văd podgoriile bogate ale ţinutului. Următoarea oprire este la Frankfurt pe Main, unde facem o vizită în vechiul centru – piața Römerberg, care ne dezvăluie o frântură din aspectul cetăţii din Evul Mediu datorită caselor colorate cu poduri de lemn, catedrala Kaiserdom cu turnul său gotic de 95 m. Mai facem un popas să vizităm frumosul oraş Koblenz, locul de naştere al actualei Germanii (conferința care s-a desfăşurat între 8-10 iulie 1948 la Hotelul Rittersturz din Koblenz a fost o întâlnire a liderilor landurilor din zona de vest şi a pus bazele viitoarei Germanii federale): biserici, Fortăreața Ehrenbreitstein care domină confluenţa Rinului cu râul Mosela şi castelul în care se afla şi muzeul local Landesmuseum. Pentru a se ajunge la fortăreaţă se traversează Rinul cu telegondole, imaginile fiind extraordinare. Cazare în zona Köln hotel 3*.

 

ZIUA 3: Mic dejun. Vizităm Catedrala Dom Kolner, unul din simbolurile arhitecturii gotice, cel mai vizitat monument religios al Germaniei cea mai înaltă catedrală din Europa de Nord cu două turnuri de 157 de metri, locul în care sunt păstrate relicvele celor trei magi şi admirăm faimosul pod peste Rin, inaugurat în 1911 de Kaiserul Wilhelm II. Plecare spre Liege pentru o plimbare pe malurile râului Meuse, Catedrala St. Paul şi Piaţa St. Lambert. Sosire şi timp liber în Bruxelles. Cazare în Bruxelles hotel 3*.

 

ZIUA 4: Mic dejun. Vom petrece o zi minunată în Bruxelles, capitala Belgiei şi una din cele trei capitale ale Uniunii Europene, alaturi de Luxemburg şi Strasbourg. Bruxelles, un oraş cosmopolit care, pe lângă faimoasele magazine cu ciocolată şi berării, este un oraş cu numeroase atracţii turistice. Bruxelles este centrul culturii europene, fiind cunoscut si sub numele de Orasul European. Cu aproape 90 muzee, parcuri frumoase si restaurante trendy, Bruxelles este un oraş ce merită vizitat şi descoperit pas cu pas. Vizităm Piața centrală - Grand Place cu primăria, statuia băiețelului Manneken Pis - simbolul orașului, catedrala Sf. Michael și Gudula, Palatul Regal, Sediul Parlamentului Uniunii Europene. Cazare în Bruxelles hotel 3*.

 

ZIUA 5: Mic dejun. Plecare spre Paris. Paris este cu siguranta cea mai frumoasă, elegantă şi artistică capitală din lume. Capitala Franţei, este separată în două de râul Sena: Malul Stang si Malul Drept, ambele concurând unul cu celalalt prin muzee, biserici şi nenumarate magazine, în timp ce pe Ile de la Cite se ridică impunatoare Catedrala Notre Dame, un fel de arbitru pentru cele doua rivale. Luăm un prim contact cu Parisul - Grădinile Trocadero şi Palatului Chaillot ce adapostesc mai multe muzee si un acvariu (Cineaqua), facem o croazieră pe Sena, vizităm Turnul Eiffel construit de arhitectul Gustav Eiffel cu ocazia Târgului Mondial din 1889, ce masoară 324 m înălţime, basilica Sacre Coeur – situată in Piata St. Pierre pe colina Montmartre, construită în 1876, sub îndrumarea arhitectului Paul Abadie, în stil romano-bizantin, în onoarea celor 58.000 de militari francezi căzuţi în timpul războiului franco-prusac. Cazare în Paris hotel 3*.

 

ZIUA 6: Mic dejun. Continuăm periplul nostru în Paris : Île de la Cité - o insulă situată pe Sena, considerată leagănul antic al orașului Paris, altădată Lutetia; Catedrala Notre Dame - este inima Parisului şi chiar a Franţei (distanţele din Paris către toate colţurile ţării sunt calculate dintr-un loc situat la capatul pieţei parvis, din faţa catedralei, unde o placă circulară din bronz marchează Kilometrul Zero); Sainte-Chapelle - considerată de localnici cea mai frumoasa biserică din Paris şi a fost construită de Ludovic al IX-lea, pentru a gazdui Relicvele Pasiunii, printre acestea se numărându-se coroana de spini pe care se presupune ca a purtat-o Mantuitorul, bucati din adevarata cruce pe care a fost rastignit, precum şi cuie de la crucificare; cartierul Latin, Sorbona, Grădinile Luxembourg, Panteon -  o biserică ridicată de regele Ludovic al XV-lea în semn de recunoştinţă pentru însănătoşirea sa dupa o criza de gută. În timpul Revolutiei, a fost transformată în mausoleul personalităţilor din Franţa, în cripta Panteonului fiind înmormântaţi Emile Zola, Voltaire şi Victor Hugo; Domul invalizilor - un spital dedicat soldaţilor răniţi în bătăliile de la sfârşitul secolului al XVII-lea. Rămăşitele pământesti ale lui Napoleon se află tot în incinta cladirii, respectiv în cripta de sub domul de aur al Bisericii Domului; Arcul de Triumf - comandat de Napoleon Bonaparte în 1806, pentru a comemora victoria de la Austerlitz, a fost înălţat în secolul XIX şi terminat în 1836. Cazare în Paris hotel 3*.

 

ZIUA 7: Mic dejun. Ne folosim de ultima zi rezevată Parisului pentru a vizita : Muzeul Luvru - cel mai mare muzeu din lume, găzduieste una dintre cele mai importante colectii de arta şi antichităţi cu nu mai puţin de 350.000 de exponate inestimabile, cele mai cunoscute sunt Venus din Milo si Mona Lisa; Muzeul impresioniștilor Orsay – iniţial o gară, construită în 1900 pentru Expoziţia Universală de la Paris, ulterior a devenit teatru şi sală de licitaţie, de abia din 1977 s-a transformat în muzeu, găzduind colecţii din mai multe curente artistice, precum Impresionism, Postimpresionism, Art Noveau şi Simbolism; Palatul Versailles – a cărui construcţie a început în 1664, când la cârma Franţei se afla Ludovic XIV. Dimensiunile castelului şi ale grădinilor sunt considerabile dar trebuie văzute cel puţin Camera Oglinzilor, apartamentele Reginei şi al Regelui, apartamentele Dauphin, Gradinile Palatului Versailles; Opera şi un tur cu autocarul prin cartierul La Defense. Cazare în Paris hotel 3*.

 

ZIUA 8: Mic dejun. Plecăm spre Rheims pentru a vizita Catedrala, biserica încoronării regilor Franței. Continuăm apoi la Strassbourg unde vizităm Instituțiile Europene: Consiliul și Parlamentul European, Curtea de Justiție a Drepturilor  Omului, Orașul vechi – piața Gutenberg, catedrala Notre Dame, palatul Rohan. Cazare în München hotel 3*.

 

ZIUA 9: Mic dejun. Plimbare prin centrul istoric al orașului München : Odeonplatz, loggia Mareșalilor, Marienplatz, noua Primărie, catedrala Frauenkirche. Plecare spre ţară, ajungem in Timisoara noaptea târziu.

 

 

Tarif: 575 € / persoana – loc în cameră dublă

 

Servicii oferite:

  • 8 nopţi de cazare cu mic dejun, în hotel de 3 ***
  • Servicii ghid pe tot parcursul excursiei
  • Transport autocar omologat curse externe

 

Nu sunt incluse în tarif:

  • intrările la obiectivele turistice, serviciile de ghizi locali, alte taxe si cheltuieli personale
  • asigurarea medicală
  • croaziera cu vaporul pe Sena

 

ACTE NECESARE:

  • paşaport original sau carte de identitate;
  • pentru copiii sub 18 ani – declaraţie notarială de la ambii părinţi, după caz.

 

Nota: Locurile vor fi rezervate în funcţie de ordinea înscrierii în agenţie. Preţul este valabil pentru grup de minim 40 de persoane. Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.

Doriți mai multe informații? Dați-ne de veste și vă vom contacta pentru a vă oferi toate detaliile.